INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

VIDEO „Dubla” lui Alibec îi aduce lui Dan Petrescu prima victorie în Turcia! » Atacantul s-a „rupt” după al doilea gol + Kayseri e lângă noua echipă a lui Șumudică în clasament

Kayserispor caută victoria cu Istanbul Basaksehir // foto: Twitter @ Kayserispor +4   FOTO
Kayserispor caută victoria cu Istanbul Basaksehir // foto: Twitter @ Kayserispor

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 13:14 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 17:04

Dan Petrescu a obținut prima victorie pe banca lui Kayserispor, 2-0, contra lui Istanbul Bașakșehir, fosta campioană. Denis Alibec a fost eroul meciului, marcând de două ori.  Atacantul român s-a rupt însă în minutul 79 și a ieșit pe targă

La cinci săptămâni după eșecul în fața lui Șumudică, Bașakșehir a cedat contra lui Dan Petrescu. A fost 2-0 și primele puncte cu noul antrenor ale lui Kayseri, care a depășit-o pe Gençlerbirliği la golaveraj și a săltat pe locul 17, chiar deasupra liniei retrogradării, având 19 puncte în 18 meciuri.

VIDEO Denis Alibec, gol pe contraatac pentru Kayserispor

Așa cum îl știm, „Bursucul" a abordat prudent primul meci pe teren propriu în Turcia, mai ales că înfrunta campioana. S-a apărat organizat, pe două linii, într-un 4-2-3-1, cedând deliberat posesia oaspeților, 74% până la pauză. Și a așteptat rarele ieșiri pe contraatac. Iar la una dintre ele, către finalul reprizei, Alibec, lansat cu o minge lungă de Campanharo, a plecat de la centru și a marcat cu o diagonală în plasa laterală. Primul șut cadrat al lui Kayseri și Denis, primul gol în Super Lig! La 0-0, înlocuitorul lui Lung, nerefăcut, a parat decisiv într-o fază în care Săpunaru a fost depășit.

VIDEO Denis Alibec, dublă pentru Kayserispor și accidentare

Scenariu neschimbat la reluare, cu Bașașehir presând și altă mare ocazie în debutul reprizei, cu "capul" lui Alekskici din careul mic alături de bară. Pe contră, Alibec a mai încercat poarta cu un șut din afara careului, departe de țintă (57). Apoi, Pedro Henrique a fost aproape de 2-0, dar s-a opus Günok. A avut parte și de suspans Petrescu, la mijlocul mitanului. Un penalty, acordat la o intrare în careu a lui Kolovetsios, autorul golului de la Gaziantep (atinge mingea), și anulat corect cu VAR de "central"! 

În loc de un eventual 1-1 s-a făcut 2-0. Pedro Henrique a recuperat, pas la Alibec, care a pătruns în careu, l-a driblat pe Günok și a dublat diferența cu stângul. Din păcate, puțin după al doilea gol s-a accidentat și a ieșit pe targă (79). Iar ziua de vis s-a terminat brutal. 

472 de minutei-au trebuit lui Alibec pentru primul gol marcat în Super Lig, la a zecea prezență. A mai reușit unu în Cupă, pe 4 noiembrie, cu Yomra. După alte 35 a semnat "dubla"

Kayseri are acum 19 puncte și este pe locul 17, la două puncte în urma lui Rizespor, noua formație a luI Șumudică.

Kayserispor - Istanbul Basaksehir, echipe de start

Kayserispor: Dogan - Kvrzic, Săpunaru, Kolovetsios, Aziz, Attamah, Avramovski, Campanharo, Lennon, Pedro, Alibec
Rezerve: Cipe, Capar, Manuel Fernandes, Kanga, Demir, Demirok, Korkmaz, Parlak, Subasi, Ackah

Basaksehir: Gunok - Rafael, Duarte, Ponck, Kaldirim, Tekdemir, Can Kahveci, Turuc, Aleksic, Giuliano, Demba Ba

VIDEO. Vali Negru, episod amuzant cu Dan Petrescu: „Tot vestiarul mirosea a parfum”

Citește mai multe știri despre stranieri:

Ziaristul care l-a numit „țigan cerșetor” pe Șumudică provoacă o nouă controversă: „Ozil e mai bun decât Hagi”. Cine îi susține afirmația

Antrenorul român a aflat de pe Facebook că a fost dat afară de la club!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
rumunek
rumunek  •  19 Ianuarie 2021, 19:49

Vrei jurnalism de clasă, dă la Moraru pe digi, să auzi “vom vorbi puțin despre prima victorie a lui Dan Petrescu în Turcia, apoi îl sunăm pe Șumudică care a semnat cu o nouă echipă în Turcia”. Aici citesc “La cinci săptămâni după eșecul în fața lui Șumudică, Bașakșehir a cedat contra lui Dan Petrescu”. Când Dică se califica cu FCSB în primăvara europeană, Filoti suna pe cine? Pe Șumudică. O să facă otită de la atâta udătură în urechi. Zici că doar Șumudică are telefon cu cartelă și baterie încărcată, ceilalți sunt niște sărăntoci. Dar dacă nu e cu gigi, atunci nu ne zgărie gustul fin.

cneius
cneius  •  19 Ianuarie 2021, 19:15
Postat de gazzaev.lewis pe 19 Ianuarie 2021, 18:17

Perfect adevarat. Plusez si spun ca si media se va curata odata cu disparitia fc fcsb ului. Mai putin gigi inseamna mai putin cancan, mai putine articole de bascalie, ziaristii "de la palat" trebuie sa caute alte subiecte pt a nu-si pierde locurile de munca. Toata lumea va avea de castigat. E un progres dpdv calitativ. Si o iesire din nenorocirea morala pe care acest club de cocalari a raspandit-o! :)

Media se va curata daca dispare Becali ? Visezi frumos, media nu se va mai curata NICIODATA, doar daca vine vreo dictatura sa-i impuna cenzura !

gazzaev.lewis
gazzaev.lewis  •  19 Ianuarie 2021, 18:17
Postat de adriann_ pe 19 Ianuarie 2021, 17:59

Cand vezi ce mizerii scriu aici postacii becalisti iti dai seama ca desfiintarea clonei ciobanesti ar fi un pas MARE spre insanatosirea societatii romanesti.

Perfect adevarat. Plusez si spun ca si media se va curata odata cu disparitia fc fcsb ului. Mai putin gigi inseamna mai putin cancan, mai putine articole de bascalie, ziaristii "de la palat" trebuie sa caute alte subiecte pt a nu-si pierde locurile de munca. Toata lumea va avea de castigat. E un progres dpdv calitativ. Si o iesire din nenorocirea morala pe care acest club de cocalari a raspandit-o! :)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează