INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY - MARSEILLE 4-2

„Cicâldău căpitan” » După meciul cu Marseille, turcii cred că „tricolorul” va conduce Galatasaray!

Alexandru Cicâldău, în Galatasaray - Marseille 4-2 // foto: Facebook @  Galatasaray
Alexandru Cicâldău, în Galatasaray - Marseille 4-2 // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 13:05 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 13:23

Cu Marseille, scor 4-2, Alexandru Cicâldău (24 de ani) a făcut cel mai bun meci la Galatasaray, cu prima sa reușită europeană și cu acțiunea decisivă la golul de 2-0.

Al 17-lea meci al lui Alex Cicâldău la Galatasaray, al 5-lea în Europa League, a fost și cel mai bun, într-un moment important, 4-2 cu Marseille, care a calificat „Cim-Bom-Bom” în primăvara EL. Mijlocașul a decis jocul încă din prima repriză, influențând două goluri, de 1-0 și 2-0, prima reușită continentală de când s-a transferat în Turcia și centrarea la autogolul lui Ćaleta-Car.

Cicâldău, lăudat în presa din Turcia: „A fost probabil partida carierei”

I-a entuziasmat pe jurnaliștii de la Istanbul. „Cicâldău a marcat această partidă, arhitectul victoriei. Recital, a făcut diferența”, a comentat Fanatik, care l-a ales „starul confruntării”. Pentru Fotomaç, „a fost cea mai valoroasă prestație a lui Cicâldău de la începutul sezonului”.

Uğur Meleke, editorialist la Hürriyet, scrie că „eliberat, Cicâldău a jucat nu doar cel mai bun meci la Galatasaray, a fost probabil partida carierei. A fost semnalul așteptat asupra viitorului său”.

„Cicâldău, cel mai puternic candidat la banderola de căpitan la Galatasaray”

Meleke a fost impresionat de „calitățile lui lider” și crede că „el este cel mai puternic candidat să devină căpitanul acestei echipe după plecarea lui Muslera”. Portarul uruguayan are 35 de ani și este de un deceniu la „Cim-Bom-Bom”.

Alexandru Cicâldău așteaptă rezultatul RMN

Un singur lucru i-a afectat pe turci joi seară, la Galatasaray. Accidentarea lui Cicâldău. „Tricolorul” a cerut schimbarea și, la marginea terenului, i-a spus lui Fatih Terim ce îl doare. Va fi supus unui RMN pentru a se afla natura leziunii. Joi, a fost înlocuit în minutul 51 de Moruțan.

Fatih Terim, suspendat 6 meciuri

Eliminat în derby-ul cu Fenerbahçe, Fatih Terim și-a înrăutățit situația, insultându-l pe arbitrul Halil Meler și intrând peste el în vestiar. Antrenorul Galatei și-a aflat ieri pedeapsa. Comisia de Disciplină a decis să-l suspende 6 etape pe Terim.

A trecut mult timp de când o echipă turcă începe meciul zdrobindu-și adversara într-o competiție europeană. Împotriva lui Marseille, startul a fost ca pe vremea lui Hagi.

- Erkan Taner, jurnalist Fanatik

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, assist în Europa League » Niță, spectator de lux

Românul care putea să îi antreneze pe Man și Mihăilă la Parma: „Am fost și eu pe lista scurtă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  26 Noiembrie 2021, 15:26

are ceva din toni kroos... nu numai asemanare fizica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează