OPINII  »  EDITORIAL

Antrenorul cu paznic?!

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2022 15:40 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 15:41

Am văzut toți momentele în care, suspendat fiind, Marius Croitoru s-a așezat în tribună cu două celulare în față și le-a folosit, presupunere logică, pentru a transmite indicații celor de pe banca formației sale pe parcursul partidei dintre FCSB și FCU Craiova 1948. Bancă pe care, și asta s-a văzut, secundul Vali David, lăsat la timonă, purta căști.

Întrucât lângă Croitoru au apărut, pe rând, președintele Marcel Pușcaș și team-managerul Eduard Zelgin, rămâne în picioare ipoteza că tehnicianul oltenilor a comunicat cu membrii staff-ului și a dat indicații. Direct sau prin intermediari.

Antrenorul cu paznic?!
Marius Croitoru (41 de ani) era suspendat, dar a fost surprins transmițând informații prin intermediul telefoanelor și colaboratorilor

În lipsa unor dovezi concrete, a unor înregistrări, să zicem, doar presupunem că lucrurile s-au petrecut așa și că MC n-a vorbit nici cu soția și nici cu soacra! E însă greu de imaginat că n-a ținut legătura cu cei de pe bancă, de unde și concluzia, de necontestat, că tehnicianul craiovean a încălcat Regulamentul Disciplinar al FRF. Conform căruia, unde-i lege, nu-i tocmeală, „Antrenorii suspendați nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor”.

Realizând că lucrurile nu-s în regulă, căci într-adevăr nu sunt, șefii Federației s-au reunit, firește, în frunte cu Răzvan Burleanu, pentru a găsit o modalitate prin care antrenorii suspendați să nu mai poată ocoli Regulamentul.

După o matură chibzuință, evident că au găsit ce căutau. Nici nu era de conceput altceva. Ca atare, s-au oprit asupra ideii ca un delegat federal să se așeze în tribună lângă tehnicianul pedepsit și să consemneze toate acțiunile acestuia. Să scrie, să întocmească un raport.

În situația în care antrenorul va îndrăzni să comunice cu cei de pe bancă, abaterea să fie notată, iar vinovatul pedepsit exemplar. Așadar, fiecare tehnician suspendat ar trebui să aibă paznicul lui! Ba s-a stabilit, dacă am înțeles corect, și din ce bani va fi plătit „jandarmul”. Din amenda dictată împotriva antrenorului, una cifrată în cazul lui Croitoru la, nu-i nicio glumă, 320 de lei!

Mă rog, toate bune și la vară cald, dar cum se va aplica „reforma” federală în eventualitatea în care, permisă de Regulament, antrenorul nu va veni la stadion, ci va prefera să stea acasă și să urmărească meciul la TV? Cum a procedat Dan Petrescu de două ori. Îl va obliga FRF pe respectivul să primească vizita controlorului federal ori, împingând lucrurile și mai departe, toți cei de pe margine, inclusiv jucătorii de rezervă, vor fi verificați să n-aibă la ei celulare?!

Sigur că discuția e mai amplă, noi am simplificat-o. Ea ar trebui să înceapă de acolo de unde, foarte sensibili, arbitrii noștri fac adesea exces de zel și nu ezită să-i trimită în tribune pe antrenori pentru te miri ce. Uitând astfel că banca tehnică e pentru aceștia locul de muncă. Modul în care-și câștigă pâinea.

Dacă însă unii scapă hățurile și merită sancționați, atunci amendează-i drastic, nu cu câteva sute de lei, arde-i la buzunar încât să-i usture și să aibă grijă să nu mai iasă în decor!

Altfel, varianta cu paznicul se potrivește ca nuca-n perete. E chiar ridicolă.


Comentarii (11)
alenb
alenb  •  03 August 2022, 20:29

Exact, daca antrenorul nu vine la meci cum il mai monitorizezi? Discutia e ridicola caci realist vorbind nu exista vreo posibilitate practica sa impiedici antrenorul sa faca schimbari sa dea indicatii, fie si de la distanta, prin intermediari ori prin telefoane, mesaje etc. A pune un “jandarm” langa antrenor presupune ca suspendatu sa vina obligatoriu la meci si sa ia loc tot obligatoriu intr-un fel de zona de pedeapsa, cum e la hockey unde cei eliminati se duc intr-un spatiu clar delimitat. Dar si asa, se duce omu la toaleta si suna de acolo, sau se face perchezitie si se retine telefoanele inainte?

jean_gabin
jean_gabin  •  03 August 2022, 20:05

Solutia este simplissims. Antrenorului suspendat arbitrul de centru sa ii puna banda adeziva peste gura si sa o indeparteze dupa fluierul final. Daca antrenorul vrea sa bea apa in timpul meciului se se constituie o comisie care sa il supravegheze iar Vassaras sa fie seful ei.

birdibel
birdibel  •  03 August 2022, 19:36

Adevarul e ca, prin amenda ridicola impusă lui Croitoru, federația se sabotează singura. Sunt convins ca dacă infractorul ar fi amendat cu leafa pe-o luna s-ar gândi de doua ori înainte de a încalca regula. Alternativele sunt ca paznicul federatiei sa aibă cu el cătușe să-l lege pe recalcitrant când scoate celularul, sau banda adezivă să-i astupe gura.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează