INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG

Nota 3! Neymar, pus la zid: „Vorbește prea mult, nu face diferența, nu e un lider!”

Brazilianul Neymar, dezamăgitor într-un joc crucial pentru PSG, e criticat de Fabio Capello: „Driblează și vorbește prea mult, n-a făcut deloc diferența”. L'Equipe i-a dat nota 3 după înfrângerea cu Manchester City din semifinalele Champions League (0-2). +10   FOTO
Brazilianul Neymar, dezamăgitor într-un joc crucial pentru PSG, e criticat de Fabio Capello: „Driblează și vorbește prea mult, n-a făcut deloc diferența”. L'Equipe i-a dat nota 3 după înfrângerea cu Manchester City din semifinalele Champions League (0-2).

Articol de - Publicat miercuri, 05 mai 2021 11:45 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 12:43

Brazilianul Neymar, dezamăgitor într-un joc crucial pentru PSG, e criticat de Fabio Capello: „Driblează și vorbește prea mult, n-a făcut deloc diferența”. L'Equipe i-a dat nota 3 după înfrângerea cu Manchester City din semifinalele Champions League (0-2).

PSG n-a repetat parcursul din sezonul trecut în Ligă, oprindu-se acum în semifinale. Doar o repriză, prima din tur, a fost mai bună decât Man. City, insuficient pentru calificare. Nici în retur campionii Franței nu au mai putut repara ceea ce stricaseră, după pauză, pe Parc des Princes. 

Și dacă Mbappe a lipsit și fizic pe Etihad, era ocazia ca Neymar să-și asume responsabilități, să tragă echipa după el. Numai că City nu a fost Lens, iar brazilianul a capotat într-un moment crucial. „Nu este un lider!", l-a criticat marele antrenor Fabio Capello.

Neymar, modest în Manchester City - PSG

„Speram să fi putut face ceva, să fie decisiv și mai implicat în meci. A încercat prea multe driblinguri fără rost. Nu acționează deloc ca unul care să își conducă echipa spre a obține un rezultat. Și pierde prea mult timp vorbind", îl acuză italianul câștigător al Ligii în 1993-'94. Cifrele de marți seară îi dau dreptate, dincolo de nota 3 primită în L'Equipe. 

Nu a intrat în meci. Nici ca angajament, nici prin punctele forte. A pierdut multe mingi, a greșit pase, a avut alegeri hazardate. N-a putut face diferența cu driblinguri, mai ales în fața lui Walker".

+6 FOTO

„Blestemat” la PSG

Promisiunile făcute înaintea duelului, „sunt în prima linie, voi fi întâiul războinic și îmi voi da și viața pe teren dacă va fi nevoie pentru calificare", au rămas doar vorbe goale, rătăcite în grindină la Manchester. La fel ca în prima manșă, a dat fail. Visul de a conduce Parisul la prima Ligă s-a sfârșit iar. De la transferul de 222 de milioane € din 2017, a ratat mereu obiectivul, uneori și din cauza accidentărilor (2018 și 2019), păcătuind prin individualism. 

„I-a lăsat lui Di Maria inițiativa acțiunilor colective și l-a transformat într-o fantomă pe Icardi. A fost obsedat să-i dribleze pe fundașii lui Pep, n-a găsit niciodată unghiurle potrivite și a pus frână contratacurilor. Iar lovitura liberă de la final a pus capac!", a conchis L"Equipe. 

0 șuturi cadratea avut PSG din cele 14 trimise la poarta lui Ederson. Premieră negativă în Ligă, de când se țin statisticile Opta, din 2002-2003

Cifrele lui Neymar în Manchester City - PSG 2-0:

  • 5 șuturi la poartă 
  • 0 cadrate 
  • 22 de mingi pierdute (Di Maria 23) 
  • 40% dueluri câștigate 
  • 4 faulturi suferite

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Maestrul Guardiola! Pep e la un pas de un top select: „Ce rezultat enorm!”

Recordurile bătute de Manchester City după calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
enigmaticul
enigmaticul  •  05 Mai 2021, 17:20

Dar ăsta mai trăiește? Zicea că „sunt în prima linie, voi fi întâiul războinic și îmi voi da și viața pe teren dacă va fi nevoie pentru calificare", dar văd că nu s-a ținut de cuvânt. Săracii, n-au dat un șut pe poartă dar au gășit motive de scuze, cică le-a vorbit urât arbitrul. Mda......Asta da, scuză!!

reteleanu
reteleanu  •  05 Mai 2021, 13:00

sunt subiectiv (imi place enorm ney), dar trebuie sa recunosc ca n-a jucat nimic ieri. e si vina celorlalti si a lipsit si mbappe, ca sa mai ia din presiune, dar au dreptate francezii; la lovitura aia libera de la 18 metri a pus capac.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează