INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHELSEA

EXCLUSIV // VIDEO „Am informații că prizezi cocaină!” » Discuția secretă purtată de Mourinho cu Adi Mutu, cu scurt timp înaintea scandalului de dopaj de la Chelsea: „De acolo avea informațiile”

Adrian Mutu și Jose Mourinho, în perioada de la Chelsea
Adrian Mutu și Jose Mourinho, în perioada de la Chelsea

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 16:26 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 17:39

Într-una dintre cărțile sale autobiografice, reputatul antrenor Jose Mourinho rememorează un episod ce l-a avut în prim-plan pe Adrian Mutu. Abia sosit la Chelsea, portughezul l-ar fi înștiințat pe român cu privire la unele informații compromițătoare pe care le obținuse despre viața extrasportivă a „Briliantului”. 

Potrivit documentației jurnalistului Costin Ștucan, Mourinho a dezvăluit în cartea sa că, la scurt timp după ce a devenit antrenorul lui Chelsea, l-ar fi confruntat pe Mutu în privința suspiciunilor că ar consuma cocaină. 

Mourinho, mesaj frontal pentru Adrian Mutu: „Am informații că prizezi cocaină!”

„Când l-am întâlnit în prima zi din presezon, în iulie, era cu cei doi agenți ai lui, Ioan Becali și Gică Popescu. Le-am spus celor trei: «Am informații că prizezi cocaină!».

Toți au început să râdă, au negat, spunând că sunt o grămadă de minciuni despre Adrian. După asta, n-am mai vorbit cu ei deloc pentru că au negat situația. Pentru o lungă perioadă, am văzut la Adrian Mutu un comportament straniu”, scrie Mourinho în cartea sa. 

Victor Becali confirmă, la 18 ani distanță: „Mourinho a spus unele lucruri în baza rapoartelor pe care le-a primit de la fosta conducere”

Invitat la GSP Live, Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, cel care-l impresaria pe Mutu la acel moment, a confirmat existența acelei întâlniri și bănuielile pe care le avea Mourinho, fără a spune însă că portughezul se referea, concret, la cocaină.

„Întâlnirea aceea a existat. Mourinho a spus unele lucruri în baza rapoartelor pe care le-a primit de la fosta conducere (n.r. - predecesorul Claudio Ranieri). Nu știu dacă era neapărat vorba despre cocaină, ci despre viața de noapte și chestii de genul acesta. 

Moruinho a spus: «Din informațiile pe care le-am primit aici, cel mai bine ar fi să te pun pe lista de transferuri. Dar, cunoscându-l pe Gică Popescu, știind că este un campion - poți și tu să devii un campion -, cunoscându-l pe Giovanni, care e prietenul meu, uit de ce am citit. Totul depinde de tine!» 

Ceva de genul i-a spus Moruinho, nu știu dacă au fost aceleași cuvinte. Nu știu dacă a fost neapărat vorba despre cocaină”, a dezvăluit Victor Becali, la GSP Live. 

10 goluriîn 38 de meciuri are Mutu la Chelsea

Adrian Mutu dezvăluie problemele avute la Chelsea după episodul «cocaina»: „Am fost 6 luni în iad”

Toamna trecută, Adrian Mutu a vorbit la podcast-ul lui Cătălin Măruță despre problemele pe care le-a avut în 2003, când s-a transferat la Chelsea.

„Celor tineri le spun să nu facă ce am făcut eu, ci să învețe din ce am făcut eu. Nu oricine se ridică înapoi și are succes.

La Chelsea a început adevărata faimă a mea. Transferul acela și suma de 23 de milioane m-au făcut cel mai scump transfer al unui român. Londra, New York și Paris sunt orașe grele și periculoase pentru un adolescent. Te fac să te pierzi, dacă nu ești educat.

Aveam 23 de ani și eram recent divorțat. Nu treceam printr-o perioadă extraordinară pe plan emoțional. Aveam un salariu în jur de 4 milioane de dolari pe an, așa că începi să-ți iei zborul și să nu rămâi cu picioarele pe pământ.

Eu nu am fost pregătit și educat pentru succes. Faima și banii m-au luat prin surprindere. Nu aveam pe nimeni lângă mine să gestionez totul. Inevitabil a venit căderea. Am suferit foarte tare.

Episodul «cocaina» a fost o greșeală. Și a venit decăderea. Au fost 6 luni groaznice. Am fost în iad și m-am întors. A fost groaznic. Am rămas singur. A fost o prostie din partea mea, o neatenție colosală din partea mea. Trebuia să fiu mai concentrat pe fotbal.

Am trecut prin iad, dar nu am rămas cu această decădere. Am rămas cu faptul că m-am întors. A fost un «comeback» extraordinar și sunt mândru. Nu mulți au reușit să revină”, a spus Adrian Mutu.

Da (n.r. a existat un conflict cu Mourinho), pentru că el a înjurat Romania si eu m-am supărat atunci şi ne-am certat. Tot așa s-a întâmplat. Nu voia să mă lase la echipa naţională şi a fost un mic incident.

- Adrian Mutu, în ianuarie 2019, despre relația cu Mourinho, la Orange Sport

Adi Mutu, probleme la Chelsea

  • În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni, notează Tribunalul Federal.
  • În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă.
  • Ulterior, în 2018, CEDO a respins recursul lui), care contesta modul în care a fost judecat la TAS, unde ar fi susținut că unul dintre cei trei judecători ar fi avut legături cu Chelsea.
  • Cu toate acestea, „Briliantul” nu a fost nevoit să achite suma către Chelsea. „Având în vedere că Mutu s-a retras din activitate el nu trebuie să mai plătească daunele cerute de Chelsea. El e antrenor, dar nu mai e jucător, calitate pe care o avea când Chelsea a cerut acea sumă de despăgubire”, spunea în 2018 Cristian Jura, arbitru TAS.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO De ce eșuează fotbaliștii lui Hagi în străinătate? Dialogul dintre Ștucan și Victor Becali: „Au cultura fricii în sânge” vs. „Nu e vina lui că nu joacă în altă parte”

VIDEO Noi explicații pentru prăbușirea lui Olimpiu Moruțan: „Povestea nu e foarte complicată. Acest lucru e un mare handicap pentru el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
4920334174698099
Aaron Johnson Jr.  •  12 Aprilie 2022, 18:27

Mutu lucra tare la prafuri dar a fost scula de fotbalist. De fapt, a fost ultimul fotbalist de talie europeana care sa joace pentru Romania. Muhaiele care s-au perindat la nationala in ultimii 10 ani nu au suficient talent nici sa-i fie copii de mingi lui Adi Mutu.

balotelli
balotelli  •  12 Aprilie 2022, 12:05
Postat de paolo15 pe 12 Aprilie 2022, 08:24

Din 10 comentarii de-ale tale, 9 sunt cu sau despre Tavi sau îl pomenesc. Mai schimb-o...

Pentru că din 10 articole pe Gsp, 9 sunt despre Tavi sau îl pomenesc.

ray51
ray51  •  12 Aprilie 2022, 10:40

Mitocan si ... cred ca sub influienta drogurilor e cel care tot reincalzeste aceasta poveste din viata lui Mutu. A fost. Omul a recunoscut. De fapt ponoasele le-a tras numai el. REMARCABIL ca a renuntat la practica drogarii si inca tot la varsta aia nebuna... Chiar te simti bine mai reporterasule sa asterni pe hartie astfel de vechituri??? Este strict problema sa si a suferit (cat a suferit) el si numai el. Basta!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează