OPINII  »  CRAIOVA

Echipa lui Mititelu, autocarul și vestiarul lui Mutu

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 17:13 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 17:16

„Briliantul” nu trece prin momente grozave la Craiova. E clar că-i lipsesc golurile și punctele

Se știe deja că a fost ședință mare în vestiarul oltean după meciul pierdut cu FC Argeș. Înfrângerea de la Pitești a fost digerată cu greu, mai ales că a venit după un joc slab. Alte dăți se puteau invoca ratările sau arbitrajele potrivnice. Acum, aceste argumente nu mai puteau fi valabile. 

Craiova lui Mititelu și Mutu a arătat sâmbătă un fotbal dezlânat, leșinat, moale, cel mai slab dintre cele opt meciuri disputate pe prima scenă de nou-promovata din Bănie. După o astfel de apariție era normal să urmeze săgeți ale șefilor în direcția lui Mutu.

Metode românești

Recent, după ce Farul a obținut (dintr-un penalty măcar straniu, dacă nu inexistent) un egal nu foarte meritat la Craiova, Hagi lăuda echipa lui Mutu, dar și pe Mutu însuși. Acum, se aude că șefii vor să-l dea afară, condiționându-i rămânerea de meciul cu FCSB, de sâmbătă. 

Numai în România antrenorilor li se dau astfel de ultimatumuri. Dacă pierzi, pleci! E o metodă diametral opusă celei practicate la CFR, cu Șumudică, dar și cu alți antrenori, cărora li se promitea veșnicia, pentru a fi schimbați săptămâna următoare. Nici nu știi ce cale e de preferat…

Echipa lui Mititelu, autocarul și vestiarul lui Mutu
Adrian Mutu, antrenorul celor de la Universitatea Craiova, foto: Imago

Se bagă peste el?

Sunt rumori cum că se intervine peste Mutu, atât de la nivelul patronului, cât și de la al suporterilor. Iar nume importante din fotbal chiar deplâng soarta lui Adi, la modul „Se bagă peste el, domnule, așa nu se poate lucra!". 

A răzbătut știrea (infirmată de Adrian Mititelu jr, într-un mesaj privat, trimis subsemnatului) că la Pitești bine-cunoscutul „Gogoașă" (Andrei Preda, fost portar al echipei, acum unul dintre liderii suporterilor) s-ar fi urcat în autocar, unde se aflau jucătorii și antrenorul, și ar fi impus schimbarea căpitanului echipei. La doi pași de antrenorul care asista fără replică la evenimente. Până când clubul oltean nu infirmă oficial episodul, rămâne valabil zvonul, mai multe surse confirmând că așa au stat lucrurile la Pitești.

De neacceptat

Dacă știrea e falsă, înseamnă că vorbim despre clasica furtună din paharul cu apă. Dacă însă e reală, problema nu e la „Gogoașă", ci la Mutu! La dimensiunea lui de fost mare jucător, de nume important al ultimelor două decenii din fotbalul nostru, așa ceva e de neacceptat. Nu-ți poate impune nimeni căpitanul și nimic altceva! Echipa e a patronilor, dar vestiarul și autocarul sunt ale tale. 

Nici ale patronului, nici ale președintelui, nici ale suporterilor, oricât ar fi ei de influenți. Mutu a lucrat cu Mourinho, cu Prandelli, cu mulți alți mari antrenori, care n-ar fi îngăduit niciodată așa ceva. Ar fi cerut "intrușilor" să coboare imediat din autocar, și dacă nu s-ar fi întâmplat așa, ar fi coborât ei, antrenorii.

Defilarea tristului pluton

Orice antrenor e respectat până la primul compromis. Dacă îngăduie cuiva să se amestece în treaba lui o dată, atunci o va face și a doua oară, și a treia, și așa mai departe, iar din acel moment el nu va mai fi antrenor, ci doar o licență Pro care stă pe bancă, ascultând comenzi și executând ordine. Ar fi trist ca Adi Mutu să îngroașe rândurile acestui pluton, care defilează trist și cu capul în pământ prin fotbalul nostru.

P.S. La aproape 48 de ore de la meciul de la Pitești, clubul oltean a emis un comunicat de susținere a lui Adrian Mutu. Nu se face însă nicio referire la episodul din autocar. Pe care, nenegându-l, clubul practic îl confirmă. z


Comentarii (11)
blue_lion
blue_lion  •  23 Septembrie 2021, 18:22

Buzarin, in loc de echipa lui Mititelu nu puteai spune simplu numele echipei? Ati ajuns toti ziaristii niste aroganti si lipsiti de respect.

kuba
kuba  •  15 Septembrie 2021, 14:10
Postat de s0r1n_naccio pe 13 Septembrie 2021, 18:57

Pai de ce sa intervina Mutu cand vine un suporter sa-i spuna capitanului ca nu e demn de banderola acestui club si sa o predea altcuiva? V-ati gandit ca poate i s-a impus ca acest pusti de 21 de ani sa fie capitanul echipei desi el nu face absolut nimic decat sa parlamenteze cu arbitrii? E perfect normal sa nu intervina cand suporterii cer schimbarea capitanului cand tocmai capitanul tau e printre cei mai slabi jucatori ai etapei etapa de etapa. Dragos Albu, capitanul uns de mititelu, are 2,3 pase in fata pe meci si restul DOAR in lateral sau in spate la fundasi! El e pus in postul de inchizator de joc, dar zona lui e punctul slab deoarece franeaza orice posibilitate de contraatac atunci cand i se transmite mingea recuperata de fundasi. Nu poate, nu stie sau nu are curaj. Oricare ar fi motivul, nu merita banderola in aceste conditii! Mai poarta si numarul 8, iar el nu e nici de 4. La Craiova in teren trebuie sa fie 2 numere 10 dintre care primul e 8! Acum la noi numarul 10 e accidentat si inca mai are de jucat pt a dovedi ca e 10, iar numarul 8 e de fapt 6 care joaca extrem de prost . Poate la alte cluburi merge, dar la Craiova trebuie "sa fii" brazilian ca sa nu te injure lumea.

Respect!

jony_10
jony_10  •  14 Septembrie 2021, 15:27

Dl Buzarin ați greșit ceva.. ei au AutoCal. Va dati seama ce viitor are adunătură asta de jucători?... ca nu o putem numi echipa dacă o conduce Gogoașă.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close