OPINII  »  EDITORIAL

Ajutorul divin

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 15:21 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 15:42

Evident că Liga Națiunilor s-a încheiat prost pentru noi. Nici că se putea mai prost din moment ce „tricolorii”, deși repartizați într-o grupă aparent la îndemână, au terminat ultimii. Pe 4 din 4, ba încă, rușine mai mare, pe cea mai slabă poziție din istoria participărilor în preliminariile CM, CE, JO și, mai nou, LN. Liga Națiunilor fiind o competiție înființată de UEFA în 2018.

Neașteptat, împotriva obiceiului de a nu apărea în public când lucrurile ies pe dos, de parc-ar ieși vreodată altfel!, președintele FRF și-a oprit subalternii să-și mai dea cu părerea și a luat el însuși cuvântul.

Atât că, să mă scuze, Răzvan Burleanu a vorbit alături de drum: „Ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a 3-a la tragerea la sorți pentru Euro 2024. În ceea ce privește viitoarea ediție a Ligii Națiunilor, am retrogradat și vom întâlni echipe mai accesibile”.

Cum adică?! Încercând să fardeze realitatea, RB tratează eșecul ca pe o victorie, ca pe un merit! Pasămite, n-ar fi cazul să ne supărăm, mai degrabă să ne felicităm că, evitând adversari puternici, ne vom măsura forțele cu redutabilele naționale din Luxemburg și Feroe! Iar mâine, de ce nu?, cu cele din Andorra și Gibraltar! 

Ce să mai vină la București selecționate de valoare, Italia ori Olanda, măcar Polonia ori Bosnia, astea să-și vadă de treburile lor că nu mai sunt de nasul nostru! Noi o să ne luptăm cu armenii și, în cel mai fericit caz, cu letonii!

Ajutorul divin
Răzvan Burleranu și acoliții lui

Totodată, șeful Casei Fotbalului, de 8 ani și jumătate în funcție, nu cumva să se simtă vinovat și să plece ochii, nici vorbă, e dreptul lui să jubileze.

Și mai trist e amănuntul că Burleanu nu cunoaște cu ce se mănâncă Liga Națiunilor. Care-s regulile acesteia. Căci ar fi trebuit să știe că, și să fi vrut, România nu putea cădea din urna a 3-a de la tragerea la sorți pentru Euro 2024, manifestare programată pe 9 octombrie la Frankfurt pe Main. 

Lesne de priceput de ce. Pentru că urnele 1, 2 și 3 includ toate cele 30 de formații din primele divizii valorice ale LN, practic 32, minus Germania (organizatoare) și Rusia (exclusă). Doar că Burleanu nu știe ce știe orice iubitor al fotbalului cât de cât avizat.

Declarația președintelui l-a surprins și enervat pe Basarab Panduru. Ca atare, fostul internațional s-a mirat cu voce tare și l-a ironizat pe RB în emisiunea lui Dan Udrea de la Orange Sport cum că „Am ajuns în 2022 și încă n-am înțeles ce înseamnă Liga Națiunilor”. Poate în 2023 ori în 2024 că doar n-a băgat Dumnezeu zilele în sac.

La rându-le, internauții nu s-au sfiit, dimpotrivă, să facă haz de necaz. Să-l ia peste picior pe „expertul” din fruntea Federației, unul dintre ei, iscălit „clubman”, notând: „Se pare că trebuie să apelăm la ajutorul divin pentru a scăpa de această arătare care conduce FRF. Nu văd altă soluție”. Probabil că, din păcate, nici nu există.


Comentarii (12)
gilos
gilos  •  07 Octombrie 2022, 12:00

Burleanu-habarnistul este seful cel mare de la FRF. Petarda de Stoichita , o nulitate care n-a realizat nimic in toata viata lui este director tehnic. Beizadeaua lui tatapuiu, Edy, un impostor nerusinat, complet incompetent este pe post de selectioner. Ma iertati, dar ce va mira ? La ce altceva va asteptati cu asa fenomene de oameni ?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  06 Octombrie 2022, 21:52
Postat de jean_gabin pe 06 Octombrie 2022, 18:38

Anticenzuro nu se putea sa nu iti faci tu numarul si sa te dai mai destept decat esti. A vorbit si *** pe tema respectiva dar citatul reprodus ii apartine lui Burlescu. Uita-te in arhiva gsp si il vei gasi usor la articolul Panduru rabufneste.

,,Mihai Stoichiță: „Nu am retrogradat! Nu cred că am retrogradat, nu știu care e regulamentul!” La asta nu se aștepta nimeni...,,

ionmaria010540
ionmaria010540  •  06 Octombrie 2022, 21:43

Demult nu mă mai surprinde nimic la țanțoșul de Burleanu. Ăsta și dacă stă 50 de ani la conducerea federatiei, tot nu invață nimic!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează