INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NEW YORK CITY FC

VIDEO Mitriță are SUA la picioare, după „dubla” cu Cincinnati: „Alexandru cel Mare. Clasă mondială”

Alex Mitriță a înscris cel mai rapid gol din istoria lui New Yok City FC, deschizând scorul după 30 de secunde la 4-0 cu Cincinnati. Primele sale două reușite din acest sezon
Alex Mitriță a înscris cel mai rapid gol din istoria lui New Yok City FC, deschizând scorul după 30 de secunde la 4-0 cu Cincinnati. Primele sale două reușite din acest sezon

Articol de - Publicat duminica, 27 septembrie 2020 14:14 / Actualizat duminica, 27 septembrie 2020 14:15

Alex Mitriță a înscris cel mai rapid gol din istoria lui New Yok City FC, deschizând scorul după 30 de secunde la 4-0 cu Cincinnati. Primele sale două reușite din acest sezon.

Într-o perioadă când nu prea mai era folosit în America, iar selecționerul anunțase că, foarte probabil, nu îl va folosi în Islanda din cauza pandemiei (ar fi izolat la Reykjavik dacă ar sosi direct din Statele Unite) și a faptului că stă mai mult pe banca de rezerve în ultimul timp, Alex Mitriță îi dă replica lui Mirel Rădoi. Un joc excelent, cu două goluri la 4-0 cu Cincinnati, ales de MLS și de fanii echipei sale omul meciului.

"Mitriță joacă perfect ca număr 10"

Titularizat doar a doua oară în ultimele șapte partide, pe poziție de decar, pentru că Moralez e accidentat, "tricolorul" a deschis scorul după numai 30 de secunde, după un dribling și un șut puternic și bine plasat la colțul lung. Cel mai rapid gol din istoria lui New York City FC.

Comentatorul american exclama, entuziasmat: "Ce gol! Mitriță joacă perfect ca număr 10. Clasă mondială!". Pe blogul său, Front Row Soccer, jurnalistul american Michael Lewis a titrat: "Alexandru cel Mare". Într-o postare live, pe pagina de Twitter a clubului newyorkez, mesaj pentru fani: "Sperăm că nu ați întârziat la această întâlnire".

Un gol cu dreptul, un gol cu stângul

Primul gol al lui Mitriță din acest sezon a fost urmat de al doilea, înaintea pauzei (43). Un șut cu dreptul, altul cu stângul pentru repriza anului. Și antrenorul Ronny Deila, care nu a apelat la el prea mult în septembrie, a recunoscut: "Mitriță a evoluat chiar foarte bine în rol de număr 10". Alex a revenit pe traseul ascendent. 

67,5 la sutădintre fanii lui New York City FC care au participat la sondaj l-au votat pe Alexandru Mitriță MVP; al doilea a fost Tinnerholm, cu doar 14,8%

258 de minutea jucat Mitriță în ultimele șapte meciuri ale echipei sale, fiind doar de două ori titular (în două partide a rămas pe banca de rezerve)

Nu există nicio îndoială. Dacă meciul s-ar fi jucat cu spectatori, Mitriță ar fi fost aplaudat în picioare când a fost înlocuit, în minutul 86
Michael Lewis, jurnalist american

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Alex Mitriță, „dublă” în MLS! Super-meci făcut de român pentru New York City

Guardiola cheltuie nonstop » Transferă alt fundaș. Aproape o jumătate de miliard dați pe apărători la Manchester City!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
pittt
pittt  •  30 Septembrie 2020, 11:41

Noi suntem romani, daca unul dintre noi face ceva, cine sa-l faca *** daca nu tot noi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sakamoto
sakamoto  •  29 Septembrie 2020, 21:55

Da sigur ca da, Nitrita are SUA la picioare, iar Ratoiu va trebui volens-nolens, sa-l convoace pe Chelu la Nationala. Numai asa il vor remarca cei de la Barcelona. Transferul va fi doar o formalitate pt prazar la catalani. O tempora...o mores!

106739287242862
Victor Kandalakis  •  29 Septembrie 2020, 19:37

Mai ziarist idiot "are SUA la picioare" este o expresie de IDIOT. Iti explic de ce " este vorba de campionatul intern si CEL PUTIN suporterii lui Cincinnati - nu vor fi la picioarele lui Mitrita...dar ..poti sa te asezi tu in genuchi....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează