OPINII  »  EDITORIAL

Armenii au marcat golul 2 din dublu ofsaid!

Articol de - Publicat luni, 05 aprilie 2021 10:12 / Actualizat luni, 05 aprilie 2021 10:20

Echipa lui Rădoi a fost frântă de un clește făcut din două faze:

  1. gestul inconștient  al lui Pușcaș de a risca și comite un fault de roșu la centrul terenului, într-un moment de joc neutru;
  2. golul din ofsaid nesemnalizat, marcat imediat după aceea de armeni.

Așa cum arată fotografia publicată de GSP, marcatorul, căpitanul Armeniei, a plecat spre gol cu un umăr dincolo de ultimul fundaș român, deci ofsaid, nesancționat. Am afirmat însă, la Pro X, că în ofsaid mare, de asemenea nesancționat, a fost mai întâi primul jucător armean care s-a dus spre mingea centrată de nr. 11. Obiecția primită de la mai mulți telespectatori a fost că respectivul jucător (n. r. cel indicat cu săgeată) nu a atins mingea, prin urmare nu trebuia luat în considerare ofsaidul său. 

Armenii au marcat golul 2 din dublu ofsaid!

De aici, întrebarea, pentru microbiști: poți să fii în ofsaid sancționabil dacă nu vii în contact cu balonul? Răspunsul este DA, și iată de ce.

Nu întâmplător am spus „ofsaid sancționabil”. Pentru că, potrivit regulamentului FIFA, există o diferență între a fi în poziție de ofsaid și a comite delictul de ofsaid. Un jucător aflat dincolo de linia ultimului apărător advers poate fi semnalizat și sancționată echipa sa, doar dacă acesta e implicat activ în joc. Ceea ce presupune, potrivit legii 11 FA, 3 tipuri de situații: 1. interferență cu jocul; 2. obținerea unui avantaj; 3. interferență cu un adversar. Primele două, influențarea jocului și obținerea unui avantaj din poziția de ofsaid, presupun atingerea balonului. Cea de-a treia însă, prevede și următoarea situație: „tentativa clară a jucătorului de a juca o minge apropiată de el, acțiunea sa afectând posibilitățile unui adversar de a interveni la minge”. 

Or, exact asta a comis primul jucător armean aflat pe traiectoria centrării – a încercat să lovească mingea cu capul, lipsindu-i doar câțiva centimetri să reușească. 

Armenii au marcat golul 2 din dublu ofsaid!

Portarul nostru, excelentul Florin Niță, nu a ieșit de pe linia porții, ca să intercepteze centrarea, pentru că a urmărit virtuala lovitură de cap pe care ar fi trebuit s-o pareze. Așa a ajuns primul la minge și a marcat căpitanul armenilor,  Varazdat Haroyan. Dar și dacă centrarea s-ar fi dus direct în plasă, ar fi trebuit ca golul să fie anulat, deoarece posibilitățile portarului Niță de a interveni au fost cât se poate de clar afectate.

Iată de ce nedreptatea făcută echipei României este strigătoare la cer: dublu delict de ofsaid nesemnalizat, între care primul, în ordine cronologică, măsurând peste 1m! 


Comentarii (39)
crilin
crilin  •  09 Aprilie 2021, 08:26

Oamenii mici se agață de cauze minore al unui eşec previzibil, anume înfrângerea naționalei în Armenia. De aceea a venit CTP să comenteze pe blog-ul gsp-ului, ca să urâțească şi mai mult fotbalulul românesc. Să spună la microbişti părerile lui de rău despre un fotbal românesc ratat, falimentat şi falimentar. Construcția personalității lui CTP este aproape la fel sau chiar identică cu personalitatea poporului român, îndoielnică şi dubioasă. Burleanu face parte din aceeaşi categorie de oameni josnici cu CTP-ul. CTP-ul prin articolele lui "sportive" va încerca să asigure postul lui Burleanu de la federație pe cel puțin 30 ani de acum încolo, să nu-l detroneze nimeni pe impostorul Burleanu, prin distragerea atenției. Burleanu se va înscrie în buna tradiție românească a oamenilor puşi pe funcție pe viață Isărescu, Mircea Sandu, Dâncu, Maior, şi alți reprezentanți de seamă ai românismului, necunoscuți de publicul larg.

cobadin33
cobadin33  •  05 Aprilie 2021, 22:42
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Aprilie 2021, 18:32

...nu ne intereseaza.

Ba ne intereseaza, dar de la nenea cetepe ne asteptam la o analiza mai profunda a situatiei echipei nationale, nu la interpretarea regulamentului de fotbal. Problema nationalei de fotbal a Romaniei e faptul ca nu mai inseamna nimic pt romani, nu mai reprezinta ceea ce Emir Kusturica a spus ca trebuie sa fie : "Patriotism inseamna sa ai tabloul echipei tale nationale de fotbal inramat pe perete!" Or la noi echipa nationala de fotbal nu mai e buna nici de divertisment, daramite de pasiuni sau proiectii identitare.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Aprilie 2021, 18:32

...nu ne intereseaza.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează