OPINII  »  EDITORIAL

Argentina expirată?

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 15:23 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 15:27

Faptul că trupa pregătită de Scaloni a scrântit-o încă de la debut, 1-2 cu saudiții, rezultat neverosimil, i-a surprins într-atât pe unii încât au părut să se mire, ba și să se revolte, că alții și-au permis să includă Argentina pe lista candidatelor cu șanse la titlul suprem.

Scuze, dar acolo era locul ei, în top! Deoarece a ajuns la Doha de pe 3 în rankingul FIFA, după 36 de meciuri fără eșec și, argument solid, aureolată de triumful în Copa America, trofeu sustras Braziliei chiar la Rio! Logic că agențiile de pariuri de la Vegas, probabil cele mai tari, socoteau naționala albicelestă drept favorita numărul 2 în Qatar. În urma Braziliei, eternul lider, dar înaintea Franței, campioana lumii en titre, a Spaniei, a Angliei etc.

De aceea puțini și-au închipuit, dacă și-o fi închipuit cineva, că "pumele" vor claca în disputa cu saudiții de pe poziția 51 FIFA. Numai că, pledoarie pentru farmecul fotbalului, bomba a explodat din senin și ne-a lăsat pe toți cu gura căscată.

Produsă în condițiile în care sud-americanii au dominat autoritar (70% posesie) și au ratat cu larghețe, iar învingătorii au șutat pe spațiul porții adverse doar de două ori (golurile!), înfrângerea a pus-o în mare încurcătură pe Argentina. A obligat-o să bată Mexicul și Polonia pentru a merge mai departe. Egalul dintre acestea i-a servit, dar tot îi trebuie două succese consecutive.

De înțeles că eșecul a rănit și a înfuriat la Buenos Aires. Unde mulți au arătat acuzator spre selecționerul Scaloni, ex-secundul lui Unai Emery și al lui Jorge Sampaoli, "nebunul". 

I s-au reproșat tehnicianului câte-n lună și-n stele. Că a aliniat o garnitură îmbătrânită, cu Messi, Di Maria, Papu Gomez și Otamendi de 34-35 de ani. Că i-a folosit pe Romero și Lautaro Martinez incomplet restabiliți, că nu l-a titularizat pe celălalt Martinez, pe Lisandro, fundașul central care l-a scos din formația lui Man Utd pe internaționalul Maguire. În care însă Scaloni n-are destulă încredere. Și pentru că l-a pierdut pe Lo Celso, jucătorul-cheie în Copa America, Scaloni trebuia să înceapă cu Lisandro, l-a urecheat "Clarin".

Argentina expirată?

Criticile l-au vizat, firește, până și pe unicul Messi, autorul erorii exploatate de saudiți, felicitări pentru devotamentul și eroismul lor!, în faza egalării. Atât că, obosit și uzat la 35 de ani și jumătate, Messi nu mai e în stare să tragă după el o întreagă echipă. Nu mai poate câștiga de unul singur, are nevoie lângă el de coechipieri strălucitori, precum Neymar sau Mbappe, cum nu găsește însă la națională. În era Barcelona, Messi era el însuși mecanismul care aducea victoria. Azi, a rămas doar una dintre rotițele acestuia.

Destui zic, inclusiv argentinieni, că reprezentativa "pumelor" a expirat. Adversarii opiniei respective speră însă, amintind cele întâmplate la Coppa del Mondo '90, când Maradona et Comp au jucat finala după ce pierduseră în grupă la camerunezi, că recentul 1-2 cu Arabia Saudită a însemnat doar un accident. Sâmbătă, ziua în care e programată întâlnirea Argentina - Mexic, vom afla cine a avut dreptate.


Comentarii (19)
bimbi79
bimbi79  •  25 Noiembrie 2022, 11:49

Ti-au murit laudatorii ? Simti nevoia sa te lauzi singur? Jurnalist de calibru..., haida de... Din pacate s-au dus: Cristian Topescu, Adrian Paunescu, Eugen Barbu si alte nume cu adevarat de calibru. Tu esti un nimeni, sau daca vrei esti cel ce muta redactia ziarului, cu catel si purcel, de la Dragomir in Vasile Conta etc.

bimbi79
bimbi79  •  25 Noiembrie 2022, 11:31
Postat de ionmaria010540 pe 24 Noiembrie 2022, 21:54

Argentina e gata moarta si mai trebuie doar ingropata. Daca e adevarat ma mir ca Ioanitoaia poate tine cu ea.

Marie ? Esti fata sau baiat, ma rog, femeie sau barbat ? Sau esti ambele, un pic din fiecare ?

cita
cita  •  25 Noiembrie 2022, 09:41
Postat de cita pe 24 Noiembrie 2022, 22:21

Nea Jeane, impresia mea este că sârbii se apără foarte bine și are un portar excelent. Asta slăbește din elanul brazilienilor, pe care nu-i vad atât de împiedicați cum zici matale. Uite ce gol fain au dat chiar acum, din acțiune de atac superbă!

Cer scuze, am pocit Limba Română, "sârbii au un portar excelent" nu "are". Mă gândeam la Serbia în timp ce scriam. Mulțumesc de înțelegere!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează