INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

I se pregătește ceva lui Lucescu? Dezvăluirea preluată și de presa ucraineană

Mircea Lucescu o pregătește pe Dinamo Kiev din 2020
Mircea Lucescu o pregătește pe Dinamo Kiev din 2020

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 15:14 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 15:25

Jurnaliștii brazilieni de la UOL Esporte, preluați de presa din Ucraina, susțin că Dinamo Kiev, clubul pregătit de Mircea Lucescu, s-ar fi aflat în contact în ultimele luni cu tehnicianul portughez Abel Ferreira, actualul antrenor al lui Palmeiras.

Informație surprinzătoare livrată de presa braziliană, iar mai apoi preluată și de publicații din Ucraina și România. Abel Ferreira, tehnicianul care tocmai ce a câștigat Copa Libertadores cu Palmeiras, ar fi fost în contact în ultima perioadă cu Dinamo Kiev.

A negociat Dinamo Kiev cu Abel Ferreira? 

Oficialii campioanei din Ucraina chiar ar fi încercat să negocieze cu Ferreira, însă au fost refuzați de acesta. 

În vârstă de 42 de ani, Abel Ferreira e de un an pe banca lui Palmeiras și le-a mai pregătit în trecut pe PAOK și Sporting Braga. E considerat unul dintre tehnicienii portughezi cu mare potențial din noul val.

Totuși, pare greu de crezut că Dinamo Kiev va renunța la Mircea Lucescu. Românul în vârstă de 76 de ani mai are contract cu ucrainenii până în vara 2023, iar o despărțire nu i-ar surâde din punct de vedere financiar nici patronului Igor Surkis. O discuție în culise cu un înlocuitor ar avea sens doar în cazul în care Il Luce ar fi lăsat de înțeles că nu mai continuă în Ucraina. 

În ultima perioadă, numele lui Mircea Lucescu s-a vehiculat inclusiv pentru banca primei reprezentative a României. Până acum, oficialii FRF nu i-au făcut însă vreo ofertă reputatului tehnician.

Mircea Lucescu doboară recorduri și la Dinamo Kiev

În vară, Mircea Lucescu a devenit primul tehnician campion al Ucrainei cu două cluburi diferite. După 8 titluri cu Șahtior, a venit și întâiul cu marea rivală Dinamo Kiev.

Atunci, Mircea Lucescu a fost declarat de site-ul Tribuna cel mai valoros antrenor al Ucrainei independente. Peste Valeri Lobanovski. „Il Luce” are 9 titluri de campion, 4 Cupe, plus Cupa UEFA și un ”sfert” în Liga Campionilor. Lobanovski a cucerit 5 titluri, 3 Cupe, pe lângă o semifinală și un „sfert” de Champions

9 titluri de campiona cucerit antrenorul în vârstă de 75 de ani în Ucraina: 8 cu Șahtior Donețk, 1 cu Dinamo Kiev

VIDEO Colaborare între Dinamo și Mircea Lucescu? Rednic anunță: „Ar putea să ne trimită 1-2 jucători”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Vlad Chiricheș a remizat cu liderul din Serie A, însă e criticat: „Mereu în dificultate la goluri”

VIDEO + FOTO Mo Salah, recital în primul „Merseyside Derby” al sezonului! Liverpool și-a zdrobit rivala

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close