OPINII  »  EDITORIAL

Trădătorul Hamutovski și patrioții noștri din sport

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2022 15:37 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 15:37

Arestarea fostului portar al FCSB-ului a provocat emoție în fotbalul românesc. Nu? Uite cum ne ia valul din cauza propagandei occidentale

Un subiect care îi enervează pe cei care cred că sportul nu are legătură cu politica și levitează deasupra deșertăciunii lumii. Pe scurt. Vasili Hamutovski a fost arestat la Minsk pentru că a protestat împotriva regimului Lukașenko. Dacă observăm că reținerea fostului portar al FCSB-ului și al naționalei Belarus a fost provocată în special de opiniile lui pro-occidentale se cheamă că ne-am înrolat în aparatul de propagandă al forțelor ostile Belarusului și Rusiei. Mai corect, Uniunii Sovietice.

Bande de extremiști

Deosebit de instructiv este comunicatul GUBOP (Directoratul pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din Belarus), din câte pricepem un fel de Inchiziție a regimului Lukașenko. Pe unii dintre noi, am impresia că tot mai puțini, îi vor fi trecut fiori citind textul cu pricina. Alții cred că vor vibra la mesajul care vorbește despre trădare de țară, dușmani ai poporului, bande de transfugi mercenari, profitori ai unei guvernări care lucrează neobosit pentru binele poporului.

"Un fotbalist celebru în trecut, portar al naționalei de fotbal, a început să joace într-o bandă de extremiști fugari, presupuși sportivi, transformându-se într-un complice al Herasimeniei (n.r.- înotătoarea Aliaksandra Herasimenia, dublă vicecampioană olimpică la Londra 2012, bronz olimpic la Rio 2016, sportivă fugită din Belarus, aflată în Lituania), al lui Levcenko (n.r.- Iulia Levcenko, fostă baschetbalistă, a jucat 4 sezoane în WNBA, a fost arestată în trecut pentru proteste) și al altor trădători.

Belarus i-a dat toate oportunitățile pentru o carieră și să câștige bani, dar se pare că n-a fost destul, iar el a început să își urască propria țară. (…) Nerecunoștința și lăcomia duc întotdeauna la pieire. S-a întors de câteva ori în țară pentru servicii medicale de înaltă calitate, care în Belarus sunt de câteva ori mai ieftine decât în străinătate. "

Trădătorul Hamutovski și patrioții noștri din sport
Vasili Hamutovski a apărat două sezoane poarta FCSB-ului și a strâns 26 de selecții pentru naționala Belarusului

Privilegiul de a spune prostii

Din fericire și spre deosebire de Belarus, la noi, în România, poți susține tot soiul de aberații fără să fii arestat. Poți să amesteci dreptatea cu nedreptatea, ai privilegiul să confunzi culorile, albul cu negrul și curcubeul cu griul, ai dreptul să relativizezi, nu te condamnă nimeni dacă suspini după Securitatea patriotă și după Ceaușescu, ești la modă dacă îi beștelești pe americani și îi iei la mișto pe slabii ăia de la UE și e semn de verticalitate morală dacă-l simpatizezi pe Putin și-l admiri pe Viktor Orban. 

Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla după toate aceste piruete liber exprimate este să nu îți găsești un auditoriu prea numeros. Situație însă pe cale a se remedia.

Un sport ieftin, la modă

Ghiciți cam pe unde se plasează mulți dintre foștii noștri mari sportivi în relația lor cu lumea? În cazul de față, credeți că sunt de partea fostului portar al naționalei Belarus sau contra "trădătorului" Hamutovski? Ei, hai, un pic de efort! Iar efortul va fi răsplătit. Legendele noastre care s-au îmbogățit de pe urma capitalismului înjură capitalismul cu un indiscutabil talent. Este un sport ușor de practicat, ieftin și nu necesită nici echipament sofisticat. Obișnuiți să joace pe mai multe posturi, acolo unde-i nevoie în echipă, s-au aranjat pe viață din contractele mănoase oferite de putredul Occident.

Și continuă să profite și astăzi, jucând la nivel amator prin reclame ori prin emisiuni de divertisment. Își iau "bănuții", se chivernisesc, dar o bucățică din inima lor a rămas acolo, în cealaltă lume.

Sport, prietenie, pace

Așa că dânșii au nostalgia Daciei negre cu număr scurt luată peste rând și a Telecolorului cumpărat tot fără să stea la coadă ca proștii. Rememorează duios accesul la vilele de protocol unde erau cazați moca, păstrează amintirea caselor de comenzi de unde își puteau cumpăra pe mai nimic tot ce aceiași proști care îi venerează și azi nu puteau. De ce această nostalgie, chit că acum au mult mai mult decât atunci? Ce resort acționează? E simplu, eroii noștri dragi și-au păstrat instinctele de profitori, dar și-au cam pierdut calitatea de exceptați ai societății.

E și ăsta un efect pervers al democrației, instrument al "stăpânilor noștri de peste Ocean", cum atât de inspirat a spus marele gânditor rus Serghei Lavrov. Sport, drujba, mir!


Comentarii (6)
Bigfoool
Bigfoool  •  30 Decembrie 2022, 09:02

Un articol pe cinste bravo dl.Geambasu...numa petarde comunistoide dar dacă au talent nu le mai trebuie și judecată*** rușine celor ce gândesc strâmb și cheltuie bani făcuți in capitalism....lma

FCSB_este_Steaua
FCSB_este_Steaua  •  05 Octombrie 2022, 23:09
Postat de paiazze pe 04 Octombrie 2022, 19:29

Treaba e ca multi dintre astia care ii admira pe Putin sau Orban ar alege mai curand Occidentul pentru a-si castiga existenta, nu Rusia, Belarus, Ungaria, Coreea de Nord sau China... Nu ma refer la nostalgicii de peste 60 de ani care au uitat cozile, ratiile, frigul sau inchisorile. Uneori sunt curios ce discurs ar avea admiratorii astia sau politicienii gen Simion daca pe *** de la Kremlin chiar il trasneste sa trimite niste balistice catre NATO. Probabil ca vor gasi o justificare nascuta tot din propaganda sovietica. Dar sper, spre binele tuturor, sa nu aflu vreodata.

Numai idiootii utili si propagandistii partidelor vechi si putrede cred ca "Simion e cu rusii", a fost o petarda penibila aruncata de neomarxisti si uselisti la alegerile din 2020 ca sa opreasca AUR doar ca n-a functionat. Iar prostalaii o mai rumega si acu ca poate daca repeta o miniciuna de 100 ori o cred mai multi fraieri. De fapt treaba e simpla, sluga nu intelege mentalitatea de om liber. Iar daca iohanis e sluga la nemti, ciolos la francezi, barna la americani, etc si vine unul ca Simion sa ii conteste atunci e musai ca idiootii utili sa creada ca Simion asta neaparat e in slujba rivalului stapanilor lor :))) Ca mintea lor de iobagi nu concepe nici conceptul de om liber nici de conceptul de patriot care lupta ptr Romania si nu ptr bruxel, paris, berlin samd...

username_2
username_2  •  05 Octombrie 2022, 10:51

cînd nu vă convin alte păreri le băgați la limbaj vulgar sau jignitor, asta înseamnă că am avut dreptate...adica Djokovic a fost interzis în USA și Australia tot de un fel de inchiziție, da de inchiziția a bună și democrată...cînd băgați pumnul în gura oamenilor care au alte păreri, faceți p-aici tot un fel de Belarus, da sigur că cu inchiziție democrată...și Geambașu cam și are așa o figură de inchizitor bun și democrat, amu zisei asta să iau și io un cartonaș galben, băgai și io un belet pe cartonașe

Vezi toate comentariile (6)
Comentează