OPINII  »  EDITORIAL

Dreptul de a jigni

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 14:57 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 16:02

După un început bun de sezon, trupa lui Mititelu n-a mai învins de 4 etape, prestații și rezultate ce i-au nemulțumit pe suporteri. De spus însă, din capul locului, că aceștia se bucură de un regim special la FCU Craiova. Au o influență mai mare decât în alte părți, dar explicabilă în condițiile în care, numeroși și fideli, ei au stat aproape în anii în care, desființată abuziv de FRF, echipa s-a chinuit prin diviziile inferioare.

Din păcate însă, urmărind să-și impună părerea, ultrașii sar uneori calul. Precum recent, când unul dintre liderii Peluzei Sud, Andrei Preda, poreclit Gogoașă, a urcat în autocarul formației și i-a luat banderola de căpitan internaționalului de tineret Dragoș Albu! Același fotbalist de numai 20 de ani pe care însuși Adrian Mititelu jr. îl ridica în slăvi nu demult: "Îl văd la un club mare din Europa și titular în națională. Nu cred că mai e un număr 6 ca el. Are o maturitate extraordinară".

Uite că pe Gogoașă l-a durut în cot de opinia șefului! În prezența întregului lot și a antrenorului Mutu, care a tăcut mâlc!, Preda s-a rățoit la Albu, "Tu n-ai față de căpitan, să dai jos banderola!", dar i-a băgat în seamă și pe ceilalți. De altfel, ultrașii se vor grăbi să anunțe că "Le-am transmis jucătorilor că au interzise ieșirile în oraș, la cafenele și la orice altă distracție". I-auzi, nu te joci și nici nu te încurci cu băieții ăștia!

Sesizând că lucrurile au scăpat de sub control, sau riscă să scape, oficialii clubului au încercat să dreagă busuiocul. Au atras atenția într-un comunicat că "Deciziile le ia conducerea, nu galeria". Frumos spus, dar și adevărat?

De amintit că incidentul cu Albu a fost precedat de cel în care Gogoașă et Comp. au făcut legea în august, când l-au dat afară pe Robert Răducanu. Pe motiv că acesta s-a înjurat cu câțiva fani la finalul partidei câștigate la Craiova în fața lui Dinamo în etapa 2. Indignați de atitudinea atacantului de 25 de ani, reprobabilă, ultrașii au precizat că "Niciun jucător nu are dreptul să-i jignească pe suporterii Universității!". Iarăși corect, nu poți decât să fii de acord cu o poziție realistă și decentă. De bun-simț, de fair-play.

Dreptul de a jigni

Atât că, îndrăznesc să întreb, n-ar trebui să fie valabilă și reciproca, în sensul în care niciun suporter să n-aibă dreptul de a-i jigni pe jucători? Dacă da, singurul răspuns logic, atunci ce căuta Andrei Preda în autocar?! Totodată, de ce Mititelu jr. și Adi Mutu i-au făcut pe plac și l-au uns căpitan pe francezul Diallo?! Legat de asta, nu cumva conducerea, cea din detenție ori cea din libertate, folosește o parte a galeriei ca instrument, ca masă de manevră?

Mai zic o dată că FCU Craiova le e datoare fanilor. Dragostea și devotamentul acestora au ajutat-o să depășească momentele de cumpănă. Dar și într-o asemenea situație suporterii tot trebuie să-și vadă lungul nasului și să păstreze măsura! Să respecte ca să fie respectați, să înțeleagă că au un cuvânt important, dar nu și hotărâtor. 


Comentarii (36)
robotucigas
robotucigas  •  01 Octombrie 2021, 22:35

Craiova nu înseamnă Gogoașă, este un bun prieten al meu. Dar frate problemele la cap sunt foarte mari. Craiova a fost resuscitata de cei de la CSUC, mititelu a lăsat-o sa moară. Era la aparate și a renunțat la ea, acuma vorbește numai baliverne, dar și gogoașă un mare ***. Este un prieten al meu, dar frate... Nu are toate țiglele pe casă. Ca și patroni de la FCU de fapt, niște ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

117850983907825
Mircea Ordean  •  16 Septembrie 2021, 08:36

Ideea de jignire e legată un pic și pe părerea proastă de sine, a celui căruia ii este adresată. Cît și de neputința de a răspunde domol, semnalizind ca sta bine pe picioare, la acel tip de torpile.

ali.bec
ali.bec  •  15 Septembrie 2021, 22:51
Postat de fly_vyp pe 15 Septembrie 2021, 00:04

Domnule Ioanitoaia! Cum puteti afirma ca FCU a fost desfiintata abuziv de FRF? Ce competenta aveti dumneavoastra sa faceti aceasta afirmatie? Conduceti vreo instanta de judecata penala, civila sau sportiva, care a cercetat si a stabilit un abuz savarsit de cei de la FRF? Daca da, prezentati-ne documente justificative in acest sens: plangeri, denunturi, sentinte, etc. Asta, ca sa intelegem si noi, sa nu ne mai luam dupa tot ceea ce scriu unii si altii? Daca nu exista asa ceva, atunci de ce nu s-a facut nimic? Termenul de prescriptie pentru infractiunea de abuz in serviciu este de 10 ani. Din 2011 si pana in prezent nu am luat act de nicio hotarare a vreunei instante, cum ca s-ar fi produs vreun abuz fata de FCU cu ocazia dezafilierii. Daca nu aveti date certe, incercati sa nu mai duceti in eroare cititorii, chiar daca sunteti un sustinator infocat ai celor de la FCU.

http://***.blogspot.com/2011/10/coana-ioanitoaia-e-pe-baricade.html?m=1

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează