OPINII  »  EDITORIAL

Din țânțar armăsar?!

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 14:31 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:51

În condițiile în care, cronologic, FC Botoșani a învins la Craiova, Sepsi la Cluj și Clinceni a terminat egal cu FCSB într-un meci socotit în deplasare, e greu de identificat performera etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Depinde cum vrei să privești, dar cred că lui Sepsi i se cuvin cele mai multe laude. Fără a minimaliza meritele celorlalte, ea s-a dovedit, mi s-a părut?, echipa cea mai serioasă, cea mai solidă.

Lucrată, disciplinată tactic, ambițioasă și agresivă (uneori prea!), deși Grozavu a folosit 3 jucători U21, M. Ștefănescu, N. Păun, Dumiter. Adevărat, pe ultimul l-a înlocuit, însă abia în minutul 81. De notat că pe N. Păun și pe Dumiter i-a titularizat pe neașteptate, cel dintâi bifând a șasea prezență în actuala ediție, iar celălalt doar pe a cincea!

Din țânțar armăsar?!

Nu știu dacă Sepsi a tras tare ca să-i plătească o poliță campioanei pentru modul deloc fair în care l-a legitimat pe algerianul Bouhenna. Cu certitudine însă că a ajutat-o să obțină primul succes în disputele cu CFR, după nouă eșecuri și două remize, prestația haotică a băieților lui Edi Iordănescu. Fără vlagă. Fără idei. Fără busolă.

Săptămâna trecută, când am scris aici câteva cuvinte frumoase despre Leo Grozavu și despre trupa lui de comando, unii mi-au sărit la gât. Mi-au atras atenția că gruparea din Sf. Gheorghe "face permanent non-combat cu CFR", din care pricină alt internaut a mers până acolo încât a cerut, aberant, "desființarea acestor formații lipsite de respect față de celelalte competitoare"! Iată că de data asta Sepsi n-a mai făcut non-combat!

Dimpotrivă, a încurcat-o rău pe campioană, care și-a păstrat poziția de lider numai pentru că, aruncând în aer orice pronostic, FCSB n-a reușit să bată Clinceniul! Academica fiind considerată, precum Sepsi în raport cu CFR, satelitul FCSB-ului. Echipă vasală, învățată să nu miște în front și să cedeze toate punctele. Cum se întâmpla în perioada în care Becali trimitea jucătorii tineri să capete experiență la Clinceni.

Nu-i exclus ca Mihai Stoica să aibă dreptate și mingea lovită cu capul de Oaidă în prelungiri să fi intrat în poartă. Dar e imposibil de susținut ferm asta, la sigur, în absența tehnologiei goal-line. Se poate susține însă că formația din Berceni a dezamăgit iarăși printr-un joc cețos, încâlcit, buimac. De anticipat la o echipă pentru care majoritatea deciziilor le ia patronul la televizor, nu antrenorul pe bancă.

Să zic că, după ce s-au complăcut în rolul de ține-calul, unele formații s-au trezit și, ca atare, au dispărut meciurile strategice, blaturile? Nu zic. S-a schimbat ceva, dar suspiciunile persistă. Deoarece e lesne de sesizat diferența, mă limitez la un exemplu, dintre apatia Botoșaniului la 1-3 acasă cu FCSB și îndârjirea sa de la 3-2 cu Craiova în Bănie.

Chiar dacă, închipuiți ori dornici de polemică, ne place să facem din țânțar armăsar, să dramatizăm și să vedem aranjamente peste tot, există încă partide care dau de gândit. Dubioase. Ele-s mai puține, de acord, însă mai sunt.


Comentarii (21)
petrep
petrep  •  12 Mai 2021, 23:05
Postat de birdibel pe 11 Mai 2021, 19:37

Ne place sa vedem pe draku și acolo unde nu e... Când Sepși câștigă la Cluj, Botoșani la Craiova, și Gigi se împiedică în Clinceni cel mai probabil e ca s-a jucat corect peste tot, chiar daca, după ce ne-am fript cu ciorba ani de-a rândul, suntem gata sa suflam în iaurt și sa căutăm dedesubturi acolo unde nu sunt.

subscriu, chiar cred ca s-a jucat pe bune in ultimul timp...bine, pentru gra-bolnavii de scenarita, nu prea ai ce le face, nu s-au inventat leacuri inca....

ijohn
ijohn  •  12 Mai 2021, 19:50

1. Ati vazut fata lui Rusescu la gol? Ceva de genul: ***, am dat gol....sau: ce prost si portarul asta, cum de nu a aparat-o? 2. Ati vazut ce linistit era *** dupa infrangerea cu Sepsi? Ziceai ca are 15 pct-e in fata si este deja campion cu 5 etape mai devrem.le....Guardiola e minciuna pe langa ***. Concluzia: dupa circul de anul trecut cand fcsb i-a dat campionatul lui cfr si dupa cele spuse mai sus....concluzia este una singura: fcsb iese campioana 100% (cu acordul cfr, mai ales ca ultima etapa au meci direct) iar sepsi trage la locul 3. Vedeti programul urmator, vedeti ca cfr joaca prima si fcsb ultima, vedeti ca sepsi are meci direct cu craiova si a fost ajutata sa ajunga aproape de ei. Toate necunoscutele se dezvaluie daca stii sa observi critic, fara a tine cu vreo echipa. Bafta !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florar
florar  •  12 Mai 2021, 14:36
Postat de Traian Tirlea pe 12 Mai 2021, 14:25

Dar oare care echipa din Liga 1 are rezultate statistice pozitive cu CFR in ultimii 3 ani. Niciuna.Nici macar Fcsb. Si atunci ne miram de Clinceni ?

Nu e vorba de statistica pozitiva....Totusi sa nu obtii nici un punct cu CFR???Si la ultimul meci nici un cartonas???Daca CFR-ului nu i se aplica aceasta logica la altii de ce se face???

Vezi toate comentariile (21)
Comentează