OPINII  »  FCSB - CRAIOVA 0-0

Campioana unei eterne amăgiri?

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 22:46 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 22:53

Craiova este o echipă generoasă. Atât de generoasă încât scapă printre degete victoria cu o contracandidată la titlu care prinde o zi mai proastă

S-au întors băieții de la loturi să arate ce pot și în campionat. La naționala mare nu au putut prea mult, la tineret rămâne senzația că era loc de mai bine. FCSB și Craiova dau oameni mulți la reprezentative. Fiind formații tinere, mai ales la U21. Ceea ce este un semn de sănătate și înseamnă că, mai mult decât CFR, FCSB și Craiova oferă o perspectivă despre cum va arăta viitorul fotbalului românesc. Să sperăm că mai bine decât la Erevan.

Meciul a avut intensitate și ritm, oamenii nu și-au drămuit energia. Din păcate, consumul de calorii nu asigură neapărat calitatea. Carențele tehnice și superficialitatea au văduvit partida de mari ocazii în prima repriză, în condițiile în care fundașii centrali, și la gazde și la oaspeți, au fost foarte ospitalieri în careurile pe care se presupune că le apără.

La bucureșteni, Miron continuă să își poarte fără grație kilogramele în plus, iar asta l-a făcut vulnerabil în duelurile cu Ivan, Camara sau Baiaram. La fel Cristea, deși el nu este purtător de țesut adipos. Dincolo, la olteni îi avem pe Marius Constantin și Paul Papp. Adică un veteran care nu își mai poate ascunde vârsta și un repatriat, nici el prea tânăr, mai degrabă lent și rudimentar. Cu asemenea apărători centrali, mijlocașii ofensivi și atacanții aveau spațiu de manevră. Degeaba. Moruțan, Octavian Popescu, Tănase, Cicâldău sau Camara au avut grijă să strice aproape tot.

Campioana unei eterne amăgiri?

Gigi Becali a operat trei schimbări la pauză. Nu căutați ironia, așa se întâmplă. Crețu, Panțîru și Vână le-au luat locul lui Ovidiu Popescu, Radunovici și Oaidă. Cam degeaba, fiindcă tot Craiova a rămas mai periculoasă prin incursiunile lui Camara și Ivan. Faultat de Miron, ultimul a obținut penaltyul executat de Cicâldău și apărat a la Helmuth Duckadam de Vlad. Dominată și în suferință, FCSB putea înscrie golul victoriei prin Tănase, iar mai apoi prin Crețu, dar Pigliacelli le-a blocat șuturile.

0-0 de la final a adâncit totuși impresia că oltenii s-au păcălit și au pierdut două puncte, fiindcă au fost echipa mai activă, care produs mai mult fotbal. Nu trăiți cu senzația că de la ceea ce era odinoară Campioana unei mari iubiri s-a trecut mai nou la Campioana unei eterne amăgiri?


Comentarii (23)
dodo001
dodo001  •  05 Aprilie 2021, 18:27

Jocul Craiovei o recomanda mai mult ca niciodata la castigarea titlului de campioana.

1058333920976035
Gheorghe Gîscă  •  05 Aprilie 2021, 16:11

Iarasi mi s-a cenzurat o postare, fara vreo ratiune! Ca m-am legat de sapca baiatului care-i antreneaza pe baietasii (fara portar, Reuss si inca vreo 2) de la Dortmund?! Nici mie nu-mi place, dar am facut referire la ea pentru ca dvs. v-ati "leagat", in mod repetat, de tunsorile si de tatuajele unor antrenori si fotnbalisti, pe care le consider de prost gust, dar care nu fac obiectul unor materiale si postari! In legatura cu materialul trecut, reamintesc proasta inspiratie a celor care i-au numit pe Radoi, Arteta si pe alti tinerei pe bancile tehnice ale unor echipe importante!

observator_federal
observator_federal  •  05 Aprilie 2021, 12:52
Postat de carol_k pe 05 Aprilie 2021, 12:00

Inca ceva. Si pe MM daca-l puneam sa comenteze meciul la TV ar fi fost mai obiectiv decat comentatorii postului. Vai ce suparati erau ca oltenii au cerut penalty la Miron, era in cadere, dar, ziceau dansii, "Miron nu a vrut sa-i puna piedica, era in cadere" "Ce greseala ar fi facut arbitrul!" Serios? Pai am vazut sute de penaltiuri din mult mai putin. Putea sa-l dea lejer. Vad cum se extinde umbra lui Gigete mai peste tot, cum ii simti prezenta "in toate ce sunt" ... Mai are vreun farmec sa ne uitam la Play Off? Sa va facem audienta? Nu mai are.

Grădinescu în special este un fin analist al ”fazelor litigioase”, este de-a dreptul amuzant (și foarte previzibil) cum se îngrijorează când vreun fecesebist se zvârcolește - ”o, dar ce fault dur”, ”va mai relua oare Olaru jocul?” - sau cum are dubii de o mare probitate morală și profesionalism evident pentru oricine, când de la microfon ”acompaniază” protestele fecesebiștilor din teren sau de pe bancă... În comentariul lui nu ai să vezi nicio urmă de entuziasm la adresa jocului Craiovei ci o permanentă senzație de nemulțumire (de fapt orice fază neîncheiată cu gol poate fi privită ca un veritabil eșec... iar dacă totuși Craiova marchează e vina adversarilor care comit greșeli impardonabile sau ar fi putut face ceva mai mult în faza respectivă). Iar modelul Grădinescu face ( a făcut de ani buni) ”carieră” și naște pui vii... Pe bune, comentariile lui sunt partizane, aproape mincinoase, la modul insuportabil!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează