OPINII  »  

Doi pumni în fața bunului simț

Editorial Cătălin Striblea
Editorial Cătălin Striblea

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 20:49 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 20:52

Încăierarea din familia Reghecampf Prodan este privită drept un fapt monden în România. Deschide ziare și jurnale de știri și lasă loc doar de comentarii în registrul „are și el dreptate lui” sau „se știe că e un nemernic”. Imaginile și dezvăluirile ulterioare nu fac decât să pună paie pe foc pe un scandal care nu poate fi numit nici divorț, nici familie cu probleme.

Doar că aici e mai mult de atât. Și mai complicat decât ne place să credem. Povestea de care toată lumea se ferește să zică ceva este un pumn în fața bunului simț din România, dar și al valorilor pe care, ca societate, le împărtășim. Sau vrem să le împărtășim.

Acești doi oameni sunt similari succesului în această țară. Sper c-ați remarcat cu toții mașinile care apar în cadrul filmării. Mașini care nu pot fi cumpărate nici cu munca de-o viață a unei familii obișnuite de la noi. Ați remarcat, desigur și outfitul, cum se zice, celor doi. Haine care însumate fac salariul mediu din România pe un an. Iar dacă nu știați acest tip de succes, vă puteți întoarce la reality-show-ul care i-a consacrat.

Mai mult, Anamaria Prodan este un impresar mare de tot la noi, care diriguiește contractele mai multor fotbaliști importanți. Cere și impune respect, dar mai ales contracte mari. Și apare la tv în emisiuni de succes uriaș.

Laurențiu Reghecampf este unul dintre cei mai buni și de succes antrenori de la noi. Are titluri, are selecții la Națională, are știința jocului și ușă deschisă la orice club de top. De numele lui se leagă câteva rezultate mari ale fotbalului nostru. Iar, de acum, și câțiva pumni în cap dați fostei soții.

Doi pumni în fața bunului simț
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf s-au bătut în plină stradă

Nu există nicio rațiune să împarți pumni unei femei, indiferent de furia care te-a cuprins. Nu există nicio justificare, ca femeie, să răspunzi de o manieră similară. Nu există nicio scuză ca un cuplu să transforme un divorț într-un spectacol jalnic, având ca public o țară întreagă.

Și-n egală măsură nu există justificare pentru care să transmiți mizeria la nesfârșit.

Aici este o discuție despre valori, respect și educație. Toate călcate în picioare de părțile implicate. O rușine pentru amândoi, dar și pentru colegii care trag ceva trafic din povestea asta sordidă, de luni bune. Căci mesajul către societate este că succesul vine musai cu scuipat, pumni, procese și împărțiri de avere.

Iar acum toată lumea are să-și răspundă la întrebarea: cu ce valori ne asociem? Este respectabil să mai faci emisiuni cu cei doi? Dar să semnezi contracte lucrative? Vrei să te reprezinte unul dintre ei? 

Sau celălalt să fie mentorul și antrenorul unor bărbați tineri de 20 de ani?  Dacă da, nu sunteți departe de cei doi. Și vă asumați gunoiul pe care-l împrăștie. Dar nu vă bazați pe noi că vă vom lua foarte în serios.


Comentarii (21)
alexalex
alexalex  •  28 Septembrie 2022, 14:22
Postat de george.br pe 28 Septembrie 2022, 13:52

Ai si niste argumente pentru aceste diagnostice, stimabile?

Tu probabil faci parte din acei triști care atunci când erau devoalate mârșăviile regimului petrov țipai că oamenii răi îl atacă pe domnu președinte care se lupta cu corupția și cu securiștii, păi nu sunt evidente ordinele de zi pe unitate așa cum erau si înainte, pe care le au cei de la digi24, libertatea etc, bine că dacă ai fost votant Băsescu este greu să vorbim de inteligență

marchizu2
marchizu2  •  28 Septembrie 2022, 14:01

Tare mesajul jurnalistului! Trimite-l mail si la cei doi!

george.br
george.br  •  28 Septembrie 2022, 13:52
Postat de Nick111 pe 28 Septembrie 2022, 12:31

Cu toate că păreți un tip simpatic și inteligent atitudinea dumneavoastră de la radio e jenantă. Părtinirea și minciuna, militantismul, servilismul dumneavoastră sunt jenante. Exact împotriva acestui tip de ceaușism s a murit în Decembrie 1989. Vedeți că băieți va pot arunca exact că pe marele ctp ...in gol. Banii se pot câștiga in în moduri mai demne și mai puțin zeloase.

Ai si niste argumente pentru aceste diagnostice, stimabile?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează