INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Răzvan Lucescu nu uită de războiul cu Gică Hagi: „Am fost șocat de reacția lui” » Ce soluții propune pentru fotbalul românesc

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2019 12:26

Răzvan Lucescu, antrenorul celor de la Al Hilal, a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor. Printre alte subiecte, tehnicianul de de 50 de ani, a vorbit și despre războiul declarațiilor pe care l-a avut cu Gică Hagi, managerul tehnic de la Viitorul.

  • Context:  Răzvan Lucescu a declarat că „doar 5-6 jucători din actuala generație de la U21 vor forma un nucleu și la naționala mare”. Gică Hagi i-a replicat dur după meciul cu Franța: „Să ia lecții de la taică-su sau să meargă la școala de antrenori! Probabil că el nu ştie ce înseamnă să construieşti o generaţie, să lucrezi cu copii.” (Detalii AICI)

- Greu cu viața liniștită în fotbal. Recent, ai fost în prim-plan pentru că Gică Hagi a reacționat foarte tăios după ce tu ai spus că „5-6 jucători de la U21 vor ajunge în naționala mare”. De unde tensiunea asta dintre tine și el?
- Nu e nicio tensiune, cel puțin nu dinspre mine. Eu am vorbit frumos despre el, i-am lăudat munca și pasiunea pentru fotbal. Eu cred că nu a înțeles foarte bine ce am vrut să zic.

- Ba a înțeles foarte bine! Dar a fost deranjat de faptul că tu ești de părere că nu toată naționala U21 poate fi transplantată la seniori. „Bagă râcă. Să ia lecții de la taică-su sau să meargă la școala de antrenori! Probabil că el nu ştie ce înseamnă să construieşti o generaţie, să lucrezi cu copii”.
- Mie îmi place să îmi spun părerile cu argumente, niciodată nu am jignit. Am fost șocat de reacția lui Hagi, de vehemența cu care a atacat. Până la urmă, îi sunt coleg de breaslă și am dreptul la o opinie, nu? Dacă nu îți place, vino cu argumente, nu sări așa! Dar am înțeles că în lumea asta nimic nu trebuie să mă mai mire… Și da, îmi mențin părerea: nu naționala U21 va salva fotbalul românesc, ci campionatul intern!

- Detaliază, te rog.
- Atâta vreme cât campionatul nu progresează va fi greu să fim iar puternici la nivel de națională mare. Apropo de comparația cu fotbalul din zona arabă. Am văzut acolo mai mereu stadioane pline, care te împing de la spate, care dau entuziasm jucătorilor și altă energie meciurilor. Nu e starea aia jalnică pe care o vezi uneori la noi, cu 100 de oameni în tribune. Cred că au trecut 10 ani de la ultimele campionate adevărate, alea cu multe echipe tari la vârf. Nu erau doar Steaua, Dinamo, CFR, ci și Rapid, Vaslui, Timișoara. Acum fotbalul românesc pare un fotbal pustiit... Îmi pare rău, dar asta e imaginea. Și toată lumea trebuie să facă ceva pentru a restarta campionatul intern.

- Ușor de zis, mai ales când ești în afară. Ce anume „să se facă”?
- Nu știu… Să se stimuleze inițiativele de tip academie, să mai apară 10-11 de Hagi. Să se dea legi prin care să fie sprijiniți investitorii. Și, mai ales, să se intervină cumva, nu știu cum, la nivel de ministere și de autorități, astfel încât echipele să aibă o singură identitate în fața suporterilor. Steaua să fie una, Timișoara la fel, Rapidul la fel și așa mai departe. Fără mâncătorii, fără războaie. Cum dăm noi energie campionatului când aproape toate echipele au suporterii împărțiți în două, de nu mai știe nimeni cu cine să țină?

Citește și:

Interviu-eveniment cu Răzvan Lucescu » Noul tehnician al lui Al Hilal a purtat un amplu dialog cu redactorul-șef al GSP, Cătălin Țepelin: „România este sub fotbalul arab”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
miki123
miki123  •  25 Iulie 2019, 16:24

Manueloooo, dacă și familia Lucescu denigreaza România......ești brocolii rău de tot!!!!

zizu
zizu  •  25 Iulie 2019, 16:00
Postat de mrtweaks pe 25 Iulie 2019, 15:46

Lasa dramele, ca nu se filmeaza. Una e sa iti sustii cu patos echipa si alta e sa faci ce fac derbedeii aia ai vostri. Banuiesc ca vrei si premii pentru cei care vandalizeaza, care isi bat joc de decenta umana si sarbatoarea sportiva...?

Care derbedeii voștrii? Aia care strigă la meciurile craiovei sau ăia care l au demis pe lăcătuș?cu un mic amendament: mari derbedei sunt cei ce bat spectatorii în tribună,nu cei ce din banul lor plătesc un bilet,făcând rețeta patronului!

mrtweaks
mrtweaks  •  25 Iulie 2019, 15:46
Postat de zizu pe 25 Iulie 2019, 15:33

Păi cum să fie așa ceva? La noi și puținii spectatori care vin,sunt criticați fiindcă își susțin cu prea mult patos echipa favorită! Cel puțin fanii lui dinamo,au devenit calul de bătaie al unora! Când e vreun miting,fanii lui dinamo sunt vinovați,când e un scandal pe stadion,în afara lui,tot fanii lui dinamo sunt vinovați....

Lasa dramele, ca nu se filmeaza. Una e sa iti sustii cu patos echipa si alta e sa faci ce fac derbedeii aia ai vostri. Banuiesc ca vrei si premii pentru cei care vandalizeaza, care isi bat joc de decenta umana si sarbatoarea sportiva...?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează