OPINII  »  EDITORIAL

Cine ține cu lupul?!

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 15:26 / Actualizat joi, 25 mai 2023 15:28

Recentul meu articol despre contestatarii lui Gică Hagi, apărut marți în ziar, a stârnit o polemică încinsă pe site-ul Gazetei. Din peste o sută de comentarii, nu puține l-au atacat sub centură pe jucătorul Hagi de altădată, cât și pe actualul antrenor-manager. Normal, nu?, dreptul la opinie e liber.

Am mai scris-o și o repet: cei care consideră că Gică a fost un jucător mediocru, de duzină, nu l-au văzut cu mingea la picior. Ei vorbesc doar ca să se afle în treabă și să pară interesanți. Pentru că nu poți susține o astfel de aberație în condițiile în care World Soccer Magazine l-a inclus pe Hagi între primii 100 de fotbaliști ai secolului XX, iar FFT (Four Four Two), revistă specializată în statistică și recunoscută ca lider în materie, chiar între primii 100 all-time.

Nu mai insist că Hagi a câștigat, dintr-un total de 15 trofee majore, Cupa UEFA și, în două rânduri, Supercupa Europei. Că a fost desemnat de 7 ori "Cel mai bun fotbalist al anului" în România și de 3 în Turcia etc. Amintesc doar că a evoluat pentru două dintre cele mai mari cluburi din lume, cu 64 de partide și cu 16 goluri pentru Real Madrid, cu 36 și 7 pentru Barcelona.

Fără să fiu avocatul lui Hagi, ceea ce e cariera lui de top, chiar s-ar cuveni să ne impresioneze detaliul de mai sus. Asta în ideea în care, din păcate, mulți dintre "tricolorii" de azi sunt legitimați în ligile secunde din Italia și din Spania, dar nici măcar acolo nu-s titulari etapă de etapă!

La fel e contestat Hagi, uneori și mai virulent, ca tehnician. Furioși că Farul a cucerit titlul în disputa cu favorita lor, pe care a învins-o cu 3-2, de la 0-2!, în așa-zisă finală a campionatului, numeroși fani ai FCSB nu s-au sfiit să pună sub semnul întrebării valoarea de antrenor a lui Gică. Regretabil e că au făcut-o adesea într-un limbaj necontrolat.

Cum nu s-au mai putut lega de arbitraj, întrucât Radu Petrescu a condus impecabil derby-ul de la Ovidiu, și au refuzat să conștientizeze erorile de management comise în Berceni, suporterii roș-albaștri au interpretat lucrurile cum le-a convenit. Așa au tras concluzia, evident eronată, că formația constănțeană va deveni ciuca bătăilor în Europa! O pradă ușoară, după exemplul Viitorului antrenat de Hagi, campioană în 2017 și câștigătoare a Cupei în 2019, știți la ce mă refer.

Cine ține cu lupul?!

Într-adevăr, nu-i exclus ca Farul, tânără și fără mare experiență, să sufere în cupele continentale. Atât că una-i una și alta-i alta. Nu-i normal că bagatelizezi obținerea titlului, ba și să-l iei în derâdere, anticipând că echipa încoronată campioană va claca în confruntările internaționale. Poate că se va întâmpla așa, dar poate că nu, de ce să ții cu lupul?!, sigur cunoașteți bancul.

Și-apoi, ca să li se răspundă contestatarilor cu aceeași monedă, e de presupus că, oricât de prost ar juca Farul în UCL, tot nu va pierde cu 0-10, precum FCSB în "dubla" de Conference League din octombrie 2022 cu Silkeborg, echipă care abia a scăpat de retrogradare în Danemarca! 


Comentarii (137)
Budrix69
Budrix69  •  29 Mai 2023, 13:47
Postat de AmuzantulTrollescu pe 26 Mai 2023, 12:46

Prostul asta le compara pe Genk, APOEL si Red Bull Salzburg cu Silkeborg :))))

esti amuzant...:)))))))))))))))crezi....pateticule

sassuionut
sassuionut  •  28 Mai 2023, 00:16

Și dacă va fi 11-0 NIMENI versus Farul? Aștept articolul.

fabulos
fabulos  •  27 Mai 2023, 23:03

Ați ales două subiecte oarecum laterale, care nu au legătură cu actuala ediție a campionatului, trecutul de fotbalist al lui Hagi (foarte, foarte bun ca jucător) și viitorul incert legat de meciurile următoare din cupele europene. Decisiv a fost faptul ca CFR a fost împiedicată să câștige puncte și să transforme acest meci din penultima etapă într-unul pentru stabilirea locurilor 3-4, poate. Poate recitiți articolul în care recunoșteați "greșelile" de arbitraj împotriva clujenilor. Supărarea contestatarilor provine din ușurința cu care Farul primea ajutor de la arbitrii, citez din GSP "de casa", iar celelalte echipe erau constant dezavantajate de aceeași arbitrii. Așa că acum aveți răspuns la întrebare. Acum poate ați înțeles că degeaba mutați discuția pe Edgar Quinet, sper ca știți bancul, contestatarii au aceste motive nu cele false pe care le scoateți în evidență.

Vezi toate comentariile (137)
Comentează