OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

Metoda Tadici

Articol de - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 18:08 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 18:13

Antrenorul Zalăului contraatacă și susține că el este o victimă. A sistemului, a oamenilor răi, a prefăcutelor ălora de jucătoare

Chipul schimonosit de ură. Sprâncenele stufoase arcuite amenințător, amintind de diabolicul Mister Hyde. Apoi, cealaltă față, aceea a nevinovatului Doctor Jekyll. Să nu plonjăm totuși în literatură, că ne trage realitatea una peste față de vedem stele verzi! Plus că Gheorghe Tadici este un personaj mai puțin complicat decât eroul cu personalitate dublă al faimoasei nuvele a scoțianului Robert Louis Stevenson. Mai puțin complicat, dar nu mai puțin periculos și cameleonic.

Lecția de pedagogie

Ultima beneficiară a metodelor pedagogice ale antrenorului Gheorghe Tadici este handbalista Alexandra Vrabie. În sens cronologic ultima, că nu știm ce ne rezervă viitorul. Pe scurt, faptele. În timpul meciului câștigat de Zalău împotriva rivalei din Vâlcea, scor 21-20, extrema de 21 de ani a fost eliminată la scorul de 9-9, fapt care i-a provocat o criză de nervi domnului profesor Tadici. Cei care urmăresc cât de cât inefabila Ligă a Florilor știu că domnul Tadici se enervează ușor și îi trece greu. Imaginile în care tânăra jucătoare a Zalăului este mai întâi beștelită, apoi strânsă brutal de braț și îmbrâncită pe banca de rezerve sunt foarte clare.

"Monstră" de jurnalism

Atât de clare încât episodul cu pricina i-a prilejuit comentatorului TVR, Dragoș Bocanaciu, o remarcă insondabilă. "Alexandra Gabriela Vrabie este certată de Gheorghe Tadici". Maamă! Vedeți, de-aia sunt unii angajați la TVR, că se pricep. Și au curaj, spun lucrurilor pe nume! Peste mostra de anti-jurnalism a lui Bocanaciu este însă versiunea oferită de împricinat site-ului adevărul.ro. Spicuim din declarațiile lui Gh. Tadici:

"Ce se doreşte, de fapt? Vrem antrenori-roboţi care n-au voie să le zică nimic jucătoarelor?! (…) Pe imagini s-a văzut că aş fi împins-o. Dar ea, de fapt, trecea prin faţa mea şi eu voiam să mă întorc la joc. Ah, că eram încruntat? Păi, era gălăgie în sală şi eram concentrat. N-aveam nimic cu Alexandra. (…) Dar eu cred că tot acest scandal are legătură cu altceva... Acest scandal s-a creat din cauza unor oameni frustraţi, care au o problemă cu mine. Dacă Vâlcea câştiga la Zalău, totul ar fi fost frumos şi n-ar fi apărut acest caz în presă. Apar aceste mizerii ale unor frustraţi!"

Metoda Tadici
Gheorghe Tadici, foto: Imago

Vrabie, Shuai Peng a noastră?

Așa deci, niște frustrați. Și niște fătălăi, trebuia să adauge pedagogul din Zalău, care cu șiretenia aceea profund rurală mai încearcă să ne și manipuleze. Auzi, cică Alexandra Vrabie însăși este revoltată de tam-tam-ul din presă. Pentru ce se insistă pe faza asta?, pretinde Tadici că i-ar fi scris într-un mesaj handbalista aflată acum într-un pelerinaj prin Făgăraș. Probabil să vadă cum dă indicații tactice ursul carpatin. Asta este presupunerea mea.

Auziți aici, "era normal ca dumneavoastră să mă opriți și să îmi atrageți atenția să nu mai persist în greșelile de până atunci!". Așa și-ar fi încheiat pledoaria domnișoara Vrabie. A cărei intervenție mi se pare că seamănă cu comunicatele suave ale dispărutei Shuai Peng. Păi, nu? Tadici un fel de Xi Jinping mai nevricos, Vrabie o Peng care nu s-a culcat totuși cu vicepremierul.

Manipulatorul

Serios, domnu’ Tadici? Adică dumneavoastră chiar vă închipuiți că vă crede cineva? Că, vezi Doamne, totul este o invenție și o exagerare a oamenilor care vă vor răul? Un complot care să persecute Zalăul și să favorizeze CSM-ul și Vâlcea? Iar dacă totuși credeți în scenariile astea, e rău pentru elevele dumneavoastră. Asta, sigur, în ipoteza în care fetele nu văd plăcere în bătaie și nu o consideră ruptă din Rai. Ar fi totuși interesant să auzim ce gândește cu adevărat Alexandra Vrabie, nu în mesaje decriptate de telegrafistul Tadici. Acum, nu peste 20-30 de ani, când va depăna regrete și amintiri sordide, iar totul va fi prescris. 


Comentarii (14)
841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  26 Noiembrie 2021, 18:46

Bravo Tadici, bravo Bela, bravo Bitang, bravo Belu și toți ceilalți antrenori care ați adus faimă și glorie României. Performanța se obține cu multă muncă, sacrificii, disciplină. Care sunt rezultatele de astăzi, când sportivii au ajuns să decidă ei cum se antrenează, când imediat ce sunt puși mai serios la muncă strâmbă din nas și gata jos cu antrenorul ?

118071624008917
Daniel Dobre  •  26 Noiembrie 2021, 08:54

***! Ca de obicei, lovești in alții! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  26 Noiembrie 2021, 07:47

E evident ca Tadici e un personaj coleric, agresiv, care nu si are locul in sportul de azi. Totusi, daca imi permiteti un mic amendament, as zice ca in ziua de azi mass-media filmeaza tot si pune lupa in mod ecagerat pe orice gest. Totul, dar absolut totul e monitorizat, marit, vizionat si rasvizionat la nesfarsit. Parca e cam obositor, nu credeti?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează