INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER

Secretul carierei lui Cristi Chivu, dezvăluit de fostul fundaș: „Unii uită sau ignoră acest lucru”

Cristi Chivu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Cristi Chivu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2022 07:33 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 07:34

Cristi Chivu (41 de ani) a dezvăluit recent unul dintre marile atuuri pe care le-a avut în cariera de jucător: cititul.

„Am citit peste o sută de cărți, ceea ce m-a ajutat mult. Unii uită să citească sau ignoră cărțile. Cine citește nu are cum să nu se dezvolte ca om”, a declarat fostul apărător pentru postul TV al lui Inter.

Unul dintre cei mai buni fotbaliști români ai ultimelor două decenii este acum antrenor la Inter Primavera, cucerind titlul în Italia la primul sezon.

Cristi Chivu s-a retras destul de devreme, la 33 de ani, după ce câștigase aproape ce se putea cu Inter, inclusiv istorica triplă din 2010 cu Mourinho. Accidentările l-au forțat însă să pună stop prematur carierei.

9 trofeea cucerit Chivu ca jucător la Inter: trei titluri, două Cupe, două Supercupe ale Italiei, Liga și CM al Cluburilor 10 titluri de campioană U19 are Inter la nivelul formației Primavera, precedentul fiind câștigat în sezonul 2017-2018

Chivu a câștigat Primavera cu Inter!

La finalul lunii mai, Cristi Chivu, 41 de ani, a câștigat campionatul Primavera cu Inter U19! A învins-o cu 2-1 în finală pe AS Roma, care a condus până în minutul 80.

Cristi Chivu a bifat astfel prima performanță notabilă din cariera de antrenor, cu formația sub 19 a lui Inter, club de la care s-a retras din cariera de jucător profesionist la finalul sezonului 2013-2014.

Chivu a preluat-o pe Inter U19 la începutul sezonului 2021-2022. În trecut, fostul căpitan al echipei naționale a mai pregătit echipele sub 17 ani și sub 18 ani ale clubului.

„În primul rând mă bucur pentru băieți, adevărații protagoniști, nu pentru mine. Sunt mulțumit pentru munca depusă. Am preluat acest grup în urmă cu trei ani. Am avut momente mai puțin bune, timp de multe luni nu ne-am antrenat din cauza pandemiei. Aș vrea să subliniez acest lucru, munca grea pe care băieții au depus-o în acești doi ani, am recuperat timpul pierdut. Mă bucur pentru ei, pentru că și-au urmat un vis”, a spus Cristi Chivu pentru internews.it.

Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om. A devenit punct de referință pentru băieți. A câștigat multe trofee ca fotbalist, astfel că vocea lui are greutate acum 

- Dario Baccin, director sportiv Inter

VIDEO Cele mai bune momente ale lui Cristi Chivu în tricoul lui Inter

Citește și alte știri de actualitate:

Vizita medicală și apoi semnează! Ionuț Radu a refuzat Ligue 1 și Bundesliga

Transferul lui Ionuț Radu va fi rezolvat în orele următoare: „Agenții și-au dat acordul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
Cristiano2020
Cristiano2020  •  24 Iunie 2022, 12:23

într-adevăr, Chivu este singurul fotbalist, în adevăratul sens al cuvântului, după generația de fotbaliști făcută de Ceaușescu. dar numai modest nu este, că tot zicea cineva în comentarii că ar fi modest.

magic4ever
magic4ever  •  24 Iunie 2022, 10:46

RESPECT CRISTI CHIVU!

DM4ever
DM4ever  •  24 Iunie 2022, 09:58

Cristi este forbalist roman atipic. Nu stiu sa fi vazut/ascultat un altul in ultimii 30 ani. Este citit, vorbeste frumos, profesionist 100%, familist, modest, nu isi pierde vremea aiurea, nu cred sa aiba vicii si aceste lucruri isi spun cuvantul in ceea ce este acum si sper ceea ce va fi in cariera sa. Eu as incerca sa il aduc in tara, nu neaparat ca antrenor la o echipa de club dar l-as alege sa fie top in federatie, poate chiar presedinte. Cred ca ar schimba foarte multe, nu e genul care sa isi urmeze propriile interese ca Hagi, Popescu, etc. Il vad singurul capabil sa mai salveze ceva din mocirla de fotbal romanesc (de club si nationala). PS: 100 de carti nu sunt multe, poate doar pentru un fotbalist :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează