INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - BAYERN 2-7

TOTTENHAM - BAYERN 2-7 // Bayern perfect! Robert Lewandowski are recordul Europei: „Fiecare minge era de o precizie chirurgicală”

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 10:39

Bayern Munchen, campioana Bundesligii, a făcut un excelent joc colectiv în meciul câștigat la scor în fața celor de la Tottenham, 7-2, și a avut doi Supermen în atac: Lewandowski și Gnabry. Primul are 14 goluri în 10 meciuri în acest start de sezon, iar al doilea a reușit întâiul „poker” în Ligă după patru ani. 

Mauricio Pochettino sintetizează cel mai bine dezlănțuirea bavareză în ploaia londoneză. „Fiecare minge jucată de Bayern era de o precizie chirurgicală. Fiecare șut se transforma în gol”, observa cu tristețe managerul lui Spurs. „A fost ceva unic”, l-a completat Niko Kovaci.

„Cvadruplă” în 35 de minute 

Colectiv, campioana Bundesligii a fost o forță. Totul s-a legat, pasele s-au înlănțuit într-o mișcare perfect sincronizată, iar finalizarea a fost aproape fără greșeală, cu doi jucători în mare formă în lumina reflectoarelor: Lewandowski și Gnabry. 

Primul e nelipsit din careu, cel mai performant atacant al toamnei. Două goluri marți, 14 în total în 10 meciuri jucate în acest start de sezon. Record în Europa. Al doilea, o explozie. Viteza supersonică, tehnica ideală în plin sprint și mingile sale puternice și excelent plasate au fost devastatoare. Întâia sa „cvadruplă” în Champions League în doar 35 de minute („duble” apropiate: 53-55 și 83-88). 

Patru ani trecuseră de la ultimul „poker” din Ligă. Reușit de Cristiano Ronaldo, în decembrie 2015, la 8-0 cu Malmö. 

„Nordul Londrei e roșu” 

Târziu, în noapte, Gnabry a postat pe rețelele de socializare: „Nordul Londrei e roșu”. Și patru poze, cu el sărbătorind fiecare gol. Un mesaj ca un cuțit în inimă pentru Gary Lineker: „Ouch!”.  

„A fost o seară formidabilă pentru Bayern, pentru întreg fotbalul german. Maniera în care am jucat în repriza a doua este exact ceea ce mi-am dorit de când am venit la Bayern” 

„Gnabry și cele patru goluri ale sale au fost încoronarea jocului întregii echipe. Cu siguranță, cel mai bun meci al lui Gnabry, dar sunt foarte mulțumit și de modul în care s-a apărat” - Niko Kovaci, antrenor Bayern 

12 jucătoriau reușit patru goluri într-un meci de Champions League. Primul a fost Marco van Basten, în noiembrie 1992, la Milan - Göteborg 4-0

Tackling la Gnabry 

La sfârșit, jucătorii lui Bayern au celebrat succesul în fața peluzei unde stăteau fanii nemți. Süle a avut un mod straniu de a-și manifesta bucuria: un tackling tăios la Gnabry. În glumă, dar dureros pentru autorul „cvadruplei”. A vrut să le arate fundașilor lui Tottenham cum poate fi oprit colegul său. 

VEZI ȘI: 

TOTTENHAM - BAYERN // Serge Gnabry i-a dat 4 goluri lui Spurs și și-a încheiat execuția cu un mesaj dur pe Instagram + Cum a reacționat Twitter-ul londonezilor în timpul măcelului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close