INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0-1

TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0-1 // Jose Mourinho și-a vărsat nervii la conferința de presă: „Lamela a venit de la fizioterapie! Bergwijn, Lucas şi Lo Celso ar putea fi morţi”

Jose Mourinho // FOTO: Guliver/GettyImages
Jose Mourinho // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2020 15:02

Tottenham a pierdut cu RB Leipzig, 0-1, în prima manșă din optimile UEFA Champions League. Antrenorul Jose Mourinho a oferit patru minute de furie la conferinţa de presă, invocând alibiul accidentărilor pentru prestaţia mizerabilă a lui londonezilor, dominaţi clar de trupa ucenicului Julian Nagelsmann 

Jose Mourinho nu se schimbă deloc, la fel cum stilul său anacronic impus la Tottenham, departe de spectaculosul Pochettino, nu repetă decât plictisul şi rezultatele de la Manchester United. Atât eşecul cu RB Leipzig (0-1), cât mai ales maniera în care Spurs au fost dominaţi de „baby Mou" Nagelsmann şi trupa lui Werner, le-au atras dure critici în presă. „Mou, è Nottenham”, a titrat Gazzetta dello Sport, considerând că londonezii au scăpat ieftin, iar tabloidele britanice au crtiticat prestaţia mizerabilă a lui Tottenham, înviată doar în ultimele 20 de minute. 

Jose Mourinho: „A venit de la fizioterapie”

Managerul portughez a ripostat însă şi a oferit patru minute de furie la conferinţa de presă, în stilu-i clasic, la provocarea reporterului vizavi de adevăratul Spurs: 

„Cum adică? Hai să fim cinstiţi cu jucătorii şi să spunem că au făcut orice era posibil. Ştiţi câte antrenamente avea Lamela cu echipa? Zero! A intrat direct în teren de la fizioterapie. Uitaţi-vă la adversari, au jucat cu Schick, Werner şi Nkunku. A obosit Nkunku, intră Forsberg. Nu mai poate Schick, vine Poulsen de pe bancă. Noi am mers la luptă cu puşca fără gloanţe, asta-i situaţia”. 

Jose Mourinho: „Portarul lor a fost fantastic” 

Mou a găsit, dincolo de alibiul multelor accidentări, şi argumente pro-finalista ultimei Ligi: „Dac-am fi marcat înaintea lor, meciul era diferit. Nu poţi spune că am avut noroc la unele faze, portarul lor a scos uimitor două baloane şi a intervenit fantastic în alte situaţii. Nu rezultatul mă îngrijorează, la 0-1 discursul calificării este oricum deschis, ci că nu ştiu câte meciuri va trebui să rezistăm aşa. Încerc să gestionez piesele rămase, dar Bergwijn, Lucas şi Lo Celso ar putea fi morţi. 

Dintr-o perspectivă, sunt mândru de băieţi c-au jucat fantastic, dar din cealaltă, suntem în încurcătură pentru că trebuie să jucăm şi-n Premier League, şi-n Cupa Angliei”.

32 de aniși 211 zile are Julian, cel mai tânăr antrenor din fazele eliminatoriile competiţiei

150 de meciuriare Mourinho în Liga Campionilor

3 eşecuriare Mourinho în cele 17 meciuri ale echipelor sale acasă în fazele eliminatorii ale Ligii. Primele au fost la Chelsea (2005-'06, „optimi”) şi Real (2010-'11, semifinale), ambele cu Barcelona, care l-a eliminat

7 goluria reuşit Werner în Ligă şi toate au fost marcate în deplasare. Cea mai lungă serie a unui jucător în istoria competiţiei înainte să înscrie acas

Citește și: 

Neymar își pregătește plecarea » Atac la PSG: „Voiam să joc, dar clubului i-a fost frică!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează