INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - MAN. CITY 1-2

Real Madrid - Man. City 1-2 // Geniul lui Pep Guardiola îi uimește și pe jucătorii săi: „Uneori, nici noi nu știm ce trebuie să facem”

Articol de - Publicat joi, 27 februarie 2020 11:42

Pep Guardiola, 49 de ani, managerul lui Manchester City, a făcut câteva mutări care l-au surprins pe Zinedine Zidane, întorcând soarta meciului de pe „Bernabeu" cu Real Madrid (1-2). „O capodoperă tactică", a conchis Daily Mail.

Încă o dată, am văzut geniul lui Pep Guardiola, antrenorul revoluționar, care gândește fotbalul viitorului. Cu strategia sa, formula de joc folosită și schimbarea făcută în ultima parte a meciului l-a învins pe Zinedine Zidane, unicul ce a cucerit trofeul Champions League trei ani la rând. „O capodoperă tactică", a conchis Daily Mail.

Aguero rezervă, Jesus extremă, De Bruyne sau Bernardo vârf

Când s-au anunțat echipele, cei mai mulți s-au mirat. Aguero și Sterling pe bancă, alături de David Silva și Fernandinho. Odată lansată partida, din nou, uimire. Vârful Gabriel Jesus a devenit aripă stângă, iar în centrul atacului au apărut, pe rând, De Bruyne și Bernardo Silva. Transformări care au surprins Madridul constant.

În minutul 73, a mutat decisiv. L-a înlocuit pe Bernardo cu Sterling, trecându-l pe Jesus înapoi, în zona clasică, în fața porții. Deja obosit după ce fusese hărțuit de brazilian, Dani Carvajal s-a prăbușit în duelurile cu Sterling.

Aripa stângă a declanșat acțiunea golului de 1-1, marcat chiar de Jesus din mijlocul careului mic. Și tot Sterling a provocat penaltyul de 1-2. Două goluri în cinci minute (78-83) și, în loc de 1-0, s-a terminat 1-2.

„Ne-a pregătit ceva surprize"

De Bruyne recunoaște că „și noi am fost surprinși de tactică. Uneori, nici jucătorii nu știu înainte de startul meciului ce trebuie să facă. În patru ani cu Pep, ne-a pregătit ceva surprize". Belgianul nu ascunde nici că „am avut și momente mai rele. Însă unele modificări au fost chiar bune".

A 6-a victorie a lui Pep în templul Madridului

Chiar și Guardiola admite: „Poate că le ofer prea multe informații băieților, dar trebuie să studiez adversarii. Am avut zece zile libere în Anglia și am analizat toate meciurile lui Real". I-a descoperit punctele slabe și a învins a șasea oară pe „Santiago Bernabeu". Primul care reușește o asemenea performanță în templul Madridului.

„Sunt atât de mândru. Mă bucur de victorie, dar prestația noastră mă face fericit. Am jucat cu multă personalitate. Credem în ceea ce facem. City are doar o semifinală de Ligă, nu am cucerit încă nimic.

Și, dacă există o echipă care poate schimba rezultatul, aceea e Real Madrid. Real a înscris un gol când noi jucam mai bine, apoi noi am marcat când ei jucau mai bine" - Pep Guardiola, manager Man. City

„Tot ce pot face eu e să câștig meciuri"

Man. City a depus apel la TAS împotriva suspendării pe doi ani din Champions League pentru nerespectarea fair-play-ului financiar. Ce spune Guardiola? „Nu putem controla ce se întâmplă în afara terenului. Nu e ușor, clubul se confruntă cu o situație dificilă. Tot ce pot face eu este să joc bine și să câștig meciuri".

Ramos, a 26-a eliminare, a 4-a în Ligă

Pentru Zidane, nu doar înfrângerea e amară. Antrenorul lui Real l-a pierdut pe căpitanul Sergio Ramos, eliminat pentru fault în poziție de ultim apărător. A fost al 26-lea cartonaș roșu primit de stoperul blanco. A patra oară trimis la vestiare în Champions League, la fel ca Davids și Ibrahimovic.

8a fost nota primită de Pep Guardiola în Daily Mail pentru partida de miercuri; Zinedine Zidane a luat 6

10 victoriiare Guardiola împotriva lui Real, antrenorul cu cele mai multe succese cu Madridul în acest secol (peste Valverde și Simeone, fiecare cu 9)

28 de victoriiare Pep în meciurile eliminatorii ale Champions League, mai multe decât orice alt tehnician în istoria competiției

„Cetățeanul Orsato"

Tomas Roncero, cel mai important om ce scrie despre Real Madrid la cotidianul As, l-a ironizat pe arbitrul italian, numindu-l „cetățeanul" Orsato. Aluzie la porecla jucătorilor lui Man. City.

Îi reproșează și eliminarea lui Sergio Ramos, dar mai ales faultul lui Jesus asupra căpitanului blanco la golul de 1-1. „Brazilianul l-a împins. A pus mâinile pe el și l-a împiedicat să sară, suficient pentru ca Ramos să nu mai poată respinge mingea".

VEZI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO Ianis Hagi, caracterizat de un fost selecționer al României: „Va avea o carieră spectaculoasă” + de ce îl compară cu Răzvan Lucescu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
983732924972315
Soos Vilmos  •  27 Februarie 2020, 17:20

Va cam *** ca a pierdut realul, in plus ar trebui macar odata sa recunoasteti ca ramos este cel mai sinistru macelar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

daniels
daniels  •  27 Februarie 2020, 17:04

care geniu a lu Pep!!?? de aia zice ala ca nu înțeleg ce le cere sa joace??? Jesus a fost cu pluta cât a dansat pe stânga, pana ce l-o băgat pe Sterling!! ce dracu geniu mai e și ala când Sergiu Ramosu o comite de fiecare data cum știe el mai bine: sare cu spatele pan la buricu lu Jesus la 1-1 și apoi faultează ca fraieru de rosu și gata geniul de 2-1 a lu marele chelbos!!!

341520613173829
Otilia Barbu  •  27 Februarie 2020, 14:44

Don Roncero, imi dau seama ce greu trebuie sa-ti fie sa scrii despre Real de cativa ani, ce greu trebuie sa-ti fi fost dupa furturile cu Bayern si Juventus dar nu uita....din bube, mucegaiuri si noroi iscat-am frumuseti si preturi noi!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează