OPINII  »  EDITORIAL

Kovacs este pe ațe, păpușarii sunt la FRF și la VAR

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 11:48 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 12:25

Stilul lui Istvan Kovacs e atât de enervant, întrucât îi enervează pe fotbaliști și când este rezervă, dar să ne uităm cine era în cabina VAR la meciul CFR – FCU Craiova, care a decis locul în Conference League. Cătălin Popa, un prieten al FRF

Credeți că interesează pe cineva din birourile FRF că Dan Udrea a tras un semnal de alarmă referitor la delegarea lui Istvan Kovacs la CFR – FCU Craiova? Poate doar pentru bârfe, însă eu cred că Istvan Kovacs atât poate, mi se pare cel mai slab arbitru din istoria României, poate chiar și a Careiului. 

N-are nimic, nicio calitate, e precum polițistul care s-a rugat de Eminescu într-o seară să-i compună pe loc un catren: „Iar tu, polițist de stradă / Cu fluierul la gât / Mai suflă-n... / Să-ți treacă de urât!”. 

Pare genul acela de polițist care fluieră în intersecție și toți șoferii îl înjură în gând sau un fel de Apostol Bologa al arbitrajului. El fluieră împotriva arbitrajului, iar singura dorință a cluburilor din Superligă este ca el să plece în Grecia, după mentorul spiritual, vânzătorul de „kalampoki” de pe plajele Mării Ionice. Le-ar sta bine împreună, unul să țină porumbul, celălalt să-l săreze.

Dar ați uitat de butoanele de la Federație?

Ok, înțeleg, Kovacs era omul de pe teren, e simplu să-ți verși nervii pe arbitru, probabil că dacă era angajat în fotbalul românesc, Istvan s-ar fi trezit cu glastra de mușcate spre el. 

Nu a arbitrat foarte rău, ci șmecherește, dar să nu uităm cine era în cabina VAR. Cătăăăăăăăăăliiiiiiiiiiin Popaaaaaaaaaaaaaaaa. Da, da, da, maneaua arbitrajului, omul pe care nu-l recomandă nimic, doar funcția de șef al AJF-ului din Argeș. 

Kovacs este pe ațe, păpușarii sunt la FRF și la VAR
Istvan Kovacs l-a eliminat pe Juan Bauza

Pe teren, Cătălin Popa pare un personaj teleghidat, primește sfaturi din cabina VAR non-stop, pentru că-ți dă impresia că nu face diferența între aut de poartă și aut. Într-o lume normală, un personaj precum Popa, deși merita și o cacofonie intenționată cu prenumele, 

Cătălin ar fi fost un băiat care-ți vindea tablouri false, imprimate de pe net, pe plajele însorite ale Europei. S-a făcut arbitru, pentru că în România e cel mai ușor să ajungi în fruntea fotbalului românesc. 

Mai ales să fii omul care pune covor roșu pe autostrada București – Pitești când vin oficialii FRF. Cu Popa în cabina VAR și Kovacs pe teren, CFR și-a asigurat prezența în Conference League, șmecherește. 

Apropo, nu mai urlați cu locul 7 vs locul 3, toate cluburile au votat pentru sistemul științifico-fantastic al olandezilor, aduși tot de FRF. Butoanele sunt la Federație, suntem singura țară din lume unde avem regulamente diferite de competiție, unul în Superligă, altul în Liga a II-a, altul la Liga a III-a, să nu mai vorbim de Cupă, unde dacă strigi Goanga Mare joci cu unii mai slabi.

Trafic de influență? Du-te domnule de aici!

Fiul lui Adrian Mititelu postează un mesaj foarte dur pe Facebook, prin care îl demască pe Gabriel Bodescu și face referire la golul marcat cu mâna de Sidibe în meciul FCU – Sepsi, validat și de VAR, că era un semn de bunătate. 

Adică luați și voi o bucată de prăjitură, dar cu o condiție: să fie angajat la FCU un președinte de prin Liga a III-a. În afară de CSU Craiova II, Doljul mai are o singură echipă în Liga a III-a, Filiași, deci ar fi vorba cumva de Florin Spânu? 

Bănuiesc că despre el este vorba. Se potrivește perfect în peisaj, omul a fost reprezentant al cluburilor din Liga a III-a, în Comitetul Executiv al FRF, în ultimii 5 ani, până anul trecut, când a demisionat de la Filiași. Și dacă nu-l angajează nimeni, revenirea în fotbal i-ar pregăti-o tot oamenii de la Federație. 

Spânu este genul de om care poartă echipamentul României și se închină zi de zi la Casa Fotbalului, că fără FRF ar fi fost un biet om care se milogea să primească bilete pe “Ion Oblemenco”. 

Marea problemă este la Federație, dar întrebarea mea este: Nu cumva toți reprezentanții cluburilor ar trebui să scoată la iveală mizeria de sub preșul FRF? 

Altfel, după 2 zile se uită tot, Cătălin Popa arbitrează în continuare, Istvan va fi al 435-lea arbitru al lumii, dar rezervă, Bodescu va conduce liniștit la FRF și noi vom critica rateurile fotbalistice, chiar și-n 2055.


Comentarii (40)
mzm1
mzm1  •  04 Iunie 2023, 10:15

Strofa lui Eminescu, așa cum a reținut-o folclorul, începe așa: „Iar tu sergent de stradă... ”.

Papalaga
Papalaga  •  04 Iunie 2023, 05:51

...și noi vom critica rateurile fotbalistice, chiar și-n 2055.... Gresit, voi la GSP veti fi tot nite cersetori habarnisti si in 2055

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Iunie 2023, 15:56
Postat de romanq pe 02 Iunie 2023, 20:17

Observ că GSP, ca rezultat al frustării date de incapacitatea fcsb-ului și a craiolguțelor de a face performanță, a pus tunurile pe echipele din Ardeal. Trag în CFR și în Dan Petrescu din toate pozițiile, dau în Sepsi (cum de o echipă mică, dintr-un oraș de 70.000 de locuitori câștigă Cupa ?), au dat și în Hagi... Frustrarea mitico-oltenească e mare. Ce contează seria de campionate luate de CFR ? Sau cupele luate de Sepsi ? Sau aprecierea la nivel internațional a lui Istvan Kovacs ? Nu, umplem fițuica cu citate din Becali și cei de la Craiova, cam ăsta e nivelul...

"Ce contează seria de campionate luate de CFR ?" Chiar asa la ce conteaza daca suporterii nu se inmultesc? Daca nu da lumea buzna sa-ti aprecieze calitatile ce sa faci cu titlurile? Eu credeam ca dupa 5 la rand evident campionate castigate vor rupe tribunele si cand colo ... fasss. Cel mult doua trei mii la meciurile importante. De ce oare ei doar trei mii cel mult si FCSB care pierde campionat dupa campionat 20.000, 30.000, 40.000? Aceeasi intrebare o putem pune si despre celelate 6 echipe din Superliga care au fost peste ei ca numar de fani in tribune. Se pare ca iubitorul de fotbal roman nu poate fi pacalit de echipe gonflate artificial si care i se baga sub nas de cei care au pus mana pe fotbalul romanesc si il duc la dezastru. Steaua Dinamo Craiova Rapid ... raman in topul suporterilor iar experientele cu Urziceni, Astra, Otelul, CFR, Viitorul si acum Farul se dovedesc si se vor dovedi vanare de vant.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close