OPINII  »  DOPAJ LA ASTRA

Cu stimă, Ioniță Alexandru!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 18:30 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 18:33

Avem o retractare lungă cât un roman de Tolstoi și niște minciuni pe care nici o armată de Pinocchio nu putea să le producă. Hai să vedem cum contraatacă ANAD, mai ales că președintele Balaj susține că fotbalistul i-a mărturisit neforțat de nimeni toată tărășenia. Și că a crezut în sinceritatea lui. Greșit!

Mintea românului cea de pe urmă ca mintea românului cea de pe urmă. Dar cu mintea cea de pe urmă a fotbalistului să nu te pui! Au, dom’le, niște puseuri de conștiință și niște revelații morale fotbaliștii ăștia de te uimesc! Carevasăzică stimatul Ioniță Alexandru, cunoscut în Liga 1 mai degrabă ca Alex Ioniță II, a negat tot ce susținuse (a dat-o la întors este formularea populară) în cazul de dopaj în care este implicat el alături de doi colegi de branulă, Seto Takayuki și Fatai Kehinde. Ca să vorbim ca la poliție.

Enorma presiune psihică

Sau ca la camera de tortură a Agenției Naționale Anti-Doping. Acolo unde, supus unei "enorme presiuni psihice", domnului fotbalist al Astrei i-au fost smulse mărturisiri false, atât despre procedura de la clinica Cronos Med, cât și despre presupusa vină a celorlalți beneficiari ai vitaminizării. Torționarul șef al întregii acțiuni este identificat de Ioniță în persoana lui Balaj Cristian, președinte ANAD. La definitivarea actului de schingiuire psihică a fotbalistului de 26 de ani a mai participat, se pare, și o doamnă Andreiașu. Doamna respectivă i-ar fi dictat acestuia pasaje întregi din declarația autoincriminatoare. Prin care, se știe, Ioniță spera la clemența ANAD, deci la o pedeapsă mult redusă față de cei 4 ani, acolo unde se încadra dopajul identificat în procedura de injectare a unei cantități de cel puțin 200 de mililitri de "vitamine".

Înțeleg să retrag întrega mea declarație de recunoaștere sau de mărturie împotriva colegilor mei, acestea fiind făcute sub presiunea psihologică a faptului că reprezentanții ANAD susțineau că există toate probele împotriva mea (…) În realitate, nu am convingerea că am încălcat reglementările antidoping, adică nu am convingerea că aș fi primit o cantitate perfuzată mai mare de 100 m
Alex Ioniță

Cu stimă, Ioniță Alexandru!

Bine scris, domnu’ avocat!

Stilistic vorbind, scrisoarea este articulată și clară, purtând o inconfundabilă elocvență avocățească. Lungimea epistolei este impresionantă, cam de trei-patru ori cât un articol al lui Radu Cosașu. Dacă Ioniță ar fi scris el textul, ne-am afla în fața unui avocat care ar fi câștigat Procesul de la Nurnberg pentru cei acuzați de crime de război și ar candida apoi și la Nobelul pentru literatură. Lăsând la o parte gluma, sper că nu are nimeni dubii că fotbalistul este doar semnatarul acestei foarte lungi și abile scrisori prin care domnul avocat-scriitor încearcă să îi scoată nevinovați și pe fotbaliști, și clubul Astra. Întrebarea este nu dacă a scris fotbalistul, ci cât de mare a fost presiunea preacinstiților șefi din Giurgiu asupra micuțului Alex II.

Vocea Astrei, vocea dreptății

Căci aici este marele șpil al afacerii. Mărturia inițială a lui Ioniță îi trăgea la fund pe Fatai și pe Seto și făcea iminentă retrogradarea Astrei. Or, prin scrisoarea acesta în care jucătorul retractează tot și în care pune la îndoială cantitatea perfuziei de la clinică – exact baza dosarului instrumentat de ANAD, pentru a considera dopaj procedura – se întrevede o salvare în bloc. Club și fotbaliști. Oportună și în același timp înduioșătoare intervenția pe caz a lui Bogdan Mara, oficial al Astrei. Oficial pe care îmi voi permite să îl citez. Merită! "Se" merită.

Suntem și noi spectatori în acest caz. Nu suntem parte în dosar. Ioniță a fost curajos să spună acest lucru! Nu înțeleg de ce a fost forțat să facă declarația respectivă. Acest caz devine foarte ciudat. Nu înțeleg de ce ar fi trebuit să fie dați drept exemplu cei trei jucători. Nu înțeleg ce au vrut să demonstreze. Cred că acum avem alte probleme în fotbalul românesc
Bogdan Mara, director sportiv Astra, pentru Digi Sport

Serios? Spectatori? De aceea anunțaserăți, domni astrali, că îi dați în judecată pe cei trei crai de la răsăritul flaconului? O, da, Ioniță a fost foarte curajos. Dar mai ales sincer. Să vedem ce părere au despre curajul ăsta ofițerii ANAD și WADA, bau-bau-rile astea care persecută sportivii inocenți. Cât despre problemele din fotbalul românesc, Mara are iar dreptate. Ce-i prostia asta cu dopajul, când țara piere la Erevan și baba se piaptănă la clinica soțului doamnei Berecleanu? Care clinică în inocența ei de fecioară întrupată din spuma stimulentelor a șters toate imaginile cu fotbaliștii cu acul în venă pe care le postase ca să și facă reclamă. Slavă zeilor cloud-ului, azi nu mai poți șterge definitiv nimic din ce ai publicat. Chiar nu știați asta, domnu’ doctor și doamnelor asistente?


Comentarii (15)
mal.
mal.  •  09 Aprilie 2021, 09:33

Toate aceste intervenții (inclusiv cea a lui Dom´ Mitică de ieri), mărirea numărului de echipe în funcție de interese, licențierea unor echipe fără teren, a altora cu teren neconform, declarații nerușinate ale unor infractori au dus la starea actuală a fotbalului românesc. Dom´ Mitică sugera că li se ia dreptul să-și câștige pâinea... sigur că așa trebuie! Ca șoferul prins băut! Adică să lăsăm hoții să fure, că din asta duc mâncare acasă! Tupeu, nu glumă! Și apoi, să acuzi ANAD, întrece orice tupeu! Rezultatul cu Armenia nu este o situație, este o consecință. În rest, ca la români: nu e nimeni de vină! Așa cum zic fotbaliștii culți în interviuri: „asta e, viața merge înainte!”... ca și cum părerea acestor *** ar conta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1000833093403035
Bolon Yokte  •  08 Aprilie 2021, 21:30

Se știe ca majoritatea fotbaliștilor nu dau pe afara de prea multa inteligență.Ioniță se incadreaza aici. Rautatea lui Geambașu de a vede cariere distruse și încheiate de fotbaliști pt. mine e de neînțeles! Viata de fotbalist e scurta. Geambașu vrea să le-o incheie definitiv.Daca Ioniță e mai sarac cu duhu trebuie presat sa fie scos din fotbal,și impreuna cu el inca 2 colegi?Sinteti ziariști dragilor sau inchiziția spaniolă?Procurori staliniști? Vreti sa paradiți sportivi ,destine? Daune totale? V-ați ales in viață ca model pe Portocală?

florar
florar  •  08 Aprilie 2021, 13:26

Ma bucur ca Porumboiu aminteste si el cine este Balaj!!!!!!Vad ca lumea uita....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează