OPINII  »  EDITORIAL

Covidul oltenesc, tulpina de Antalya

Articol de - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 10:03 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 10:03

Craiova riscă să compromită debutul de sezon. Alte echipe, care nu s-au dus în Turcia, n-au astfel de probleme

În chestiuni legate de infectări cu Covid, lumea fotbalului e laconică. "Mai mulți componenți din cadrul lotului și al staff-ului", scrie în comunicatul Craiovei. Câți? Care?

Sunt informații clasificate, în astfel de situații, legate de infectare, e indicat să fii enigmatic. Nici Bayern, bântuită de Covid săptămânile trecute, n-a înșirat din prima lista "pozitivilor".

Meciul cu Rapid, compromis

Pe surse, la olteni ar fi vorba de Bancu, Koljici, Căpățână, Screciu și Houri dintre jucători, Tene și Țermure din staff, unul dintre secunzi, nu se știe care, fiind chiar simptomatic.

Așa au stat lucrurile într-o primă fază. Apoi lista s-a lungit, cuprinzându-i și pe Marius Constantin, Crețu, Vână și Papp.

Accidentat, Houri ieșea oricum din calculele meciului cu Rapid, de sâmbăta viitoare, însă pe ceilalți opt se conta. Va fi greu fără ei, dacă nu se vor negativa între timp, vor ieși din izolare abia joia viitoare.

Poți să mizezi, într-un meci decisiv pentru play-off, pe mai mulți jucători care nu s-au antrenat timp de o săptămână? Plus că, între timp, în lot s-ar putea să mai apară și alte cazuri de infectare, că doar "pozitivii" au viețuit în comun cu ceilalți.

Covidul oltenesc, tulpina de Antalya
Condiţiile de lux din Antalya nu i-au ferit pe olteni de COVID

Luxul se plătește

Aici se deschide o altă discuție. Craiova a anunțat cantonamentul din Antalya în mod aristocratic, aproape princiar. Condiții de cinci stele, hotel, terenuri, recuperare, listă cu adversari.

Oltenii sunt unul dintre cluburile noastre solvabile, plătesc totul la zi, n-au întârzieri nici la facturi, nici la salariile angajaților, merg cu avion închiriat, charter, aproape peste tot în țară. Deplasarea în Turcia se înscria pe aceleași coordonate ale traiului bun.

Antivacciniștii, în Berceni

Cine să-și fi închipuit că în Antalya ți se poate întâmpla una ca asta, să se infecteze atâta lume? Mai ales că nu există în grup cineva care să nu fi parcurs schema completă de vaccinare...

Prin comparație, amploaiații antivaccinistului Gigi, majoritatea cu brațele neatinse de acul seringii, stau bine-mersi încuiați la Berceni și n-au nimic.

A fost oare focar în luxosul stabiliment de pe malul Mediteranei? Posibil să fi fost, din moment ce testele au ieșit cum au ieșit.

Au fugit de... vreme bună

Întrebarea care se pune este dacă această deplasare de început de an a Craiovei, cu tot aspectul ei boieresc, a avut vreun sens. În Antalya a plouat, au fost furtuni și oltenii au decis să-și întrerupă sejurul tocmai când ieșise soarele și erau 16 grade (vineri la prânz atât arătau termometrele).

În locul finalului stagiului turcesc, s-a antamat pentru sâmbătă un amical în Bănie, cu Brașovul, anulat și acela din limpezi considerente epidemiologice. Așadar, o pregătire dată cu totul peste cap și un start de sezon care riscă să fie compromis.

Meniul pe foaia de joc?

Ne întoarcem la Bayern. Cu jumătate din lot infectat, cu doar zece jucători de câmp valizi, cu copii de 15-16 ani pe banca de rezerve, bavarezii au pierdut (1-2 acasă, runda trecută) meciul de campionat cu Gladbach.

Perfect explicabil, e greu să joci când n-ai la dispoziție o jumătate de lot. Craiova are în față meciul cu Rapid, pe care, dacă nu se îngroașă, Doamne-ferește!, lista infectaților, va trebui să-l dispute cu ce i-a mai rămas valid. Să sperăm că va putea să completeze în condiții onorabile foaia de joc.

Există și varianta nedorită ca pe foaie delegatul oltenilor să treacă meniul all-inclusive din Antalya. Să sperăm însă că nu va fi cazul.


Comentarii (10)
leu.mr
leu.mr  •  16 Ianuarie 2022, 19:49

Sint asimptomatici si se pot antrena.

geogeo
geogeo  •  16 Ianuarie 2022, 17:19
Postat de Celmai Binee Acasa pe 16 Ianuarie 2022, 08:36

Fcsb vrei sa spui, nu fcsb. A câștigat jucând contra unei echipe de juniori nu? Trebuia arsa la puncte de frf, dar na, burleanu…

Prostia ar trebui arsa...dar le e mila de tine.

1310404592721312
Celmai Binee Acasa  •  16 Ianuarie 2022, 08:36
Postat de cornelcc pe 15 Ianuarie 2022, 22:35

Maxar Steaua a castigat Korendon cup anul trecut in cantonamentul din Antalya!Pltenii se alesera doar cu covid, acum trebuie sa treaca 13 insi pe foaie, cu juniori si rezerve de rezerve. Au patir-p si altii si au jucat cum au putut.

Fcsb vrei sa spui, nu fcsb. A câștigat jucând contra unei echipe de juniori nu? Trebuia arsa la puncte de frf, dar na, burleanu…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează