INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV // VIDEO Noi explicații pentru prăbușirea lui Olimpiu Moruțan: „Povestea nu e foarte complicată. Acest lucru e un mare handicap pentru el”

Viitorul lui Moruțan la Galatasaray stă sub semnul incertitudinii
Viitorul lui Moruțan la Galatasaray stă sub semnul incertitudinii

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 11:36 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 14:09

Agentul Victor Becali a dezbătut, la GSP Live, situația lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray. Fotbalistul de 22 de ani evoluează din ce în ce mai puțin și ar putea pleca în vară, după doar un an petrecut la Istanbul.

Frații Becali au fost cei care au intermediat mutarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray, mai ales prin prisma relațiilor solide avute cu „Împăratul” Fatih Terim, fostul antrenor al turcilor. Dacă la început a impresionat, situația lui Moruțan s-a înrăutățit de la o lună la alta, iar în prezent abia dacă mai prinde câteva minute în tricoul Galatei.

Prezent în studioul GSP Live, Victor Becali a recunoscut că o mare problemă a lui Moruțan e reprezentată de faptul că nu cunoaște aproape deloc limba engleză, un mare impediment în calea adaptării sale în Süper Lig.

Victor Becali, despre prăbușirea lui Moruțan de la Galatasaray: „E un handicap că nu vorbește limba engleză”

„Ce să se întâmple? Să cred că nu-l băgau ăia că trebuie să-i dea FCSB bani Botoșaniului? Cum să cred asemenea bazaconii? (...) L-a dorit Terim, a început binișor, apoi a apărut lipsa rezultatelor, s-a schimbat și antrenorul. Asta a fost povestea lui Moruțan, nu e foarte complicată

Nevorbind limba engleză, pentru Moruțan e un handicap, mai ales într-o echipă unde sunt foarte mulți străini. Sigur că e un blocaj în cazul lui, dar a fost și o anumită conjuctură. 

Totuși, cred că cei de la Galatasaray își vor recupera banii pe care i-au investit în Moruțan. Nu știu ce va fi cu el, deocamdată nu s-a pus problema să plece”, a declarat Victor Becali, la GSP Live. 

Presa din Turcia anunță: „Există posibilitatea ca Moruțan să revină în România”

Olimpiu Moruțan are zilele numărate la Galatasaray, după nici un an petrecut la formația Cim-Bom. Presa din Turcia a scris recent că fotbalistul de 22 de ani nu ar mai intra în calculele celor de la Galata, una dintre variantele înaintate fiind un împrumut al acestuia în România.

Jurnaliștii turci dezvăluiau luna trecută că, după risipa financiară din perioada lui Fatih Terim, clubul încearcă să reducă masa salarială a clubului. În consecință, mai mulți jucători urmează să plece în următoarea pauză competițională.

FCSB l-a vândut pe Moruţan la Galatasaray pe 25 august 2021. Suma de transfer, 4,1 milioane, incluzând bonusul pentru partide disputate. În Süper Lig a strâns 24 de jocuri, având performanțe departe de așteptări, 3 goluri și 3 assisturi. Nu s-a mai remarcat de mai bine de cinci luni!

3 goluriși 3 pase decisive are Olimpiu Moruțan în 23 de meciuri jucate la Galatasaray în Süper Lig

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce au făcut stranierii în acest week-end » George Pușcaș a înscris în Serie B. Cicâldău și Moruțan, învinși de Fenerbahce

Răzvan Lucescu, atacat de un jurnalist francez: „Omul ăsta e nebun! UEFA poate interveni?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
matserban
matserban  •  24 Aprilie 2022, 12:15
Postat de whiteredarad pe 11 Aprilie 2022, 14:21

L-am vazut de mai multe ori pe Morutan, el nu poate juca doar din 1-2 atingeri, poarta mingea mult ( 4-5 atingeri) si aiurea. In plus nu face faza de aparare. E un jucator tipic...de fotbal romanesc,...de la FCSB . ca, la fel sint si Popescu, si Tanase, si Coman. In plus baiatul sta prost si cu creierul ( si-a luat masina scumpa, nu stie nici o limba straina, nu are scoala de calitate. Cum sa razbata ? Cind isi va da seama cum este ...va fi prea tarziu. probabil va reveni....in Romania.

Daca Moritan nu face faza de aparare....te uiti aiurea la meciuri. Poate Man ai vrut sa zici ca nu face faza de aparare

matserban
matserban  •  24 Aprilie 2022, 12:14
Postat de dinamo100 pe 11 Aprilie 2022, 19:14

Morutan nici la FCSB nu excela. Mai prindea din cand in cand un meci mai bun, dar mai si facea tusa. Pe scurt, nu imi dau seama cum Giovani si Victor i-au imbarligat pe cei de la Galata ca sa-l ia pe Morutan! Pur si simplu nu are valoare! Ceva talent are , dar genul ala de talent care merge doar pe la noi. Viitorul lui e clar: inapoi la Botosani. Acolo merge si fara engleza.

Nu excela, dar a fost cel mai bun pasator roman sub 21, de ani de la Hagi incoace.....

petrucj
petrucj  •  23 Aprilie 2022, 20:18

Morutan, Man doua perle spoite de gsp si vandute la suprapret. Morutan nu s-a prăbușit, asta era nivelul lui. Reclama in ziarul de impachetat peste a ajutat la teapa. Asa o sa fie si Popescu si celelalte perle ale becalului.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează