INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

UPDATE Ce au făcut stranierii în weekend | Moruțan și Cicâldău au adus victoria pentru Galatasaray. Mihăilă, assist la Parma + goluri pentru Bicfalvi și Râpă

Olimpiu Moruțan, Galatasaray // foto: Imago
Olimpiu Moruțan, Galatasaray // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 27 septembrie 2021 21:32 / Actualizat luni, 27 septembrie 2021 21:45

În acest weekend, Gazeta Sporturilor te-a ținut la curent cu rezultatele jucătorilor și antrenorilor români din campionatele importante din străinătate. În Turcia, Moruțan și Cicâldău au colaborat pentru a aduce victoria lui Galatasaray cu Goztepe, în vreme ce în Grecia, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu și Alexandru Mitriță a câștigat cu AEK Atena. 

Cu capul sus după meciurile din acest weekend au ieșit și Valentin Mihăilă (assist pentru Parma în unicul gol gialloblu din meciul cu Pisa), Mircea Lucescu, victorios în campionatul din Ucraina și Nicolae Stanciu, titular și învingător la Slavia Praga cu Hradec Kralove.

UPDATE 21:40 Reușite pentru Eric Bicfalvi și Cornel Râpă

În Rusia, Eric Bicfalvi a înscris pentru Ural în victoria cu Arsenal Tula, scor 2-0! 

Românii au prins o seară grozavă și în Polonia: Râpă și Hanca au jucat în succesul Cracoviei cu Piast, scor 4-2. Râpă a înscris pentru echipa sa, în timp ce Hanca a fost schimbat în minutul 95.

UPDATE ora 23:35 - Răzvan Marin, integralist în Napoli - Cagliari

Răzvan Marin (25 de ani) a fost integralist în meciul dintre Napoli și Cagliari din etapa 6 a Serie A, scor 2-0. Mijlocașul român nu și-a putut ajuta echipa să plece cu punct sau puncte de pe stadionul „Diego Armando Maradona”, iar situația sarzilor se complică. Cagliari este penultima în Serie A, cu doar două puncte în 6 meciuri.

UPDATE ora 22:20 - PAOK, victorie în derby-ul cu AEK

PAOK, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, a câștigat derby-ul cu PAOK, scor 2-0, golurile fiind înscrise de Biseswar (minutul 42) și Kurtic (79, penalty). Alexandru Mitriță a fost trimis în luptă în minutul 90, adunând astfel 6 minute pe teren. 

După victoria de astăzi, PAOK urcă pe locul 2 în campionatul Greciei, având 9 puncte, unul sub liderul Olympiakos. 

UPDATE ora 21:15 - Florin Andone, titular la Cadiz

Florin Andone (28 de ani) a fost titular la Cadiz în meciul cu Rayo Vallecano, scor 1-3. Atacantul român, pentru prima dată titular la Cadiz, a fost înlocuit cu Alvaro Negredo în minutul 67.

UPDATE ora 20:00 - Nicolae Stanciu, titular la Slavia Praga 

Nicolae Stanciu (28 de ani) a fost titular la Slavia Praga în meciul cu Hradec Kralove din runda 9 a campionatului Republicii Cehe. Mijlocașul român a fost înlocuit în minutul 67, la 4-0 pentru echipa sa. 

UPDATE ora 20:15 - Olimpiu Moruțan, primul gol la Galatasaray 

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a înscris primul său gol la Galatasaray în meciul cu Goztepe. La scorul de 1-1, Olimpiu a preluat, lipit de tușă, o pasă a lui Alexandru Cicâldău, a depășit elegant doi adversari și a intrat în careul de 16 metri de unde a șutat plasat, portarul oaspețiilor fiind prins în contre-pied. 

Primul gol pentru Moruțan la Galata. Imediat după reușită, mijlocașul român a mers „glonț” la antrenorul Fatih Terim, pe care l-a îmbrățișat. În minutul 84, Moruțan a fost înlocuit cu Caglayan, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Cim Bom Bom.

UPDATE ora 18:30 - Cicâldău și Moruțan, titulari la Galatasaray

Mijlocașii români Alexandru Cicâldău (24 de ani) și Olimpiu Moruțan (22) au fost titulari la Galatasaray în meciul cu Goztepe, din etapa 7 a campionatului Turciei, scor final 2-1. Moruțan a reușit să înscrie golul victoriei

UPDATE ora 17:00 - Valentin Mihăilă, assist pentru Parma 

Valentin Mihăilă (21 de ani) a fost integralist în meciul dintre Parma și Pisa, scor final 1-1, din etapa 6 a Serie B. Românul a pasat decisiv la golul semnat de Enrico Del Prato. Din flancul stâng, fosta „extremă” a CS Universității Craiova l-a servit ideal pe colegul său în fața porții, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Celălalt român de la echipa gialloblu, Dennis Man, nu a făcut parte din lot. 

Parma a anunțat zilele trecute că unul dintre jucătorii echipei are COVID-19, fără a-l numi, iar presa locală a dedus că fotbalistul în cauză este Man, care a fost lăsat în afara lotului la meciul cu Pisa. 

La oaspeți, Marius Marin a fost integralist. Mijlocașul central în vârstă de 23 de ani a primit un cartonaș galben, în minutul 59.

UPDATE ora 16:00 - Vlad Chiricheș, integralist la Sassuolo 

Vlad Chiricheș (31 de ani) a fost integralist în meciul dintre Sassuolo și Salernitana, din etapa 6 a Serie A, scor final 1-0. 

UPDATE 26 septembrie ora 15:15 - Radu Drăgușin, rezervă la Sampdoria

Radu Drăgușin (19 ani) a fost rezervă neutilizată la Sampdoria, în meciul pierdut împotriva lui Juventus, scor 2-3. 

UPDATE 23:45 / Denis Drăguș, aruncat în luptă pe final

Standard Liege, echipa lui Denis Drăguș, a pierdut meciul de pe teren propriu cu St. Truiden, 1-2. Atacantul român a intrat pe teren la 1-1, în minutul 64, și nu și-a putut ajuta echipa.

UPDATE 22:30 / Remiză între românii din Ungaria

MOL Fehervar (Adi Rus, integralist) și Academia Puskas (Marius Corbu, titular 69 de minute; Alex Băluță - rezervă neutilizată) au remizat în runda a 7-a a campionatului din Ungaria, 0-0.

UPDATE 22:00 / 7 goluri în meciul lui Florin Niță!

Florin Niță a fost titular la Sparta Praga în victoria spectaculoasă obținută de formația din capitala Cehiei, 5-2 pe terenul lui Zlin. 

Simersky (reluare din apropiere) și Poznar (situație unu-contra-unu) l-au învins pe goalkeeperul român.

Sparta Praga e pe locul doi în Cehia (20 de puncte).

UPDATE ora 21:20 » Dinamo Kiev și Mircea Lucescu, victorie în Ucraina

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a câștigat meciul cu Rukh Lviv din etapa 9 a campionatului Ucrainei. Golurile campioanei au fost înscrise de Tsygankov (minutul 28, penalty) și Garmash (38). Dinamo Kiev este lider în Ucraina, cu 25 de puncte obținute în 9 meciuri.

UPDATE ora 21:15 » Ionuț Nedelcearu și Vasile Mogoș, pe teren pentru Crotone

Ionuț Nedelcearu a fost integralist în meciul pierdut de Crotone cu Cosenza, scor 0-1. Vasile Mogoș, celălalt român de la Crotone, a fost introdus pe teren în minutul 79.

UPDATE 21:00 » Alexandru Pașcanu, integralist la Ponferradina

Stoperul Alexandru Pașcanu a fost integralist pentru Ponferradina în meciul cu Las Palmas, scor 1-2.

UPDATE ora 20:50 » Eșec drastic pentru Toșca și Maxim

Alexandru Maxim a jucat aproximativ 10 minute în meciul dintre Adana Demirspor și Gaziantep, scor 4-0. Mijlocașul român a fost trimis pe teren în minutul 81, la 3-0 pentru gazde. Celălalt român de la Gaziantep, Alin Toșca, a fost rezervă tot meciul.

UPDATE ora 18:00 / Încă o victorie pentru echipa lui Tătărușanu

AC Milan s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Spezia și a urcat provizoriu pe locul 1 în Serie A, 16 puncte. Tătărușanu a fost rezervă la oaspeți, poarta fiind apărată ca de obicei de Maignan

UPDATE ora 17:15 » Gheorghe Grozav, victorios în Ungaria

Gheorghe Grozav (30 de ani) a fost integralist în meciul dintre MTK Budapesta și Mezokovesd din campionatul Ungariei, scor 1-0. Deși victorios, Grozav nu a contribuit la golul echipei sale, înscris de Miovski. La oaspeți, Arpad Tordai a fost rezervă neutilizată, iar Andreas Calcan a intrat pe teren în minutul 90+2.

UPDATE ora 17:00 » Ianis Hagi, titular în Dundee FC - Rangers 

Ce au făcut stranierii în weekend | Moruțan și Cicâldău au adus victoria pentru Galatasaray. Mihăilă, assist la Parma + goluri pentru Bicfalvi și Râpă

Ianis Hagi (22 de ani) a fost titular la Rangers în meciul de campionat cu Dundee FC, din etapa 7, început la ora 17:00. Campioana en-titre a câștigat grație golului marcat de Aribo în minutul 16. 

Ianis n-a prins finalul de meci pe teren, fiind schimbat cu Wright în minutul 73. Rangers, 16 puncte, e lider în Premiership.

Echipa de start Rangers: McLaughlin - Tavernier, Goldson, Balogun, Bassey - Kamara, Lundstram, Aribo - Hagi - Morelos, Roofe

UPDATE, ora 16:45 / Nedelcu, rezervă neutilizată în Germania

Dragoș Nedelcu nu a fost utilizat de Fortuna Dusseldorf în deplasarea de la Ingolstadt, 2-1. Echipa românului, rezervă pe „Audi Sportpark”, se clasează pe locul 9 în eșalonul secund din Germania, având 11 puncte în palmares.

UPDATE, ora 16:30 / Pușcaș, introdus pe teren în minutul 90+9 la Reading

George Pușcaș a rămas rezervă până în minutul 90+9 la Reading, în victoria obținută de trupa lui Paunovic cu Middlesbrough, scor 1-0. Singurul gol al gazdelor a fost reușit de Alen Halilovic, fostul jucător de la Barcelona, în minutul 55. Cu 13 puncte după 9 etape, Reading ocupă locul 8 în Championship.

UPDATE, vineri / Andrei Rațiu, titular la Huesca

Andrei Rațiu, fundașul celor de la Huesca, a deschis balul vineri. Echipa românului a câștigat meciul cu Real Sociedad B, scor 2-0, în runda #7 din liga a doua spaniolă. Titular, Rațiu a stat pe teren 79 de minute. Huesca ocupă locul 5 în LaLiga2 - 10 puncte.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Antrenorul lui Tătărașanu, propunere ieșită din comun: „Cu regula asta vom vedea fotbal mai ofensiv”

Concurență pentru Real Madrid! Alt nume mare din fotbalul european îl vrea pe Kylian Mbappe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  27 Septembrie 2021, 15:17

Săptămâna trecută nu erau buni ziceau ca i împrumuta, sapt. asta îs grozavi, urmează sa i desfinteze în curând și sa facă circ ca au aruncat banii aiurea pe ei.Psrca au luat vedete de la real, pt. mărunțișul care l au dat îs foarte buni, ei trăiesc în trecut din amintiri când au avut echipa

irefutabil
irefutabil  •  27 Septembrie 2021, 12:10
Postat de cri5ti pe 27 Septembrie 2021, 10:46

dar măcar era seria A... nu locul 13 din Serie B...

Ai pretentii de parca avem 20 de jucatori la Real si PSG din care trebuie sa alegem. Serie B e aproape cel mai bun nivel la care poate ajunge un jucator roman si sa invete fotbal acum.

cri5ti
cri5ti  •  27 Septembrie 2021, 10:46
Postat de fcoaforsa pe 26 Septembrie 2021, 20:59

prostule ,Parma a fost tot acolo jos si cand au ajuns romanii ...

dar măcar era seria A... nu locul 13 din Serie B...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close