OPINII  »  EDITORIAL

Noroiul și comunicatul

Articol de - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 08:49 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 08:49

Mizeria naturală în care s-a disputat deja celebrul meci de fotbal feminin de la Baia Mare e depășită în amploare de un răspuns de-a dreptul aiuritor al FRF

Știm povestea, de trei zile ne tot înțepăm ochii cu diafane glezne feminine împlântate în noroiul maramureșan. O partidă de fotbal feminin, liga a treia, dintre o echipă din Baia Mare și una din Brașov s-a disputat în condiții mizerabile, iar imaginile oribile au făcut deja turul complet al spațiului mediatic.

În cârca arbitrului

Federația a ținut să-și exprime (cu oarecare întârziere) poziția, iar comunicatul emis e o mostră de spălare pe mâini, de neasumare, de vorbe goale și de bătut câmpii cu duioșie despre cu totul altceva decât subiectul în cauză. 

Se face vorbire despre competența arbitrului, care a găsit că terenul e practicabil în proporție de peste 75 la sută și a dat drumul la meci. Așadar, nu Federația e de vină, ci arbitrul. Am înțeles primul aspect.

Ce zice FRF

„Infrastructura e o problemă cu care fotbalul românesc se confruntă în special la nivel juvenil și în fotbalul feminin. În ceea ce privește municipiul Baia Mare, acesta e cuprins în programul Companiei Naționale de Investiții de dezvoltare a bazelor sportive cu teren artificial, vestiare, tribune și construcții, iar baza sportivă din localitate este deja în construcție

Totodată la nivel national FRF desfășoară un amplu proiect investițional (…). În urmă cu o lună, la Satu Mare a fost inaugurat un astfel de teren, al zecelea din cadrul acestui proiect, după cele de la Timișoara, Piatra Neamț, Iași, (n.r. se înșiră apoi localitățile), cărora li se adaugă terenul cu suprafață naturală de la Târgu Mureș…”

Vai, câtă preocupare!

Ar trebui, în mod normal, să urmeze aplauze puternice, prelungite. Uite, domnule, că Federația face, se ocupă, cresc terenurile pretutindeni, macarale râd în soare argintii, în zori de zi. Ura! Vivat, crescat, floreat! Să trăiască, să crească, să-nflorească! Trebuie negreșit și traducere, că la SNSPA nu s-a studiat latina. Câtă candoare! 

Câtă grijă umană față de nevoile fotbalului în general și ale celui feminin și juvenil în special, după cum se menționează în comunicat.

Întrebați despre ceva, au răspuns cu altceva

Crezând că ne-a mai aburit o dată, Federația, de fapt, ne-a spus ce terenuri s-au amenajat la Satu Mare, Baia Mare, Iași, Târgu Mureș și prin alte părți, fără să ne spună de ce meciul de la Baia Mare s-a disputat în glodul care a făcut înconjurul spațiului virtual. Opinia publică era curioasă în legătură cu Baia Mare, unde încă nu s-a făcut, nu cu privire la alte locuri, unde s-a făcut. 

Și mai eram curioși să aflăm de ce s-a dat drumul la acel meci de către un arbitru (remunerat de FRF), cum a măsurat el cele 75 de procente în discuție, ce-a zis observatorul (tot slujbaș federal), de ce au acceptat delegații celor două echipe să semneze foaia de joc a unei asemenea întâmplări înnămolite din toate punctele de vedere.

Glodul moral

După cum știm, fotbalul feminin e limuzina electorală în care echipa lui Burleanu a făcut turul de onoare la ultimele alegeri câștigate, cele din 2018. Și probabil că tot cu ajutorul fotbalului feminin se va câștiga și data viitoare. 

FRF și-a confecționat o structură electorală obedientă, care în schimbul câtorva firimituri nu doar că-și oferă bucuroasă votul necondiționat, însă acceptă orice, inclusiv să se târască prin noroi. Iar când mai apar astfel de imagini, de la Casa Fotbalului ni se răspunde suav că există preocupare și că prin alte părți e bine. 


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează