INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECIZIE

Manchester City poate juca în Liga Campionilor! TAS a anunțat astăzi decizia finală » Ce pedeapsă au primit englezii

Manchester City va putea evolua în Liga Campionilor în următoarele sezoane // foto: Guliver/gettyimages
Manchester City va putea evolua în Liga Campionilor în următoarele sezoane // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 11:54 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 12:55

Tribunalul Sportiv de la Lausanne a anulat decizia UEFA, care exclusese doi ani Manchester City, echipa lui Pep Guardiola, din Liga Campionilor.

Fair-play-ul financiar (FPF) nu este pentru cluburile mari. Man. City, patronat de Mansour bin Zayed Al Nahyan, prințul din Emirate cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro, a scăpat de suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Pe 14 februarie, UEFA a exclus echipa lui Pep Guardiola pentru doi ani din Liga Campionilor. Forul continental a acuzat gruparea britanică de încălcarea FPF, considerând în urma anchetei că a umflat artificial veniturile din sponsorizări. În același timp, a amendat-o cu 30 de milioane de euro.

Imediat, City a făcut apel la TAS. Și, după o jumătate de an, a câștigat. În această dimineață, Curtea de la Lausanne a anulat hotărârea UEFA și i-a redus și amenda. De la 30 la 10 milioane de euro.

TAS a ajuns la concluzia că majoritatea acuzațiilor UEFA erau fie neconcludente, fie prescrise. Manchester City nu și-a <deghizat> contractele de sponsorizare, ci a eșuat să coopereze cu UEFA - Parte din motivația TAS

Manchester City, salvată de TAS

Toate dezvăluirile făcute de revista germană Der Spiegel în scandalul Football Leaks, având ca sursă informațiile obținute de hackerul portughez Rui Pinto, au adus clubul „cetățenilor" de multă vreme într-o situație critică. În 2014, City a fost amendată cu 55 de milioane tot pentru supraevaluarea sumelor provenite din sponsorizări (ajutor primit de la firmele proprietarului). Atunci, a scăpat de suspendare după o întâlnire secretă cu Gianni Infantino, actualul președinte FIFA, la acea vreme secretar general la UEFA. 

În 2018, Der Spiegel a scos la lumină ultimele „trucuri" financiare de pe „Etihad", și UEFA a redeschis dosarul. A avut dovezi că Mansour a încercat să acopere deficitul înregistrat între 2012 și 2016. Pentru că City a refuzat orice colaborare, nu a mai iertat-o. 

Fără Champions League, gruparea lui Mansour risca să piardă 200 de milioane de lire sterline (echivalentul a 222 de milioane de euro), iar principalii jucători ar fi putut pleca. În cele din urmă, TAS a susținut că încălcarea FPF nu a fost atât de gravă la Manchester. Și City, locul 2 în Premier League, va juca fără probleme în viitoarea ediție a Ligii.

700 de milioane de euroa investit Manchester City în transferuri în perioada 2012-2016, primind în schimb din vânzări în mercato mai puțin de 200 de milioane

Citește mai multe știri despre Liga Campionilor:

GALERIE FOTO. Aici se dispută supremația! Cum arată stadioanele care vor găzdui fazele finale ale Ligii Campionilor și Ligii Europa

Liga Campionilor, tragere la sorți. Barcelona - Bayern, posibilul șoc din „sferturi” » Programul complet

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  13 Iulie 2020, 14:56
Postat de caesarone pe 13 Iulie 2020, 12:34

Acum pe bune, astia au miliarde, de ce sa le interzici sa le cheltuie in fotbal!? Iar RM si Barca n-am auzit sa aiba problemele astea niciodata...

Nu au probleme pentru ca produc cei mai multi bani pe cai legale. Nu au nevoie De seici

972520872778599
Carlos Mendoza  •  13 Iulie 2020, 13:38

Ce glumă proastă!

caesarone
caesarone  •  13 Iulie 2020, 12:34
Postat de magic4ever pe 13 Iulie 2020, 12:21

Bataie de joc...a dus oamenii seicului geanta cu bani si imediat au primit decizie favorabila...regulile trebuie sa fie aceleasi pentru toti,fotbalul a ajuns corupt rau...

Acum pe bune, astia au miliarde, de ce sa le interzici sa le cheltuie in fotbal!? Iar RM si Barca n-am auzit sa aiba problemele astea niciodata...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează