INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LICENȚĂ PRO

După ce a antrenat fără a avea dreptul, Mirel Rădoi reacționează în scandalul licențelor: „Guardiola nu ar putea antrena în România”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 07:55 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 09:22

Mirel Rădoi (41 de ani) a plecat luni seară din România, spre Arabia Saudită, acolo unde a semnat cu Al Tai FC, locul 9. 

Fostul selecționer al României, care a semnat un contract de 1,2 milioane de euro în Arabia, a vorbit despre scandalul licențelor de antrenor din Liga 1, după ce în trecut, și el a fost numit antrenor la FCSB deși nu avea licență.

ULUITOR: Rădoi a fost selecționer, dar și cursant la licențele FRF, fără carnet de antrenor!
licență
ULUITOR: Rădoi a fost selecționer, dar și cursant la licențele FRF, fără carnet de antrenor!

Mirel Rădoi: „Cred că suntem singura țară care cere carnet de antrenor. Guardiola nu ar putea antrena în România”

„Nu am urmărit foarte atent. Până la urmă, mi-e și greu să comentez. Am fost și eu în situația lui Pintilii. Făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferințe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă, nu am voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă de apă. 

La un meci, m-am ridicat de pe bancă pentru a da o sticlă de apă. Arbitrul de rezervă a venit la mine și a zis «Stai jos!». Am spus «Nici apă nu am voie să dau? Nu-i dau nicio idee de joc. Doar o sticlă cu apă». Este frustrant. Nu poți transmite ce vrei. Sper să se rezolve. Nu știu ce va fi, cum va fi.

Pintilii, ca jucător, a trecut prin multe meciuri decisive. Nu are cum să nu fie pregătit, din punctul de vedere al presiunii. E imposibil. Din punctul de vedere al cunoștințelor ca antrenor, așa e. Sunt foarte multe de recuperat. Am fost în situația asta. Când m-am apucat, am zis că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals. Cred că nu știam nici 20% din ce te poate învăța Școala de Antrenori.

Văd că sunt discuții legate de unde faci școala. Eu am început-o în Moldova, dar am luat licența din Italia. Când FRF mi-a spus că licența din Moldova nu e recunoscută în România pentru că nu e parte din Uniunea Europeană, am renunțat imediat și am plecat în Italia. 

Discuțiile despre carnetul despre antrenor mă depășesc. De ce? Aceste carnete de antrenor se dădeau pur și simplu când se reușea o calificare la Euro sau la un Mondial. Și nouă, în 2008, ni s-au promis. Dar nu ni s-au mai dat. Am înțeles că așa se făcea până atunci. 

Deci nu știu dacă Pintilii, Croitoru, eu sau alt antrenor care nu are Bacalaureatul am putea fi împiedicați să antrenăm. Dacă Guardiola ar veni în România, nu ar putea antrena, pentru că nu are carnet de antrenor, potrivit legii din România. Cred că suntem singura țară care cere carnet de antrenor”. a spus Mirel Rădoi la Orange Sport.

După discurul lui Mirel Rădoi, Dan Udrea, redactor-șef adjunct la Gazeta Sporturilor și moderator la Orange Sport, a adăugat: „Nu suntem singura țară care solicită carnet de antrenor, ca legislație. De exemplu, Portugalia, o țară care produce antrenori de mare calitate. În rest, da, putem discuta. Rădoi nu are nici acum carnet de antrenor. La tineret, Boingiu era pe bancă, tocmai ca să bifeze. Când Rădoi era selecționer, FRF își dribla regulamentele”.

Citește și: 

Ionuț Radu pleacă din Italia: „Acord de principiu cu Inter”

Mihai Stoichiță, după ce Mirel Rădoi a semnat cu locul 9 din Arabia Saudită: „Iată că am avut dreptate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
ciprianiliescu
ciprianiliescu  •  30 Ianuarie 2023, 13:53
Postat de sibelius pe 24 Ianuarie 2023, 13:47

Mai intai ar trebui sa intelegi ce citesti. E mai greu, dar cu putin antrenament o sa reusesti. Niciodata nu e prea tarziu.

Am noroc de oameni ca tine...îți sunt profund recunoscător. Din păcate pb de care vb se regăsește la tine și e si mai grava puțin...citești, dar nu înțelegi ce citești

Moshu
Moshu  •  24 Ianuarie 2023, 20:36

Am doua remarci de facut : 1.Trebuie sa fii nesimtit sa te compari,ca antrenor cu Guardiola si 2.Nu conteaza daca suntem prima, singura sau ultima tara cu "carnet de antrenor" daca legislatia(regulmentele)din Romania cer asa ceva pentru dovedirea CALIFICARII PROFESIONALE trebuie sa respecti legea si PUNCT ! Chiar daca te crezi la nivel de Guardiola (sic) !

sibelius
sibelius  •  24 Ianuarie 2023, 19:47
Postat de inshallah pe 24 Ianuarie 2023, 17:14

tu te pui la mintea aluia, sa-i si raspunzi?

Doar când bate câmpii pe alte subiecte decât cele pentru care are misiune de lupta de la colonelul Artifica.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează