OPINII  »  EDITORIAL

Angeltina

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 16:50 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 16:51

Câte ceva despre Angel Di Maria (și ziua în care Argentina a devenit Angeltina)

A fost finala lui Leo Messi, desigur. Leo este cel mai bun jucător din secolul XXI și tot așa o să rămână și dacă îl puneau gazdele să se îmbrace la premiere în Bugs Bunny.

A fost finala lui Leo Messi, un geniu liniștit, care nu ne vindecă de dorul de Maradona, dar știe să joace un fotbal până la care doar copiii mai ajung uneori în visele lor.

A fost finala lui Leo Messi, desigur. Deși Mbappe a dat trei goluri (patru, dacă îl socotim și pe cel de la lovituri de departajare). Și tot n-a fost de ajuns.

Dar altcineva a deschis finala și a făcut-o să strălucească. Acela pe care nu-l vedem niciodată, deși el este de fiecare dată încântător: Angel Di Maria.

Fără Angel Di Maria, această finală ar fi rămas fără poveste. Căci el a făcut totul să fie mai frumos, așa cum tot face de un deceniu și jumătate.

Angel Di Maria nu e un geniu al jocului cu mingea ca Leo Messi, nu e nici măcar Dumnezeu, ca Maradona. El este altceva. 

Și anume: un om care a plecat de la marginea lumii, cu gândul să o cucerească fără războaie, un om talentat și muncitor și ambițios, care împarte frumusețe cu nonșalanța poeților și a nebunilor. 

Angeltina
Angel Di Maria / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Și, mai ales, e Angel Di Maria un om care încă are inimă, după cum nu uită să ne amintească după fiecare gol.

Iar Leo Messi, așa geniu cum e, n-ar fi devenit nici acum, la deplină maturitate, campion mondial dacă nu era cineva care să îi deschidă calea. 

Angel Di Maria n-a fost nici omul meciului, nici eroul finalei. A fost ceva mai mult: a fost lumina ei.


Comentarii (12)
mattteo
mattteo  •  26 Decembrie 2022, 02:18
Postat de marius1979 pe 23 Decembrie 2022, 17:36

Deveniti penibili la Gazeta cu atitea inchinaciuni Argentinei. Cade Angel ca o *** in careu stiind ca fluierasii sant cu ei(stiam toti defapt)si tu scrii versuri ca la Hristos. Chiar Asa de prosti ne crezi.???? Scrie si tu ceva mai interesant.

Exact. Bravo

popescu70
popescu70  •  24 Decembrie 2022, 12:07
Postat de alexramses pe 23 Decembrie 2022, 21:05

Maestre, am vazut unele meciuri din 86, concluzia mea difera de a ta.In nici un caz Maradona nu a fost 2 clase peste Messi, si daca ar fi trait acum Maradona nu ar fi zis niciodata asa ceva. Maradona era mai '' exploziv'' sa zicem asa , mai agita, se implica mult dar si facea multe greseli, multe suturi nu gaseau cadrul portii, multe pase gresite, Messi mie pe de alta parte mie mi se pare mai cerebral, accelereaza cand trebuie si are sclipiri, isi conserva bine energia.

Cred ca ai vazut cateva faze de la CM 86 Maradona a fost de neoprit la acel mondial ..Messi a fost declarat jucatorul finalei desi nu merita alti jucatori au decis finala ma refer la Di Maria sau Martinez

Stelian66
Stelian66  •  24 Decembrie 2022, 11:50

Un articol care pune reflectoarele pe Angel di Magia . Un jucator UNIC si un suflet mare . A plecat din saracie si a crescut de la an la an . Dar nu a uitat niciodata placerea de a juca . Respect !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează