INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOP MONDIAL ANTRENORI

Răzvan Lucescu // Ierarhia Fotbal World Rankings: un singur antrenor român în TOP 100 mondial! Argentina, fantastică: 10 între primii 25!

Articol de , , - Publicat joi, 14 martie 2019 08:32

În ierarhia Fotbal World Rankings, care ia în calcul toți antrenorii de club din lume, singurul român care intră între primii 100 este Răzvan Lucescu.

Cât de bine stăm la scară mondială din punctul de vedere al antrenorilor? Un răspuns îl oferă ierarhia pe care site-ul Fotbal World Rankings o are în privința tuturor tehnicienilor din întreaga lume. Sunt luați în calcul toți antrenorii, indiferent că au sau nu echipă în prezent, și topul urmează ca procedură aceleași principii ca în tenis.

De la săptămână la săptămână, în fiecare luni, se actualizează în funcție de ceea ce realizează tehnicienii. Cât de bine stăm la scară mondială din punctul de vedere al antrenorilor? Un răspuns îl oferă ierarhia pe care site-ul Fotbal World Rankings o are în privința tuturor tehnicienilor din întreaga lume.

Sunt luați în calcul toți antrenorii, indiferent că au sau nu echipă în prezent, și topul urmează ca procedură aceleași principii ca în tenis. De la săptămână la săptămână, în fiecare luni, se actualizează în funcție de ceea ce realizează tehnicienii.

E 99% campion!

Cel mai bine plasat antrenor român e și singurul care a reușit să pătrundă între primii 100. Răzvan Lucescu e pe locul 89 datorită rezultatelor foarte bune pe care le-a avut la PAOK în actualul campionat.

Răzvan Lucescu e aproape de o performanță imensă pentru clubul pe care îl antrenează, să câștige titlul de campion. Ar fi o lovitură pentru gruparea din Salonic, care nu s-a mai aflat în această postură de 35 de ani! PAOK e lider detașat în Grecia, cu 7 puncte peste Olympiakos și mai sunt doar 6 etape de disputat, iar echipa lui Răzvan nu a pierdut niciun joc până acum. 

GSP l-a declarat Antrenorul anului 2018

Ascensiunea lui Lucescu junior a fost confirmată la finalul anului trecut și de tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, în care Răzvan a cucerit secțiunea Antrenorul anului 2018. El a câștigat 3 din cele 5 categorii de vot, mai precis la președinți, antrenori din Liga 1 și redactorii Gazetei. În spatele lui în clasamentul final al anchetei au fost Hagi și Dan Petrescu. 
explic.

Top 10 antrenori români în ierarhia Fotbal World Rankings

antrenor

Croația, Belarus, Cehia și Austria stau mai bine

Dintre țările care se află în vecinătatea sau în apropierea României, cea mai surprinzătoare clasare o are Belarus, care oferă doi antrenori mult mai bine poziționați decât Răzvan Lucescu. Khațkievici o antrenează pe Dinamo Kiev și ocupă locul 43 mondial, iar Goncharenko e la ȚSKA Moscova și e pe 66. Croația îl are pe Niko Kovaci la Bayern, care e al 16-lea antrenor în lume, iar Austria stă și ea bine datorită lui Hutter, locul 34, care e în Bundesliga, la Eintracht Frankfurt.

tara

Argentina e fantastică: 10 între primii 25!!!

Topul e condus de un argentinian. Numele lui Marcelo Gallardo, 43 de ani, tehnicianul lui River Plate încă din 2014. De fapt, Argentina are o prezență masivă și de foarte bună calitate în acest top. Diego Simeone e pe 3, iar între primii 25 de antrenori mondiali, nu mai puțin de 10 sunt din țara lui Maradona și Messi.

 Top 7 antrenori de club

valverde

Luce senior, nr. 1 all-time între români

În urmă cu aproape 6 ani, Gazeta Sporturilor realiza o anchetă detaliată privind cei mai buni jucători, antrenori și arbitri români all-time pe baza rezultatelor pe care le-au avut. La secțiunea antrenori, primul a ieșit Mircea Lucescu, care a avut aproape 10 puncte peste al doilea clasat, Ștefan Covaci. Pe următoarele locuri s-au poziționat Anghel Iordănescu, Emeric Ienei și Angelo Niculescu.

CIFRELE CARIEREI

  • 15 ani au trecut de când Răzvan Lucescu a debutat în meseria de antrenor, în 2004, la FC Brașov
  • 4 trofee a câștigat Lucescu jr. ca tehnician: două Cupe ale României cu Rapid, Cupa Qatarului cu El Jaish și Cupa Greciei cu PAOK
  • 7 echipe a pregătit până acum: Brașov, Rapid, România, Petrolul, El Jaish, Skoda Xanthi și PAOK Salonic
  • 580 de meciuri are Lucescu ca antrenor până acum, cele mai multe la Rapid (180), cele mai puține la naționala României (21)

CIFRELE DE LA PAOK

92% din totalul punctelor puse în joc a câștigat PAOK în primele 24 de etape, 66 din 72

0,45 goluriprimite pe meci e media lui PAOK Salonic în actualul campionat al Greciei

1 an a trecut de la ultima înfrângere suferită de PAOK cu Lucescu antrenor în campionatul Greciei, 2-3 cu Asteras Tripoli, pe 4 martie 2018

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (27)
firaldo
firaldo  •  17 Martie 2019, 14:15

Gigi clar!

1_0_1_0
1_0_1_0  •  16 Martie 2019, 10:28

ALIN MINTEUAN

dakesis
dakesis  •  16 Martie 2019, 02:23

Jiji Jilava e cel mai mare antrenir! Si cel mai iubit de jesepe! Inveliti pestele, mai flacai!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează