INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, luat tare după alt eșec în Ucraina: „Cât mai trebuie să pierdeți pentru a demisiona?”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // sursă foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // sursă foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 18:29 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 18:39

Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu (77 de ani), a pierdut și astăzi în campionatul ucrainean, 0-1 cu Zorya. După meci, antrenorul român a fost întrebat dacă ia în calcul să demisioneze.

Mircea Lucescu i-a adus titlul lui Dinamo Kiev în primul sezon la cârma echipei, 2020/2021, dar stagiunea actuală nu merge deloc așa cum spera formația din capitală.

Dinamo Kiev este a patra în campionat, cu 33 de puncte adunate în 18 meciuri, 6 sub Dnipro-1 și Șahtior, echipe care au și meciuri în minus față de Dinamo.

Trupa lui Mircea Lucescu a pierdut și astăzi, în etapa 18, 0-1 cu Zorya. A fost a cincea înfrângere a sezonului, una care a provocat discuții despre demisie.

Roman Kostomarov s-a trezit din comă și a avut o cădere nervoasă când a aflat că medicii i-au amputat ambele picioare
PROBLEME MEDICALE
Roman Kostomarov s-a trezit din comă și a avut o cădere nervoasă când a aflat că medicii i-au amputat ambele picioare

Mircea Lucescu, luat tare după alt eșec în Ucraina

Câte meciuri mai trebuie să pierdeți pentru a demisiona?”, a fost întrebat Lucescu, conform sport.ua.

„De fapt, problema este că echipa trece printr-o perioadă delicată. Pot pleca oricând, nu sunt împotriva demisiei, dar problema acum este alta. Echipa a pierdut 11 jucători și nu putem cumpăra jucători noi și reconstrui lotul imediat. 

Avem jucători tineri, iar aceștia au nevoie de timp pentru a atinge nivelul necesar primei echipe. Este imposibil să se întâmple imediat.

Cred că astăzi ați văzut viitorul echipei. Dyachuk a jucat bine, Tsarenko are 18 ani și joacă în centru, ca Voloshyn. Aștept revenirile lui Shaparenko și Buyalskyi. Dacă Buyalskyi ar fi jucat astăzi, am fi câștigat, dar fără el nu am creat ocazii.

Am pierdut ambii portari (n.r. - Bushchan și Boyko sunt accidentați), i-am pierdut pe Kendzera, Zabarnyi, Mykolenko, Shaparenko, Tsygankov, Besedin, Verbic, Vitinho, de Pena. 

Am pierdut mulți jucători și este imposibil să formezi o echipă nouă într-o zi, mai ales cu jucători tineri. Avem 11 jucători sub 20 de ani!”, a răspuns antrenorul român.

Dinamo Kiev, doar a patra în Ucraina

Anterior, Lucescu spusese că „A fost un meci foarte dificil, oricare dintre echipe ar fi putut câștiga. Am fost foarte motivați, dar e dificil să joci împotriva lor, știam că se vor baza pe contraatacuri”.

Dintre jucătorii menționați de Mircea Lucescu, unii sunt accidentați, dar majoritatea au fost vânduți de Dinamo Kiev. Cel mai mult au costat Vitaliy Mykolenko (23,5 milioane de euro, Everton) și Ilya Zabarnyi (22,7 milioane de euro, Bournemouth).

Dinamo Kiev a câștigat doar 10 dintre cele 18 meciuri de campionat din acest sezon. Ocupă locul 4 în Ucraina, sub Dnipro-1, Șahtior și Zorya.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

I-a luat ochii lui Sarri, dar selecționerul l-a ignorat! De neînțeles: vedeta CFR-ului nu a prins lotul naționalei

Ancelotti și-a luat peste picior propriul jucător înainte de Barcelona - Real Madrid: „E cel mai bun din lume, dar are un defect. Nu e foarte arătos”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  18 Martie 2023, 19:18

Nea Mircea a fost furat de arbitri încă de la naștere. Din păcate, același destin nemilos îl are si Răzvan. Ce necaz s-a abătut asupra acestei familii. Cât ghinion! :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close