OPINII  »  TENIS

Bianca – skanderbeg cu Muguruza

Articol de - Publicat marti, 30 martie 2021 23:34 / Actualizat marti, 30 martie 2021 23:54

Susținută cu mare însuflețire din tribună de doamna și domnul Andreescu, Bianca a reușit cel mai bun meci din acest an, învingând-o la Miami pe Terminatoarea Garbiñe Muguruza.

Nu se poate spune că rezultatul ar fi o surpriză. Deși Muguruza e în mare formă, totuși, Bianca Andreescu, câștigătoare de US Open, nr. 9 mondial, chiar venind după multe accidentări, nu-i un outsider. Ieșit din comun e modul în care Bianca a câștigat.

Mai toate adversarele pe care teribila Garbiñe le-a îngenuncheat în ultimele turnee au încercat, ca s-o contracareze, un joc defensiv, incomod, menit s-o destabilizeze pe neobosita atacantă. Da, Muguruza e cunoscută și pentru faptul că jocul ei se poate „tăia” brusc, de la un ghem la altul, în câteva minute. Dar, în ultima vreme, astfel de speranțe au fost deșarte, Muguruza a rămas puternică și adunată.

După un prim set în care Garbine a dominat-o în stilul ei caracteristic, Bianca a făcut altceva. N-a încercat să-i pună bețe-n roate, a început să se bată parte în parte cu ea. De dincolo de fileu a venit o lovitură tare, Bianca a dat și mai tare, dacă vă puteți închipui așa ceva. Garbiñe a atacat brutal, decisiv, spre linii, Bianca, în loc să se apere cu vreo lovitură incomodă pentru adversară, a lovit la rândul ei la linie, la risc, din poziție dificilă.

După ce a fost contrată dur în câteva astfel de ciocniri care pe care, siguranța agresivă a Muguruzei a început să se erodeze. A încercat să forțeze, dar greșelile s-au înmulțit. De la 3-3 în setul 2, Bianca a câștigat nu mai puțin de 7 ghemuri, fără să mai piardă vreunul.

Bianca – skanderbeg cu Muguruza
Bianca Andreescu în meciul cu Garbine Muguruza, foto: Imago

Știți cine a mai bătut-o așa pe marea Garbiñe, fiind mai agresivă decât ea? Tot o româncă, Simona Halep, în semifinala de la Roland Garros 2018!

Bineînțeles, ca să faci skanderbeg cu Muguruza trebuie să ai forță, fizică și psihică – domnul Țiriac poate că nu i–ar fi dat voie Biancăi să intre pe teren, pentru că are câteva kilograme în plus…

Și am mai văzut la tânăra Bianca Andreescu un șiretlic psihologic, demn de o jucătoare matură, eficient în fața „avalanșelor” gen Muguruza: uneori, când câștiga un punct important cu un winner extraordinar, nu țipa, nu schița niciun gest, rămânea impasibilă, ca și cum n-ar fi făcut nimic neobișnuit. O asemenea atitudine poate fi mai atingătoare psihic decât orice strigăt cu gura până la urechi și pumn strâns. Muguruza se uita lung…

Cred că, dacă nu-i mai cedează fizicul, acesta e momentul relansării Biancăi Andreescu într-un nou an fast al carierei ei.


Comentarii (15)
gesepescu
gesepescu  •  01 Aprilie 2021, 12:50
Postat de Nicolae Grecu pe 31 Martie 2021, 11:49

O canadiancă de origine română. Punct. Dar pentru unii și Simona Halep e albaneză

Nu albaneza, ci aromanca.

gesepescu
gesepescu  •  01 Aprilie 2021, 12:50
Postat de Nicolae Grecu pe 31 Martie 2021, 11:49

O canadiancă de origine română. Punct. Dar pentru unii și Simona Halep e albaneză

nu albaneza, aromanca.

mosvasile
mosvasile  •  31 Martie 2021, 18:14

Parca e un pui de Gostat!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează