INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MAN. CITY - PSG

Surprinzător! Secretul succesului lui Guardiola e apărarea: „A încătușat cvartetul Haaland, Kane, Mbappé și Neymar”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2021 14:43 / Actualizat luni, 03 mai 2021 15:04

Man. City are cea mai bună defensivă și în Premier League, și în Champions. A cucerit titlul în proporție de 99% și e aproape de prima sa finală de Ligă.

Secretul lui Manchester City, în acest sezon, și în Premier, și în Champions League, nu stă doar în Kevin De Bruyne sau în forța ofensivă. Apărarea este extraordinară.

Doar 4 goluri primite de Manchester City în 11 meciuri de Ligă!

„Cetățenii" au cea mai bună defensivă în campionat, primind doar 24 de goluri în 34 de etape, zece mai puține față de sezonul trecut, și cea mai rezistentă ariergardă în Ligă, cedând numai de patru ori în 11 meciuri (la egalitate cu Chelsea).

Stagiunile trecute, apărarea a fost mult mai rarefiată:

  • 9 goluri încasate în Champions 2019-2020; 
  • 12 în 2018-2019; 
  • 12 în 2017-2018.

De aceea, acum are titlul 99% și a atins semifinalele CL în premieră cu Pep Guardiola manager, fiind la un pas de ultimul act, după 2-1 în tur pe terenul lui PSG. În cele trei stagiuni precedente, nu a depășit faza „sferturilor".

Îl compară pe Dias cu Van Dijk

În ultimul său editorial din The Times, fostul mare atacant irlandez Tony Cascarino (ex-Millwall, Aston Villa, Chelsea și Marseille) scria că achiziționarea lui Rúben Dias, de la Benfica, i-a transformat pe cei de la Manchester City în „Impenetrabilii". 

Comparând, ca efect asupra jocului defensiv, transferul acestuia cu cel al lui Virgil van Dijk, la Liverpool, în 2018. și spunând că „Dias trebuie să fie favorit la titlul de fotbalistul anului în Premier League".

45de partide a jucat Rúben Dias în primul său sezon la Manchester City în toate competițiile; a adunat pe teren 3.882 de minute, o medie de 86,3 minute pe meci

„Pep Guardiola a construit o echipă aproape impenetrabilă"

Cascarino a mai observat că patru dintre cei mai în formă atacanți ai momentului, „Haaland, Kane, Mbappé și Neymar, care au înscris în total 120 de goluri în 152 de meciuri în acest sezon, au fost reduși la tăcere în ultima lună. În fața lui City, acest cvartet a fost încătușat". 

Ceea ce Pep va încerca să facă și mâine seară, cu duetul Mbappé - Neymar. „Renumit pentru că este unul dintre cei mai mari antrenori de atac, Guardiola a construit o echipă aproape impenetrabilă".

Cel mai tare golaveraj și în PL, și în CL

Atacul nu a dezamăgit nici el în acest sezon. City are cel mai tare golaveraj (+47) și cele mai multe goluri înscrise (71) în Premier League. Iar în Champions are cel mai bun golaveraj (+19; 23-4).

68de milioane de euro a plătit Man. City pentru Rúben Dias (Benfica), toamna trecută; Liverpool a achitat 85 de milioane în schimbul lui Virgil van Dijk, de la Southampton

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Speranța Mbappé » Nu s-a antrenat deloc, dar Parisul ar miza pe el la Manchester City

PSG, dezastru acasă, dar excelentă în deplasare! Neymar aprinde speranța: „1% din șansă, 99% din credință”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  04 Mai 2021, 21:57

Articolul asta trebuie, eventual, sa vina DUPA ce City cistiga Liga (daca o cistiga !)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează