INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  35 DE ANI DE LA CÂȘTIGAREA CCE

VIDEO+FOTO Sărbătoare în Ghencea! Steliștii au luat cu asalt noua arenă » Atmosferă formidabilă

Suporterii Stelei s-au adunat în număr de câteva sute la noul stadion din Ghencea pentru a celebra 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni / FOTO facebook.com/CSASTEAUA +15   FOTO
Suporterii Stelei s-au adunat în număr de câteva sute la noul stadion din Ghencea pentru a celebra 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni / FOTO facebook.com/CSASTEAUA

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 21:13 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 21:57

Suporterii Stelei s-au adunat în număr de câteva sute la noul stadion din Ghencea pentru a celebra 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

  • În seara zilei de 7 mai 1986, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, fotbalul românesc intra pentru totdeauna în istorie. Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni în fața celor de la Barcelona, după lovituri de departajare, bifând cel mai mare triumf realizat vreodată de o echipă de fotbal de la noi. Astăzi se împlinesc 35 de ani.
  • Marius Lăcătuş și Gabi Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea.

Sărbătoare în Ghencea: 35 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni

Fanii Stelei, asistați de câteva echipaje de jandarmerie, au aprins torțe, au cântat și au scandat numele legendelor roș-albastre, care au rulat și pe ecranele de tip LED din exteriorul arenei.

+11 FOTO

„Am amintiri plăcute, am realizat o performanță unică în fotbalul românesc. Trofeul nu era greu. Dar, dacă nu l-am mai atins niciodată, n-am avut știința să-l ridic, de-asta nu mi se vedea capul. Am avut mari emoții după meci, când am realizat câtă bucurie le-am creat românilor”, a declarat Ștefan Iovan, căpitanul Stelei de la Sevilla.

Evenimentul integral:

Citește mai multe știri despre Steaua 1986:

Genial! Cum l-a șocat Ienei pe Lăcătuș la prima întâlnire: „Să moară mama! M-am întors imediat”

Cine are cel mai mare merit pentru rezultatele Stelei '86? Lăcătuș, răspuns surprinzător: „Știu povestea... El este artizanul performanței!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (253)
lupu68
lupu68  •  08 Mai 2021, 12:27
Postat de valeri_gazzaev pe 08 Mai 2021, 09:11

E amuzant ca iti incepi tirada impartasindu-ne, cu multa nostalgie, trecutul tau de stelist, si dintr-o data, ca prin magie, povestea ta se confunda cu povestea noastra,a stelistilor. Nu mai esti tu, sunteti noi, am facut,am dres.... Hai sa-ti spun ceva: nu intereseaza pe nimeni povestea ta, cel mai probabil inventata sau imaginata. Nu cersi credibilitate amintind un episod banal cu copilul lui piturca. Eu m-am deranjat sa-ti raspund pt ca mi-ai demonstrat ca esti un impostor fara onoare. Nu meritai nici sa te bag in seama, ***. Faptul ca ma acuzi pe mine ca incerc sa pacalesc copii in privinta Stelei, e cel mai josnic si deplorabil lucru pe care il puteai face, fecesebistule. Cred ca te simti cu musca pe caciula si-i acuzi pe altii de ceea ce faci tu. Rusine! Dispari cu kitschul tau cu tot. Stai la cutie, ascuns,sa nu te mai vedem, sa nu te mai auzim. Avem alergie la impostori!

Interventiile tale de aici denota joasa speta a tuturor celor ca tine! Esti intr-un concediu perpetuu de la viata reala. Traiesti intr-o dimensiune paralela si incerci sa te convingi singur cum ca ar fi viata reala. Si mai incerci sa convingi si lumea degeaba ca albul ar fi negru. Nu cred ca ai fost vreodata stelist, iar acum nici nu poate fi vorba. Esti absolut respingator, *** a *** intelectuala. O entitate obscura, infiintata in 2017 nu poate sa confiste istoria stelista, indiferent cat timp va veti gudura tu, si altii ca tine, pe langa gardurile noului stadion. Steaua va ramane numai una, penibilule! Nu e o rusine sa joci cu Ulmu, in schimb este o mizerie absoluta si o infamie teribila ca unul ca tine se crede stelist si ne intineaza culorile, sustinand existenta unei clone sinistre. Daca 25 de mercenari de la AS Regal si-au atarnat la gat fularul ros-albastru, nu inseamna ca ei sunt echipa noastra. Esti o rusine de suporter! Echipa adevarata este cea care si-a rupt picioarele pentru Steaua si care va continua sa ramana una singura, indiferent cati aburiti ca tine cred altceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

s_lv_o
s_lv_o  •  08 Mai 2021, 12:24
Postat de Claude SH pe 08 Mai 2021, 11:35

Intradevar asa a fost, suporterii strigau, se auzea doar CFR de la cei 15.000 de oameni prezenți. Ulterior, pe Arena Națională, vorbesc de ultimul meci cu spectatori, erati vreo 2-3 mii. Aveați un steag mare în peluza sud și un pâlc de suporteri. Nu prea se auzea galeria, cel puțin, nu de la sectorul VIP. Semn ca nu ati mâncat în acea zi. Probabil nu au sosit shawormele cu de toate de la Gigi.

Când dă gol Tănase in Gruia, tot stadionul strigă și se bucură. La meciul cu U ați avut nevoie de microfoane legate la boxe pentru a vă face auziți. Cea mai penibilă galerie e in Gruia, toată lumea știe.

189254898748309
Claude SH  •  08 Mai 2021, 11:35
Postat de lacadus pe 08 Mai 2021, 08:04

dacă jucam cu CFR la Cluj jumate de stadion tine cu noi si un sfert nu sunt deciși. Hai sa o mai lăsam balta cu datul cu părerea din partea unei echipe care are cateva mii de suporteri, mulți PSD-isti de autocar Dancu dar vorbește de lucruri mari... sa nu mai spun ca dacă nu era PSD trebuia la insolventa sa Rămâneți fără stadion, apropo de stadion

Intradevar asa a fost, suporterii strigau, se auzea doar CFR de la cei 15.000 de oameni prezenți. Ulterior, pe Arena Națională, vorbesc de ultimul meci cu spectatori, erati vreo 2-3 mii. Aveați un steag mare în peluza sud și un pâlc de suporteri. Nu prea se auzea galeria, cel puțin, nu de la sectorul VIP. Semn ca nu ati mâncat în acea zi. Probabil nu au sosit shawormele cu de toate de la Gigi.

Vezi toate comentariile (253)
Comentează