INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ELIMINATORII

Cu PSG devansată de Benfica la al șaselea criteriu de departajare, ne așteaptă un duel-șoc în optimile Ligii!

PSG a fost depășită de Benfica în grupă // foto: Imago Images
PSG a fost depășită de Benfica în grupă // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 08:02 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 11:40

PSG a terminat pentru a cincea oară pe locul 2 în grupele Champions League, depășită de Benfica la al șaselea criteriu, golurile înscrise în deplasare, iar L'Equipe, citând un matematician, susține că va da cel mai probabil peste Bayern în „optimi”.

Deși au învins-o pe Juventus, la Torino, jucătorii lui PSG nu s-au putut bucura pe deplin la final. „Atmosfera în vestiar n-a fost cea mai bună, când am auzit că Benfica a bătut-o cu 6-1 pe Maccabi Haifa. Am pierdut locul 1 în grupă la al șaselea* criteriu, golurile marcate în deplasare”, le-a spus căpitanul parizienilor, Marquinhos, reporterilor prestigiosului cotidian francez L'Equipe.

Răsturnare de situație la FCSB » Ce se întâmplă cu numirea noului antrenor: „E cea mai bună decizie”
FCSB
Răsturnare de situație la FCSB » Ce se întâmplă cu numirea noului antrenor: „E cea mai bună decizie”

Bayern Munchen o „așteaptă” pe PSG în optimile Champions League! 

Este pentru a 5-a oară când PSG termină a doua în grupa sa, din 2012/2013, de când s-a întors în competiție. Record! Dar Marquinhos se consolează cu faptul că „se poate câștiga Liga Campionilor și de pe locul secund”.

Același L'Equipe i-a dat însă o veste proastă. Conform calculelor unui profesor de matematică aplicată, consultat de ziar, cel mai probabil adversar peste care parizienii ar putea da la tragerea „optimilor”, luni, este Bayern, urmat de Napoli!

Bayern Munchen și Napoli, două mașini de goluri

Campioana Germaniei a marcat de 18 ori în cele 6 partide disputate în grupa C, printre victimele sale numărându-se Barcelona (2-0, 3-0) și Inter (2-0, 2-0). Iar Napoli a punctat chiar de 20 de ori în Grupa A, cu Liverpool în capul listei echipelor spulberate lângă Vezuviu: 4-1!

Până unde au mers cap la cap PSG și Benfica

  • au avut același număr de puncte, 14;
  • același scor, 1-1, deci și golaveraj și număr de puncte, câte unul de fiecare, în confruntările directe;
  • egalitate la golaverajul general, plus 9;
  • același număr de goluri marcate în grupă, 16;
  • diferența a făcut-o numărul de goluri marcat de fiecare în deplasare: Benfica - 9, PSG - 6.

Echipele calificate în „optimile” Champions League:

  • Napoli, Liverpool, FC Porto, Club Brugge, Bayern Munchen, Inter Milano, Tottenham, Frankfurt, Chelsea, AC Milan, Real Madrid, RB Leipzig, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG, Benfica;
  • Napoli, Porto, Bayern, Spurs, Chelsea, Real Madrid, Manchester City și Benfica vor fi capi de serie la tragerea la sorți și vor juca primul meci în deplasare;
  • Echipele „retrogradate” în „16”-imile Europa League: Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting, Șahtior, Salzburg, Juventus și Sevilla

7 noiembriee data la care va avea loc tragerea la sorți a „optimilor” Ligii

Mai multe știri din Champions League: 

Cea mai comentată decizie a serii în Liga Campionilor a avut loc în Bayern - Inter » Sadio Mane: „Dacă nu ridicam mâinile, acum eram la spital”

Presa din Spania e împărțită, după prestaţia lui Radu Petrescu în Viktoria Plzen - Barcelona: „Arbitraj corect” vs „Slab”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
mr90
mr90  •  03 Noiembrie 2022, 15:49

Duel-șoc pe naiba, Botezatu scrie ***! Nu cred ca se va repeta povestea de anul trecut cind au dat de Real. Vor pica cu Tottenham sau Porto - deci nici o problema!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  03 Noiembrie 2022, 13:27
Postat de astoica pe 03 Noiembrie 2022, 11:41

Daca se mai accidenteaza 3-4 titulari pana atunci de la Bayern mai au o sanasa :))

Asa da, corect! :))

enigmaticul
enigmaticul  •  03 Noiembrie 2022, 12:51

Sper să dispară în optimi, această echipă a qatarezului!! Dacă le iese în cale Bayern, vor câștiga UCL ca și în anii anteriori. Ăștia sunt ca și Dinamo, de vreo șapte sezoane se pregătesc câștigarea UCL-ului, însă nici dacă qatarezul ar mai investi un mld. euro, tot nu vor lua trofeul. Nu este suficient să ai bani, mai trebuie și altceva.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează