OPINII  »  EDITORIAL

Contestatarii să tacă!

Articol de - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 12:19 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 14:34

Farul a bătut la Ploiești, 3-1, victoria de vineri seara, a șaptea din 11 partide de SuperLigă, consolidându-i poziția de lider. Pe lângă că a strâns 24 de puncte, formația constănțeană are și un golaveraj de invidiat, +12, opera unui atac parcă de neoprit. Logic, Farul se gândește la calificarea în play-off, deși nu-i exclus să viseze și la câștigarea campionatului.

Îl cunoașteți pe Gică Hagi, cel care, diplomat, repetă că nu trage la titlu și nu vorbește despre asta. Probabil însă că în sinea lui e atras de idee.

Dacă succesul în fața Petrolului s-a datorat unui efort colectiv susținut, din rândul celor 16 „marinari” rulați pe „Ilie Oană” s-au distins în mod special, opinia mea, Denis Alibec și Tudor Băluță, fotbaliști readuși la linia de plutire, revitalizați, de Hagi. Fără intenția de a-i jigni, le-aș spune reinventați după ce amândoi păreau ieșiți din circuitul performanței. Denis la 31 de ani, Tudor la numai 23.

Mai nou, Alibec și-a căutat locul potrivit în Turcia (Kayserispor), în România (CFR) și în Grecia (Atromitos). Supraponderal, adesea accidentat și capricios, nu l-a găsit până la reîntâlnirea cu Hagi. Acesta l-a pus pe picioare în timp-record, probă că Denis, ajuns la greutatea ideală, a bifat 495 de minute în tricoul Farului și a înscris 4 goluri.

Al doilea marcat Petrolului, o „diagonală” imparabilă de la 25 de metri, a lăsat asistența cu gura căscată. Execuție de maestru. De virtuoz. Prezent în tribună, Edi Iordănescu a fost impresionat de prestația lui Denis și l-a convocat pentru ultimele confruntări din Liga Națiunilor.

Nu doar prin golurile sale a sedus Alibec la Ploiești, ci și prin atitudinea din faza premergătoare golului de 3-1, realizat în prelungiri de mezinul Enes Sali. După un „călcâi” al lui Doukoure, care a dezechilibrat defensiva „lupilor”, Denis a rămas singur cu portarul Vâlceanu, având șansa de a înscrie pentru a treia oară. Generos, a preferat să-i paseze puștiului de 16 ani. Puțini ar fi procedat ca el, nu credeți?

Contestatarii să tacă!
Gică Hagi, antrenor Farul/ foto Imago Images

Și pe Tudor Băluță l-a scos Hagi la lumină. Cumpărat în 2019 de Brighton de la Viitorul cu 2,9 milioane de euro, Băluță nu s-a acomodat în Anglia și nicăieri! Brighton a renunțat la el fără să-l fi folosit măcar o dată în Premier League! Tudor n-a convins, împrumutat, nici în Olanda (4 meciuri la Den Haag), nici în Ucraina (8 minute la Dinamo Kiev cu Mircea Lucescu pe bancă), din care pricină s-a întors acasă cu ochii în pământ. Înfrânt.

Hagi știe cum l-a primit și cum l-a pregătit. Cert e că l-a transformat repede în om de bază la Farul, cu 407 minute jucate, un gol și două assist-uri.

Există însă destui, ignoranți, frustrați ori ambele, care nu încetează să-l conteste pe antrenorul Gică Hagi. Că nu se pricepe, că nu poate și alte asemenea baliverne. Nu-i oprește nimeni, fiecare cu părerea lui, liber s-o exprime. Atât că, fiind contraziși de atâtea și atâtea dovezi, respectivii ar face bine să tacă. Ar fi și obligația lor.


Comentarii (38)
corectorul
corectorul  •  19 Septembrie 2022, 13:33

Dle Ioanitoaia, stai linistit ca noi, cei care stim cate ceva despre sportul asta si, basca, suntem obiectivi (cei subiectivi, frustrati si invidiosi nu sunt luati in considerare), stim ca Hagi este al doilea, dupa D Petrescu, cel mai valoros antrenor roman care antreneaza in Romania. A dovedit asta in n situatii, castigand campionatul cu o echipa crescuta exclusiv de catre el, iar apoi, desi vinde anual cei mai buni jucatori, mentinuta constant intre primele cele mai bune echipe din Romania in toti anii astia. Hagi a fost indubitabil cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului romanesc si tinde sa devina, prezumandu-se in mod legitim, unul dintre antrenorii buni din istoria antrenoratului romanesc.

jean_gabin
jean_gabin  •  19 Septembrie 2022, 01:02

Auzi Pana nu este fotbalist Alibec dar este Florinel Coman sau Octavian Popescu vedetele lui Becali convocate la loturile nationale zici? Si las-o mai moale cu gramatica lui birdibel, stii tu cine este omul si ce pregatire are? Ori tu ai terminat macar la fara frecventa vreo scoala de meserii?

ozzie
ozzie  •  19 Septembrie 2022, 00:54

Dl. Ioanitoaia a descoperit clickbait-ul.. si un ceas stricat arata ora bine de doua ori pe zi.. Mai povesteste-ne despre talentele astea renascute dupa un sezon reusit, nu dupa un meci.. Alibecul nu a legat toata viata lui trei meciuri bune si mereu se "redescopera". La nivelul extrem de slab din liga noastra un talent promitator trebui sa inscrie minim 20 de goluri pe sezon plus vreo 10 in cupa. Din pacate fotbalul la noi e in moarte clinica si doar presa ce mai umbla cu cadavrul lui impaiat sa para ca misca..

Vezi toate comentariile (38)
Comentează