OPINII  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD 3-2

Ianis cere liniște? Cui?

Cristian Geambașu
Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 00:27 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 00:29

Probabil celor care l-au contestat. Adică, sigur. Dar se pare că are ceva să-i reproșeze și lui Rădoi, că salutul ăla piept în piept nu prea mirosea a prietenie.

Frumos golul lui Florin Tănase. Lucid, calm, precis. 1-0. Superb golul lui Mihăilă. Sprint vertical spre poarta adversă, șut cu respirație, cu volum, ca în fotbalul mare. 2-0. Necruțător ca un bisturiu golul lui Ianis. Și atât de necesar. Fusese 2-2 cu macedonenii reanimați de o apărare a cărei naivitate te lasă fără cuvinte. Golul lui Ianis a venit ca o trezire din coșmar și repara ce stricaserăm în minutele 82 și 83. Era cel mai inspirat cadou pe care și-l făcea și ni-l făcea. Primul gol la națională într-un moment crucial, ce poți să îți dorești mai mult?

Și cum să nu te bucuri? Să nu sărbătorești? Păi, uite-așa, duci degetul arătător la buze și faci semnul acela care reclamă liniște din partea unui public nevăzut. Către suporterii ăia care te-au criticat și care nu credeau în tine și îți ziceau că ești băiatul lui tata. Tăcere!! Gata, mă, bă, v-am închis gura! Așa deci, în loc să te bucuri pur și simplu ca un om care decide soarta unui meci pentru naționala țării lui, ca un băiat care nu a apucat să guste din toate mizeriile vieții, tu te războiești cu un adversar absent. Unul pe care tu îl bagi în meciul ăsta fără învinși și fără învingători și căruia îi mai dai o viață.

Ianis cere liniște? Cui?
Gestul lui Ianis Hagi după golul marcat cu Macedonia de Nord

Dar să zicem, poate că frustrările au fost mai puternice decât sentimentele pozitive. Numai că reprezentația a continuat. Ianis a mers direct la Mirel Rădoi, încruntat și cu degetul tot la buze. Nu a urmat ceea ce se cheamă neapărat o îmbrățișare bărbătească și totodată caldă între antrenor-jucător, ci un salut piept-în piept destul de contondent. Nu a părut să fie nici Rădoi prea lămurit de gestul lui Ianis, așa după cum camerele surprinseseră alt gest ciudat al selecționerului - descătușarea nervoasă tocmai la golul lui Ianis. Ce a fost asta, stimați telespectatori?

Prea multe camere TV. Posibil. Dar sunt manifestări care ne dezvăluie mult despre starea de spirit. Veninul, nu doar chinul. Și-a luat revanșa Ianis Hagi asupra celor care l-au contestat? Le-a și ne-a servit o lecție celor care am avut rezerve? Îi va alimenta fotbalul viitor această răzbunare? Ar fi trist dacă își închipuie asta.


Comentarii (117)
1678453982463232
Raul Andrei  •  27 Martie 2021, 23:00

La Gerard are curaj sa facă semne din astea? Greu de crezut La 5 goluri ***... Sustin!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10200521595797832
Dan Badea  •  27 Martie 2021, 10:35

Una peste alta stam rau f rau in aparare! La ce ocazii si-au creeat Macedonenii care nu sunt mari fotbalisti ma cam îngrozește ptr meciul cu Germania! Si daca ati remarcat lipsa de reactie la unele faze periculoase ale adversarilor, ai nostrii păreau resemnati asa in loc sa scape de minge din careu.

horacechiarel
horacechiarel  •  27 Martie 2021, 02:21

Asa este!Ce jurnalist mare avem!Susțin!

Vezi toate comentariile (117)
Comentează