OPINII  »  EDITORIAL

Noiembrie, ultimul hal

Articol de - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 09:43 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 09:56

Selecționerul a prins momentul favorabil și se agață de termenele unui contract făcut prost, de parcă la FRF n-ar exista calendare în birouri.

Așadar, batem Armenia și selecționerul ne transmite că el în noiembrie oricum pleacă, pentru că atunci se termină ața de pe mosorul contractului. Și că nu-l mai poate lămuri nimeni să prelungească, nici măcar familia.

E limpede, nici nu mai are rost să încerce cineva prelungirea. La baraj (probabil că vom ajunge acolo) pe banca echipei naționale va sta altcineva. Vorba lui Rădoi: a luat echipa națională înaintea unui baraj și-o lasă înaintea altuia.

Am avut specialiști străluciți în hidrotehnică acum o jumătate de veac, când s-au înfăptuit Vidraru și celelalte "realizări". Acum, ne trebuie selecționer, să învârtă turbina și să dea drumul la ecluze...

Eroul nostru de toamnă

Oare dacă nu băteam acum, în toamnă, Armenia, Islanda și Liechtensteinul (redutabili adversari, istorice victorii, ce să spunem...), dacă nu remizam la Skopje și dacă pierdeam la Hamburg altfel decât am pierdut, mai venea selecționerul să ne aducă aminte că în noiembrie lui i se scurge tot nisipul din clepsidră în jumătatea cealaltă?

De ce nu ne-a reamintit acest amănunt contractual după ce a dat cu schimbările de gard la Erevan și am luat bătaie? Sau după ce-am pierdut amicalul cu Georgia de la Ploiești? Pentru că atunci ar fi coborât șifonat de pe banca tricoloră.

Acum am dovedit niște adversari periferici și am devenit zmei. Personal, Rădoi își poate flutura oricând autobiografia, priviți, domnilor, am calificat eroic naționala României la baraj și mi s-a terminat contractul. Gata, plec!

Dacă expira contractul la pauză?

Însă Mirel Rădoi are prilejul de a se juca de-a „Noiembrie, ultimul bal” (a fost un film românesc modest, apărut în 1989, ecranizare a unei scrieri la fel de modeste a lui Sadoveanu) pentru că Federația i-a făcut contractul când probabil că era atentă la altceva.

Noiembrie, ultimul hal

Nu scrii o înțelegere al cărei soroc să nu coincidă cu finalul unei campanii, decât dacă ești totalmente diletant și habar n-ai pe ce lume trăiești. Contractul lui Rădoi trebuia să se întindă până la finalul întregii campanii de calificare și să se prelungească și la Turneul Final, în caz că am fi ajuns acolo. Așa se lucrează profesionist!

Că altfel, dacă nu te uiți pe calendar, contractele pot înceta la pauză, în minutul 81, înainte de golul nemților, sau chiar în timpul conferinței de presă, în vreme ce Andrei Ivan parcurgea drumul la capătul căruia urma să fie răstignit pentru lipsa de marcaj la Muller.

Unde e predictibilitatea barajului?

Nu există scuza că pandemia a decalat programul, inclusiv pe cel al barajelor, mutându-le după fatidicul noiembrie! Modificarea datelor e cunoscută de multe luni, era timp destul să se modifice contractul, făcându-l funcțional și pe perioada barajelor.

Dar nimeni nu s-a gândit la asta, oamenii de la FRF sunt ocupați până peste cap cu guvernarea și cu predictibilitatea, cine mai are vreme să-și arunce un ochi pe calendar?!

Din tot acest film prost (mai prost chiar decât „Noiembrie, ultimul bal”) e clar că vom rămâne fără selecționer, dar nu asta e cea mai mare pagubă. Ci aceea că rămânem cu această Federație care habar n-are pe ce lume trăiește.


Comentarii (7)
torque07
torque07  •  13 Octombrie 2021, 22:56

Da nene da...pleaca si va da si clasa. Bravo lui. Bine a facut ca v-a zis-o acum..sa va aduca aminte cat de mici ati fost si v ati luat de el dupa 3 meciuri. Acum echipa merge cat de cat...avand in vedere materialul. Si acum cand pare ca merge asculta sfatul vostru...presei sportive, daca se poate numi astfel. Acum voi deja asteptati sa faca un pas gresit cu Islanda sau Lichtenstein..sa va frecati mainile. Un ziar adevarat SPORTIV stiti ce facea?? Facea articole in care dadea curaj si incerca sa l tina...sa si schimbe idea. Nu pt ca e radoi. Origine era, in situatia noastra trebuie sa ramana sa mearga mai departe. Si daca rata barajul tot cu respect i-i multumeam si i-i ziceam la revedere si toate cele bune. Asta inseamna sa fii sportiv, profesional, domn si sa stii cand sa lasi nasul jos. In schimb voi ati luat-o ca o adolescenta țâfnoasă. Ati sarit in sus ca va simtiti cu musca pe caciula. Amatorilor!!! Las ca vine alt nimeni si o sa aveti iar material de critica...atat va duce..pixul..sau tastatura.

dr.vlad.acul
dr.vlad.acul  •  13 Octombrie 2021, 16:41

inainte de a cere profesionalism de la altii, incercati voi (pseudo)jurnalisti sa da-ti dovada de profesionalism. aici nu ma refer la dumneavostra personal ci in general. avem nevoie de o schimbare de genaratii si in acest domeniu.. radoi a spus de la inceput ca vrea sa isi respecte contractul si asta a facut-o. de unde atata ura?

alexandruivan7
alexandruivan7  •  13 Octombrie 2021, 16:33

deja am batut islanda si liechtenstein?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează