INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI”, TUR

Cine vine la București! Luis Suárez, resuscitat de Simeone: „Te face să dai mai mult decât ai crede că poți”

Luis Suarez și Diego Simeone
foto: Guliver/Getty Images
Luis Suarez și Diego Simeone foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 12:56 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 13:10

Luis Suarez, 34 de ani, e în mare formă, golgeterul La Liga, propulsând-o pe Atletico Madrid pe locul de lider. Dar nu a ajuns gratis la Atlético, așa cum s-a spus inițial. „Los colchoneros” au anulat Barcelonei o datorie de 5 milioane și pot plăti încă 6 milioane bonusuri

  • Atletico Madrid - Chelsea, turul din „optimile” Champions League se joacă marți, de la 22:00. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Digi 1, Telekom 1 și Look Plus

Ne pregătim să-l vedem pe Luis Suárez la București. Nu joacă împotriva campioanei noastre, asta nu se va întâmpla prea curând în Ligă, mai ales dincolo de faza grupelor, cum e cazul acum. Marți, supergolgeterul uruguayan intră pe Arena Națională cu Atlético Madrid. 

Măsurile stricte luate în timpul pandemiei, precum aceasta, care interzice zborurile dinspre Marea Britanie în Spania, au făcut posibil ca un asemenea meci, Atlético - Chelsea, din turul „optimilor” Champions League, să se dispute la noi.

Atletico Madrid poate plăti până la 11 milioane

După șase sezoane în tricoul Barcelonei, Suárez a trebuit să plece, la 34 de ani, și a ales o rivală din La Liga, Atlético Madrid. Însă nu a fost un transfer gratis. Așa s-a spus inițial, că vârfului sud-american i s-a reziliat contractul în Catalunya și „colchoneros” nu au plătit nimic. Ultimele informații scoase la lumină de presa iberică dovedesc contrariul. Mutarea nu a fost nici pe departe gratis.

434 de goluria marcat Luis Suárez în 671 de partide la echipele de club (0,65 media reușitelor pe meci)

În primul rând, Barça îi datora 5 milioane de euro lui Atlético Madrid, din 2019, când obținuse o opțiune prioritară pentru transferurile lui Saúl, Giménez și ale altor trei tineri din Academia de juniori a roș-albilor. O datorie pe care madrilenii au anulat-o în schimbul lui Suárez. Mai mult. Există și bonusuri în acord, de 6 milioane de euro:

  • Două milioane dacă atacantul adună minimum 20 de meciuri la Atlético Madrid, bani plătiți deja.
  • Două milioane dacă roș-albii se califică în „sferturile” Ligii Campionilor 2020-2021. Sunt în „optimi”.
  • Două milioane dacă vor juca în „sferturile” CL și sezonul viitor.
    În total, Barcelona ar putea încasa 11 milioane pentru Suárez. Dar oficialii „rojiblancos” tot se bucură. Au câștigat și ei ceva în schimb. Catalanii achită o parte din salariul jucătorului în acest sezon. O parte importantă: 7,5 milioane de euro. Și, dincolo de aspectele financiare, au rămas cu un mare fotbalist.

Luis Suarez, relație excelentă cu Diego Simeone

Cu Luis, echipa a căpătat o altă dimensiune. El a înscris 16 goluri în 20 de meciuri de campionat, fiind cel mai prolific jucător al ligii spaniole, iar Atlético e lider!

63 de goluria înscris atacantul în vârstă de 34 de ani în 116 selecții la naționala Uruguayului (medie 0,54)

Pentru Suárez, întâlnirea cu Diego Simeone a fost mai mult decât bună. I-a reamintit cine este el. Și l-a readus în vârf, după căderea dramatică trăită sezonul trecut pe „Camp Nou”.

„Fiecare antrenor are felul lui de a fi, are propria filosofie despre fotbal. Simeone este antrenorul care îți dă încredere, te face să oferi mai mult decât ai crede că poți.

Când pregătește meciurile, corectează o mulțime de lucruri. Mă corectează chiar și pe mine și accept fără nicio problemă. Ai spune că, la vârsta mea, știu deja totul, însă există detalii tactice pe care trebuie să le înveți. De aceea este antrenorul. Ai impresia că ai aflat totul în carieră, dar vine un tehnician și te sfătuiește: «Dacă sprintezi pe un traseu nou, printre acei doi fundași, vei înscrie. Și nu o dată, de nenumărate ori». Simeone este acel gen de antrenor. Care te sfătuiește și te motivează, te provoacă, îți transmite mesajele ce te ajută enorm”, dezvăluie uruguayanul pentru ESPN. 

Luis Suarez: „Doar eu voi decide când mă retrag”

Suárez se simte excelent: „mă bucur de fiecare clipă în fotbalul de elită. Iar la Atlético Madrid, ești sus de tot”. Lansează o suliță spre Barcelona, mai ales spre Ronald Koeman, care i-a zis că nu intră în planurile sale: „Unii nu credeau că aș mai putea rezista la acest nivel, dar eu am același entuziasm. Sunt încă un competitor real și acum, și anul viitor, și încă mult timp de aici încolo”. Și anunță: „Nimeni nu mă aruncă. Doar eu voi decide când mă retrag”.

Sunt încăpățânat. Dacă încerc ceva de două, trei, patru ori și nu-mi iese, nu sunt genul de jucător care lasă fruntea în pământ și dispare. Continui să încerc, pentru că așa am fost încă din copilărie.

Nu mă așteptam la acest moment, să joc la Atlético, dar mă bucur că am ajuns aici. Și sunt recunoscător, pentru că antrenorii și coechipierii cred în mine. Eu nu-mi doresc decât să-i răsplătesc cu goluri.
- Luis Suárez, atacant Atlético Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Atletico Madrid a ajuns la București » „Ce amintiri frumoase avem în acest oraș!”

EXCLUSIV Chelsea, decizie inedită înainte de meciul cu Atletico Madrid de pe Arena Națională

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close