INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pot readuce Man și Mihăilă Parma în Serie A? Ce au reușit la gruparea italiană de când joacă împreună

Man și Mihăilă vor face echipă și în sezonul viitor la Parma
Man și Mihăilă vor face echipă și în sezonul viitor la Parma

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 11:13 / Actualizat marti, 04 mai 2021 11:43

Românii nu au putut redresa în 2021 o echipă aflată în picaj spre retrogradarea devenită matematică luni, după 0-1 la Torino. „Cei mai buni nu vor pleca!”, anunță directorul sportiv Marcello Carli. Dar au fost vedetele venite de la FCSB și Craiova printre remarcați într-un ocean de mediocritate?

A cincea înfrângere consecutivă, 0-1 luni seară la Torino, a pecetluit matematic condamnarea Parmei la Serie B. Și pentru prima oară după aproape trei luni, „cruciații" nici n-au mai înscris, chiar într-un meci fără Man și Mihăilă, ambii accidentați. 

Românii n-au putut să reînvie o echipă, aflată de mult la ATI, care n-a răspuns la nicio terapie de șoc. Nici revenirea lui Roberto D'Aversa pe banca tehnică, în locul lui Fabio Liverani, n-a ajutat, ba din contră. În 18 meciuri, a obținut doar 8 din cele 20 de puncte strânse de Parma în acest sezon, cu un singur succes (2-0 cu Roma)!

Oficial Parma: „Cine rămâne are valoare"

Întrebarea care se pune e ce vor face „tricolorii" în sezonul viitor? Își vor căuta cluburi de primă ligă ori vor trage pentru promovare, pentru că Parma a plătit aproape 20 de milioane de euro pentru transferurile lor? 

Un prim răspuns l-a oferit directorul sportiv Marcello Carli: „Un lucru este sigur, vom reporni de la tineri, care toți vor rămâne, de la Man la Mihăilă și Sohm. Parma alege cine continuă și cine pleacă. Avem forța pe care alții n-o au și decidem în baza proiectului nostru. Cine rămâne înseamnă c-are valoare. Cei buni nu se mișcă".

18puncte a pierdut Parma în retur în jocurile în care a avut avantaj. A marcat 36 de goluri, cel mai slab atac din Serie A

Man și Mihăilă s-au rupt

Dar ce-au livrat ei în schimbul banilor (mulți) trimiși de proprietarul american Kyle Krause către FCSB și Universitatea Craiova? Împreună au influențat opt goluri gialloblu în Serie A.

Dennis Man a părăsit Liga 1 din postura de liderul golgeterilor, cu 14 reușite. A debutat pe 31 ianuarie, 10 minute jucate cu Napoli. În 14 apariții, în total 697 de minute, a marcat de două ori, la 2-2 cu Benevento și 3-4 cu Cagliari, pasând decisiv contra Romei (2-0). Titular în ultimele șapte meciuri și integralist în patru. S-a rupt cu Crotone și a terminat sezonul.

5,72este media notelor primite de Dennis Man în cotidianul Gazzetta dello Sport, în timp ce Valentin Mihăilă are 6,00

Valentin Mihăilă s-a transferat în toamnă, dar n-a jucat deloc în 2020. Din cauza aductorilor, s-a operat și a debutat pe 3 ianuarie: un sfert de oră cu Torino (0-3). Are 16 partide, 687 de minute în Serie A. Titular de patru ori, un singur meci integral. Trei goluri, cu Fiorentina (3-3), Roma (2-0) și Crotone (3-4), două assisturi, cu Udinese (2-2) și Fiorentina. Plus un gol în Cupă, la 1-2 cu Lazio. 

I-au recidivat problemele la aductori. E puțin probabil să mai reintre în ultimele runde. Viitorul lor și creditul primit va depinde însă și de antrenorul care va porni campionatul în Serie B.

6români sunt în Serie B: Mogoș (Chievo), M. Marin (Pisa), Dragomir (Entella), Stoian (Ascoli), Micovschi (Reggina) și Borbei (Lecce)

Citește și alte știri din Serie A:

Parma a retrogradat în Serie B! Directorul sportiv a anunțat ce se întâmplă cu Man și Mihăilă: „E singurul lucru cert!”

Coșmar cu Zapata » Depășit și înlocuit la pauză, Chiricheș n-a impresionat în meciul cu Atalanta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  04 Mai 2021, 14:20

Mihaila da,perla Man nu...

danut1971
danut1971  •  04 Mai 2021, 14:14

sal cumpere parma si *** supervedeta de la fcsb morutan

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează