OPINII  »  EDITORIAL

Ultima etapă, boala noastră fără leac

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 12:28 / Actualizat marti, 24 mai 2022 12:29

La Buzău, CFR a trimis pe teren o echipă cu multe "găuri" și fără antrenorul principal. Doar la noi se procedează așa, alții respectă competiția chiar și atunci când miza dispare

Cam 9 dintre cei 11 dintre titularii ai proaspetei (dar și eternei) campioane, aliniați în ceea ce ar fi trebuit să fie "finala campionatului", ar fi prins în condiții normale, de miză reală, doar banca de rezerve, câțiva dintre ei (Bălan, Dimitrov, Fl. Ștefan, Hoban, Cvek) poate că nici măcar banca. În discuțiile primului "11" s-ar fi aflat doar Deac și eventual Yuri.

Răgușeală sau altceva

Așadar, ultimul meci din sezon a fost lăsat rezerviștilor pe considerentul "au jucat mai puțin". Iar Petrescu n-a onorat nici el ultima rundă. Bolnav, ni se spune. Oare răgușit de la acele scandări despre familiile celor care țin cu Steaua? Puțin probabil. Diagnosticul sigur că e altul, doar ni s-a spus clar că Dan n-a scandat, doar s-a nimerit pe-acolo.

Real a gândit altfel

Așadar, CFR-ul, deja campioană, dacă trimite atâtea rezerve pe teren, înseamnă că-și asumă aprioric înfrângerea în "finala" devenită "pseudofinală" . Real Madrid, care e și ea deja campioană de câteva etape bune, are cu totul alt mod de a vedea lucrurile. Deși sâmbăta viitoare e marea finală cu Liverpool, iar Ancelotti avea toate motivele din lume să odihnească pe oricine, ba chiar întreaga echipă, Realul a început meciul din ultima rundă, împotriva lui Betis (vineri seara, cu opt zile înainte de finala cu Liverpool), cu garnitura de bază, fără nicio absență.

Mai mult, și Ancelotti a înțeles să stea pe bancă, sănătos, pare-se, îmbrăcat impecabil, ca de obicei, costum, cravată, vestă. De parcă ar fi fost un meci cu miză!

Alții tot altfel gândesc

În fața unui Bernabeu plin, Real-Betis s-a terminat 0-0, cu multe momente în care pedala de accelerație a fost menajată. Spectatorii au plecat acasă încredințați că idolii lor îi respectă, nu s-au menajat, nu s-au dus în vacanță, iar pe teren antrenorul n-a trimis jucători de la echipa-satelit. La fel au procedat în ultimele runde ale diverselor campionate și alte echipe "lipsite de obiectiv".

Dortmund a bătut-o pe Hertha și a expediat-o pachet la baraj, Aston Villa a condus cu 2-0 pe terenul lui City și era să-i fure titlul, iar deja retrogradata Venezia a tras de ea cu Cagliari, pe care a retrogradat-o, nu și-a trimis echipierii de bază să facă pe gondolierii pe Canal Grande.

Puțină sfidare

Ultima etapă, boala noastră fără leac

Sunt moduri diferite de a vedea lucrurile, de a interpreta într-o cheie sau în alta clasica teorie a sacilor urcați deja în căruță. Cu seriozitate sau cu jemanfișism, în funcție de meleag. Ba chiar cu sfidare în cazul campioanei noastre, în sensul de "gata, noi ne-am făcut treaba, băteți-ne cu cât vreți voi, nu ne mai interesează frustrările voastre, când joaca a fost pe puncte adevărate, v-am dovedit că suntem mai buni".

Două întrebări

Dacă s-ar fi ridicat ofsaid la Costin și la Boateng runda trecută, sau măcar la una dintre aceste faze, iar "finala" s-ar fi desfășurat "cu trofeul pe masa" (altă expresie confecționată din același material cu masa propriu-zisă, adică din lemn), Petrescu tot bolnav ar fi fost? Sau ce-ar fi fost dacă deținătorul de drepturi TV ar fi zis că, în lipsa unei mize reale, nu mai transmite meciul, dar nici nu mai dă banii cuveniți celor două echipe? A doua întrebare e cam prostească (asumat!), dar probabil că în primul caz medicina ar fi făcut minuni. Însănătoșire grabnică, Dane! 


Comentarii (5)
nicu72
nicu72  •  25 Mai 2022, 13:12

A menaja titularii intr-un meci fara importanta e un gest firesc in toata lumea sportiva. Contraexemplele date de autor sunt exceptiile, si nu regula. Tocmai de aia sunt remarcabile, pentru ca sunt exceptii de la regula. Deci il blamam aiurea pe Dan Petrescu (pe care de altfel nu-l suport, dar nu ii putem imputa ca nu a trimis prima echipa la un meci fara importanta).

albusibiu
albusibiu  •  24 Mai 2022, 15:07

Mai stie cineva ceva despre Victoria Branesti? Acolo cel care azi le stie pe toate ne-a aratat masura competentelor sale. Cat despre CFR, sa o compari cu Real sau cu alte echipe din campionatele mari europene este cel putin bizar. Pai CFR-ul in 2-3 saptamani trebuie sa plece in cantonament pentru ca apoi, imediat, reincepe sezonul, reincep tururile preliminarii din cupele europene. Pana sa inceapa Realul campionatul, CFR va fi avut deja de jucat vreo 10-14 meciuri. Un fleac. Deci de ce sa nu fi profitat tipii de la CFR de inca o saptamana de concediu? N-o meritau, nu? Iar despre "daca" si "parca", eu zic doar atat: FCSB - UTA 2-1, Chindia - FCSB 0-1, FCSB -Mioveni 3-0, FCSB - Farul 2-0. Oricine a vazut toate aceste meciuri sa indrazneasca sa mai zica ceva despre arbitraje si cum FCSB-ul merita sa joace vreo finala.

calin1986
calin1986  •  24 Mai 2022, 13:44

Pai Petrescu dacă nu câștiga campionatul cu arbitrii ar fi murit de inima rea….așa numai a avut un pic de tensiune cu rezultat umflarea caracterului ca un cocos răgușit de atât cântat m…celor care țin cu Steaua atingandul și pe marele / micul Balint … acesta făcându-i-se mai negru decât in realitate . De este vina FRF / LPF ca bu au programat meciurile cu miza ka aceesi ora și in aceesi zi …. Toate pentru și face pe plac Bursucului și copiilor lui de ca au avut 14 puncte avans …. Sistemul nu a fost votat și de cei de la Cluj / Budapesta …. Ca se acolo vin banii nu de varga !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează