INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Lyon - Toulouse 3-0 // Ciprian Tătărușanu a așteptat 289 de zile pentru a debuta pentru OL în campionat » Cum s-a descurcat românul

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 18:38

Ciprian Tătărușanu (33 de ani) l-a înlocuit azi pe titularul accidentat Lopes și a înschis poarta lui OL cu Toulouse, 3-0, într-un meci în care doar colegul Terrier i-a dat fiori, leșinând pe gazon.

În sfârșit a venit și ocazia debutului la Lyon în Ligue 1 pentru Ciprian Tătărușanu! Profitând de o accidentare la umăr a titularului Anthony Lopes, portarul român și-a păstrat locul la OL, jucând a doua oară la interval de cinci zile. 

Marți a fost eroul echipei lui Rudi Garcia, respingând decisiv o lovitură de departajare cu Lille pentru calificarea în finala Cupei Ligii Franței cu PSG, azi n-a avut aceleași emoții împotriva lui Toulouse, iar Lyon a legat a șasea victorie în toate competițiile (3-0).

Ciprian Tătărușanu, trei șuturi, 0 probleme 

Trei șuturi cadrate au trimis tot meciul oaspeții, singurul care i-a pus mici probleme lui Tătă fiind cel al lui Leya din minutul 37, din mijlocul careului la centrarea lui Sangaré și cu mingea prinsă în doi timpi. 

Ciprian prinsese în debutul jocului balonul reluat slab cu capul de Gabrielsen și a oferit colegilor siguranță la fazele aeriene, rezolvate în fața lui Sylla și Dossevi sau la cornerele de care a beneficiat Toulouse. 

Emoții mai mari i-a dat însă colegul Martin Terrier. Mijlocașul de 22 de ani a leșinat în minutul 22 și i-a speriat inclusiv pe medici. A ieșit pe targă, ajungând la spital, unde și-a recăpătat cunoștința după „sincopa vasovagală” și a fost supus unor teste amănunțite. 

+1 FOTO
  • Sursă foto: Twitter OL+

Ciprian Tătărușanu, titular și în Cupă? 

Lyon a condus cu 1-0 la pauză, grație reușitei lui Cornet, și s-a desprins în ultimele 20 de minute, când au mai punctat Moussa Dembélé și Toko-Ekambi. La 3-0, Tătărușanu a mai fost deranjat de un șut cu pământul expediat de Saïd, tot fără pericol. Va fi titular și joi cu Nice, în Cupa Franței?

289 de zilea așteptat Tătărușanu de la ultimul meci jucat în Ligue 1. Apărase tot meciul buturile lui Nantes chiar într-un meci cu Lyon (2-1)

65 de meciuria bifat Ciprian Tătărușanu în Ligue 1, primele 64 fiind în poarta lui Nantes. A primit 68 de goluri

  • Sursă foto principală: Twitter Olympique Lyon

Vezi și: 

LYON - TOULOUSE // FOTO Panică la meciul în care Ciprian Tătărușanu a fost titular: jucătorul s-a prăbușit inert pe teren fără să fie atins

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
laurkro
laurkro  •  27 Ianuarie 2020, 09:31

A "inschis"? Analfabeților!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează