INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0-1

TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0-1 // FOTO + VIDEO Jose Mourinho, fără răspuns în fața nemților! Finalista din 2019, la un pas de eliminare

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 23:42

Tottenham, finalista de anul trecut din Champions League, a pierdut pe teren propriu cu RB Leipzig, 0-1, în turul optimilor de finală din Liga Campionilor. Returul va avea loc pe 10 martie.

Nemții au început furtunos și au fost aproape de gol după doar două minute, când Tottenham a avut mare noroc la dubla ocazie semnată de Schick și Angelino. Tottenham a contracarat peste doar câteva minute, însă Gulacsi, maghiarul din poarta lui Leipzig, a salvat superb la șutul lui Bergwijn.

Începutul spectaculos de meci n-a garantat însă apariția golurilor. Prima repriză a continuat fără ocazii mari de gol, iar tabela nu s-a modificat până la pauză.

Minutul 57 a adus însă deschiderea de scor. Imprudența lui Davies, care a făcut un fault stupid în propriul careu, a costat-o scump pe formația lui Jose Mourinho. Golgeterul Timo Werner a înscris de la punctul cu var și i-a dus pe nemți în avantaj. 

Tottenham a alergat în zadar pentru egalare până în final, însă englezii s-au izbit de fiecare de inspiratele intervenții ale goalkeeper-ului Gulacsi, care a securizat poarta lui Lepzig. 

Germania e sperietoarea lui Tottenham 

Umilită de Bayern în faza grupelor, când bavaraezii au câștigat cu un incredibil 7-2, Tottenham n-a găsit rețeta victoriei nici contra nemților de la Leipzig.

Gruparea antrenată de Julian Nagelsmann pornește cu prima șansă înaintea meciului retur și e aproape s-o trimită acasă pe Tottenham, exact când Spurs începuseră să se obișnuiască să respire aerul din fazele superioare ale UCL. 

RB Leipzig se află la abia prima confruntare cu o echipă din Anglia, însă „dubla” cu Tottenham ar putea să-i aducă echipei înființate în 2009 cea mai mare performanță europeană din scurta istorie.

Totteham - RB Leipzig 0-1

Echipe de start: 

Tottenham: Lloris - Aurier, Sanchez, Alderweireld, Davies - Fernandes, Winks - Lo Celso, Alli, Bergwijn - Lucas 
Rezerve: Gazzaniga, Dier, Lamela, Ndombele, Skipp, Tanganga, Vertonghen
Antrenor: Jose Mourinho

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Ampadu, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Laimer, Angelino - Nkunku, Werner - Schick 
Rezerve: Mvogo, Forsvberg, Haidara, Lookman, Olmo, Poulsen, Wolf
Antrenor: Julian Nagelsmann

+5 FOTO

Mourinho nu s-a putut baza pe cei mai buni jucători

Pentru prima manșă a optimilor Ligii, Jose Mourinho a avut probleme importante de lot. Sissoko și Kane au avut accidentări mai vechi, iar Son Heung-Min a fost și el indisponibil. Son și-a fracturat mâna dreaptă duminică, în meciul cu Aston Villa (în care a jucat până la final reușind o "dublă"), iar marți a aflat că trebuie să se opereze. 

 Citește și:

Surpriză! Cosmin Contra alege MVP-ul meciurilor eliminatorii din Champions League » Ce nume mari are alături

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
pirucul
pirucul  •  20 Februarie 2020, 13:10

pai nu l-a batut oricine l-a batut cel mai tanar antrenor din liga si ecipa de pe locul 2 din germania. perfect meritata victoria. si cred ca in deplasare v-a fi si mia rau.

pirucul
pirucul  •  20 Februarie 2020, 13:08
Postat de magic4ever pe 20 Februarie 2020, 10:39

La Porto avea lot super scump cand a castigat EL si UCL?Sau la Inter? Porto si Inter aveau a 15 sansa la castigarea UCL...

pai la porto la avut pe deco si carvalho si au trecut cu bulan de mu si de deportivo ca la eliminat arbitru pe andrade pt o gluma. iar monaco era deja obosita dupa duelul cu real.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Februarie 2020, 12:34
Postat de magic4ever pe 20 Februarie 2020, 10:39

La Porto avea lot super scump cand a castigat EL si UCL?Sau la Inter? Porto si Inter aveau a 15 sansa la castigarea UCL...

Între momentul Porto și cel de acum există mulți ani! S-a așternut uzura, pentru că lupta pentru supremație în fotbalul actual e mult mai dură decât în trecut. Mourinho și Guardiola mi se par antrenori în criză, vom vedea dacă o vor depăși sau nu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează