OPINII  »  EDITORIAL

Spartacus e liber!

Articol de - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 14:41 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 23:37

După zile de incertitudine, judecătorul a decis că Djokovici poate rămâne în Australia. Sârbul va lupta să câștige al 10-lea titlu și să aspire ura publicului. Sau admirația?

Ministrul nu a intervenit, Nole Spartacus este un om cinstit. Pam, pam, rimă și libertate la pachet! Ministrul pentru imigrare australian, Alex Hawke, putea da peste cap hotărârea instanței conduse de judecătorul Anthony Kelly. Dar nu a făcut-o. 

Luni dimineață în România, pe înserat la Melbourne, acesta a dictat eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis.

Bâlbâiala

Atunci când Justiția dă verdictul, trebuie să te supui. Parte implicată sau doar spectator, ai dreptul la o părere, dar nu poți decât să iei la cunoștință ce a decis Justiția. Așa funcționează lucrurile într-un stat de drept. În alte state, în care se stă în poziție de drepți, președintele poate decreta foc de voie cu muniție de război împotriva populației. 

Dar pare clar că bâlbâiala statului de drept australian este că ministrul pentru imigrare încă poate da peste cap decizia curții și să-l expulzeze pe Novak Djokovici.

S-a înmuiat

Cel puțin de la distanță, impresia este că judecătorul Kelly s-a înmuiat în fața presiunii străzii, a protestelor sârbilor din Melbourne și de la Belgrad (câteva sute, dar însoțiți de niște popi ortodocși care scoteau dracii din necredincioși și sfințeau scutirile lui Djoko) și a amenințărilor cu parfum antiimperialist, anticapitalist și antivaccinist ale domnului tată Srdjan Djokovici. 

De ce nu ar fi trebuit să se înmoaie? Pentru a da satisfacție „reptilienilor” și „sataniștilor” care se vaccinează? Nu, pentru că Djokovici fiul nu se încadra în excepțiile prevăzute de legea de la Antipozi, unde nu scrie că dacă ai trecut prin boală în ultimele 6 luni beneficiezi de dispensă. Este și observația lui Cristian Tudor Popescu găzduită de GSP.ro.

Spartacus e liber!
Novak Djokovic

Frații noștri sârbi

Judecătorul Anthony Kelly ar mai fi putut ține cont și de faptul că îmbolnăvit exact la timpul oportun, pe 16 decembrie 2021 și vindecat miraculos pe 22, Novak Djokovici participă la cel puțin două evenimente publice pe 17 și 18 decembrie. 

Ce carantină, ce izolare? Ultimul chiar sub egida capitaliștilor de la cotidianul L’Equipe. Sunt fapte cunoscute de toată lumea. La fel, prevederea expresă a organizatorilor primului Grand Slam al anului că orice infectare după data de 10 decembrie te face neeligibil pentru excepția de la vaccinare. 

Din experiență de trai în comun în arealul balcanic, tu, cetățean român, miroși de la o poștă intenția de a dribla legea acoperindu-te cu documente false. De-aia suntem noi frați cu sârbii, avem atâtea valori comune.

Ilie Năstase se întreabă, judecătorul răspunde

Ilie Năstase, un monument de nesupunere civică de-a lungul vieții, se exprimă neechivoc. O fi fost cumpărat de ocultă? A început să îmbătrânească? Sau a devenit mai înțelept? Alegeți!

„Dacă știi că nu te-ai vaccinat, că ai ales să faci asta, nu te duci în Australia! Nu mă poziționez de nicio parte în acest conflict, dar cum să te urci în avion când ştii că nu ai ce căuta în Australia nevaccinat? Cine l-a sfătuit să se ducă i-a făcut mult rău. Foarte mult rău. Cum să te urci în avion şi să mergi acolo când tu ştii foarte bine că nu ai ce căuta la turneu dacă nu ţi-ai făcut vaccinul?

Și se mai întreabă retoric fostul nostru mare jucător despre alegerea marelui jucător încă în activitate. „La ce te aşteptai? Că o să te lase să intri doar că tu eşti Djokovici?” Răspunsul neretoric este „Da, dragă Ilie”. Iar judecătorul de la Antipozi seamănă izbitor cu unii dintre judecătorii noștri de lângă stabilopozi, care săreau gardul când a venit DIICOT-ul să îi întrebe de sănătate. Altfel, apărătorii recenți ai democrației și ai libertății simt că au repurtat o victorie. Deși nu democrația era în pericol, ci altceva.

Să înceapă petrecerea!

Dacă e chermeză antivaxeristă, să fie chermeză! Să dăm naibii măștile jos și să respirăm!

 Aștept cu nerăbdare să îl văd la lucru pe Nole pe Rod Laver Arena și pe Margaret Court Arena, să văd cum interacționează cu publicul și cum îi trimite acestuia prinosul inimii cu gestul acela marcă înregistrată. Presimt că va fi distracție mare. Mare pe măsura unui jucător uriaș, care a procedat însă ca un șmecheraș de cartier cu Merțan în parcare. Nici nu e greu de ghicit pe câți a făcut el fericiți. 


Comentarii (87)
stalky
stalky  •  14 Ianuarie 2022, 18:19

Se pare ca nu ai presimtit bine.Si " petrecerea" nu va mai avea loc pentru el. Spartacus nu mai e liber.Te ai grabit putin. Mda, meteahna romaneasca. Aia de la Antipozi, se pare ca e "greu de ucis" , are coloana vertebrala baietii.

113492877815998
Vasile Bazil  •  12 Ianuarie 2022, 11:26

Despre Djokovici se poate scrie in toate felurile pentru ca ,dupa cum s-a comportat ,este din categoria "dubiosi",dar despre judecatorul Kely sau cum i-o zice, nu putem spune ca s-a "inmuiat"din nici o cauza : el nu s-a pronuntat deloc asupra "shmecheriilor" sarbului ci a judecat modul in care functionarii statului australian au actionat si a considerat ca aia au gresit pentru ca au "mers pe repede inainte",atita tot ! Se poate intelege si ca ar fi putut sa-i refuze viza dupa ce ala ar fi prezentat altfel situatia.

zgobituary
zgobituary  •  11 Ianuarie 2022, 21:41

Ai dreptate dle Geambasu, Djokovic este liber, indiferent ca va juca sau nu la AO. Isi permite sa fie liber. Asta va deranjeaza pe voi (dvs, CTP si alti scriitori, ziaristi nu sunteti) cei care faceti parte dintr-un grup, nu pot sa scriu *** ca iar imi cenzurati comentariul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează