OPINII  »  EDITORIAL CTP

Dl Șovre e din țara lui Hatâr împărat

Editorial CTP
Editorial CTP

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 16:47 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 19:28

Arbitrul Octavian Șovre a fost respins de CCA de la delegare pentru meciul U. Craiova-CFR Cluj, în condițiile în care UEFA consideră cât se poate de nepotrivit gestul lui Șovre, și e posibil ca arbitrul român să fie sancționat.

Imediat după meciul Manchester City-Borussia Dortmund, Șovre i-a solicitat în culoarul de ieșire autograful supervedetei Borussiei, Erling Haaland. A motivat ce a făcut prin faptul că respectivul autograf urmează să fie vândut și banii încasați să meargă la o asociație de sprijin a suferinzilor de autism din Bihor.

Văd acum un val de susținere „patriotică”, „emoțională” pentru dl. Șovre, cum a fost și în cazul arbitrului Colțescu, despre care spuneam că nu s-a făcut vinovat de rasism, ci de incompetență. Opera de caritate pe care o întreprinde dl. Șovre este admirabilă, emoționantă, dar nu poate justifica nesocotirea cerințelor de imparțialitate și obiectivitate după care funcționează „oamenii în negru”.

Dl Șovre e din țara lui Hatâr împărat
Momentul în care Haaland îi semnează cartonașele lui Șovre

Treimea care guvernează un meci de fotbal este asemenea unei instanțe. Orice arbitru este un judecător. Cum ar fi ca un magistrat, după ce a judecat într-un dosar, să-i ia pe hol un autograf unei persoane celebre, parte în proces, sub ochii uluiți ai martorilor și părții opuse? Interdicția ca respectivul să mai judece în acel proces ar fi decisă într-un timp record.

Având de gând să-i ceară ceva lui Haaland, cum să nu apară suspiciunea că Șovre a arbitrat cu „bunăvoință” Borussia și pe starul norvegian, că doar nu era să-l supere? (în realitate, n-a fost cazul, căci centralul Ovidiu Hațegan a defavorizat aiuritor Borussia). N-ar fi putut să obțină dl Șovre autograful respectiv pe cale oficială, adresându-se oricând, dar nu după ce tocmai a arbitrat un meci al Borussiei, clubului german și lui Haaland, cu precizarea scopului umanitar? Ba da, dar a preferat s-o rezolve „la botul calului”, „la mica înțelegere” – să zic „românește”? –, nesocotind demnitatea profesională a înaltei funcții de arbitru.

Ceea ce nu e însă de mirare, dacă ne gândim că dl Șovre e din țara lui Hatâr împărat, în care Excepția e mereu mai iubită decât Regula.


Comentarii (55)
marius1965
marius1965  •  15 Aprilie 2021, 18:46

Daca Sovre a facut intentionat asa,bravo lui.Felicitari!!! Mediatizarea acestui caz a adus niste bani in plus pentru acei oameni batuti de soarta.Pana la urma asta e cel mai important.Sa compari incalcarea unor reguli ale UEFA[o institutie privata condusa de niste oameni care daca ar fi verificati,multi ar avea de a face cu justitia despre care vorbea domnul CT Popescu]cu incalcarea regulior societatii este,desigur o prostie.Oricum Sovre s-a expus,stia asta si ca va suporta consecintele.A acceptat tacit pentru o cauza buna. Probabil va fi pedepsit de UEFA,nu va faceti griji domnule Popescu. In locul dumneavoastra ma abtineam.Din 1990 si pina in prezent mi a placut mult de dumneavoasta si va urmaream cu interes. O prostie de articol a schimbat asta.Ma dezgustati domnule Popescu!

547670469555772
Beci Beciuri Pivnițe Fose  •  11 Aprilie 2021, 12:29
Postat de zorrozabal pe 11 Aprilie 2021, 10:01

Culmea ca si eu sunt de parere ca Shovre nu avea ce cauta cu cerseala, imbracat in echipamentul de arbitru UEFA!

Luând-o în logica ctp-ului Sovre a arbitrat un meci cu infractori și după meci le a cerut autografe :) Halal logică, halal ziarist plin de venin.

547670469555772
Beci Beciuri Pivnițe Fose  •  11 Aprilie 2021, 12:25

Bine ca ii judecă ctp pe toți. Ai uitat bai ctp-ule (puteți scoate cratima) ca vorbeai la TV despre purtarea măștii și ție îți cădea masca sub nas. Nu compara un arbitru de fotbal cu un judecător. Soare nu a arbitrat un meci cu deținuți. Capisci ?

Vezi toate comentariile (55)
Comentează