INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PROBLEME

VIDEO Un antrenor român are probleme cu legea » Ar fi amenințat polițiștii: "Să se demonstreze că am băut!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2016 16:26

Flavius Stoican s-a ales cu un dosar penal la Chișinău după ce în noaptea de 3 septembrie a refuzat controlul cu aparatul etilotest în Republica Moldova. 

VIDEO cu Stoican de la minutul 1:27

UPDATE 17:30

Flavius Stoican a reacționat pentru GSP.ro: "Eu conduc mașina în continuare fără probleme. I-am zis agentului de la început că vreau să fiu tratat corect, nu dubios, așa cum s-a întâmplat. I-am spus că ofer probe de sânge pentru a dovedi că nu am consumat nimic. Situația tinde să degenereze și se extinde un mare neadevăr. Eu nu eram sub influența băuturilor alcoolice. N-am fost de acord să fac ce voia un agent pitit printre mașini care dorea expunere la TV. În materialul TV s-a prezentat doar ce le-a convenit lor pentru a face un reportaj de scandal. S-a pus eticheta "urcă beat sau beți la volan".

Fals! Eu nu consum băuturi alcoolice, nu doar la volan. Să se arate, să se demonstreze că am băut măcar o bere! Pentru că puteau s-o facă daca voiau. Așa, pe vorbe, e ușor să denigrezi. Și eu aș putea acționa în judecată postul TV. Mi-ar fi simplu, doar că aș prelungi ceea ce e chiar un circ. În acest moment, singurele probleme personale sunt legate de dilemele privind primul ”11” câștigător pentru etapa viitoare. Dosarele penale, acuzele, testele sunt doar comicării, jigniri care încerc să nu mă atingă, deși mi-au lezat imaginea. Repet, sunt nevinovat, iar conștiința mi-e curată. La Chișinău îmi plac plăcintele nu berea sau vinulȚ.

Știrea inițială!

Informația a fost prezentată de Canal 3 din Moldova într-un reportaj în care numele antrenorului român nu este menționat. Stoican este numit doar "un cetățean român".

Antrenorul lui Zimbru Chișinău le spune la un moment dat polițiștilor: "Dacă eu am dreptate, dumneavoastră o să aveți probleme".

A fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, iar acolo a continuat să-i înfrunte pe polițiști, anunță sursa citată. Cum a refuzat testul, românul s-a ales cu un dosar penal.

Conform Codului Penal din Moldova, această faptă este pedepsită cu privarea dreptului de a conduce de la 3 la 5 ani sau cu muncă în folosul comunității între 200 și 240 de ore.

"Spre dimineaţă, răbdarea agenţilor de patrulare a fost pusă la încercare de un conducător auto, cetăţean român. Nu este clar dacă a consumat ceva şi cât anume, pentru că a refuzat categoric să fie testat. Nu s-a conformat cerinţelor legislaţiei rutiere, ba i-a ameninţat şi pe poliţişti.

La Dispensarul Republican de Narcologie insultele au continuat. Şi aici scandalagiul a refuzat să fie testat. Tupeul însă nu i-a ajuns, ca să-şi demonstreze nevinovăţia.

Prin urmare, indiviul s-a ales cu un dosar penal, chiar dacă este cetăţean străin. Potrivit legislaţiei naţionale, orice conducător auto care refuză să se conformeze cerinţelor este pasibil de pedeapsă. În cazul dat, şoferul riscă să rămână fără permis la următoarea intrare pe teritoriul ţării noastre", susține sursa citată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
dl.axinte
dl.axinte  •  08 Septembrie 2016, 11:21

... mentalitate de fcdb-ist blatist...el crede ca-l suna pe gelu eftimie si-l scapa basma curata...cu moldovenii nu te pui...aia te baga la racoare imediat ...

fcsb.86
fcsb.86  •  08 Septembrie 2016, 08:37
Postat de capitza1967 pe 07 Septembrie 2016, 22:12

Proba cu etilotestul este obligatorie cand ti se cere si nesupunerea la aceasta proba se sanctioneaza conform legilor . nicidecum nu trebuie autoritatile sa demonstreze consumul de bauturi alcoolice de persoana respectiva .

Poti refuza etilotestul, atat timp cat se face analiza de sange. Au fost foarte multe cazuri in care etilotestul a oferit rezultate false in urma altor substante, dar analiza de sange este sfanta. Asta a refuzat orice fel de test dupa care le spune politistilor sa demonstreze ca a baut. Asta bubuie de prostie din pacate.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  07 Septembrie 2016, 23:31
Postat de papa_poulette pe 07 Septembrie 2016, 18:07

Si ce iti pasa tie? Du-te si plange-te la ONU daca nu-ti convine :))))))

Vorbise ingredientul de shaorma.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează