OPINII  »  EDITORIAL

Loți Boloni, te bagi ori nu?

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 14:25 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 15:10

Citesc comentariile fanilor privind reacția lui Boloni la oferta federală de a prelua naționala. Probabil cunoașteți că, după ce-a promis că va da răspuns până miercuri, Loți a mai cerut o păsuire de 4-5 zile. Nici măcar direct, întrucât n-a mai dialogat cu nimeni din FRF, ci prin intermediul Gazetei. Al reporterului Viorel Tudorache, deplasat special la Tg. Mureș.

Într-o proporție covârșitoare, opiniile din public îi țin partea lui Boloni. În sensul în care aprobă atitudinea lui și o pun pe seama situației grele din fotbalul nostru. Pasămite, întors în țară după două decenii, i-a mai antrenat pe "tricolori" vreme de 11 luni în 2000-2001, Loți s-ar fi lămurit că nu prea are din cine alcătui o națională pe măsura ambiției și a cărții sale de vizită.

Că n-are materie primă. Că nu va reuși cu actualii jucători, descriși (cam simplist) ca plini de fițe, de pretenții și de tatuaje. Dar fără cine știe ce valoare. Necompetitivi la nivel înalt.

Nu-i exclus ca lucrurile să stea exact așa. Intrând în amănunte, Loți să se fi speriat de tristele realități din fotbalul românesc. Unul cu adevărat la pământ, care n-are o minimă bază pentru performanță. Nu tu centre de copii și juniori puternice, nu există antrenori bine pregătiți pentru acestea, lipsește o mentalitate sănătoasă etc. Bate vântul.

Chiar dacă reforma, schimbarea, l-ar implica doar tangențial pe selecționer, treaba căzând în sarcina administrației federale, a lui Burleanu și a curtenilor săi, care în 8 ani n-au făcut nimic, posibil ca tabloul descoperit să-l fi determinat pe Boloni, de felul său un tip scrupulos, să ezite. Să întârzie un răspuns ferm. Practic, să lungească pelteaua.

Cu toate că, odată instalat în funcție, misiunea lui Loți ar fi să alinieze o națională cu care să obțină rezultate. Care să iasă dintr-o pasă neagră ce nu se mai termină. Iar la națională, vă invit să fiți de acord, nu se construiește, precum la o echipă de club, pe termen lung. Aici trebuie doar să ai inspirația, flerul, de a-i alege pe cei mai în formă jucători dintr-un anume moment.

Loți Boloni, te bagi ori nu?
Laszlo Boloni

Nu-i exclus, revin, ca Boloni să fi realizat că în condițiile de azi îi va fi foarte greu s-o scoată la capăt. Ca atare, să-și pună întrebări și, sentiment omenesc, chiar să se teamă. De ce nu? N-ar trebui însă condamnat, măcar pentru că fiecare decide pentru el și nimeni nu-i în locul altuia.

Totuși, fără supărare, nu se procedează ca Loți, ciudat, confuz. Nu-ți închizi telefonul, nu tragi de timp, nu te ascunzi. Nu dispari din peisaj. Dimpotrivă, ai curajul să spui ce gândești, albă sau neagră. Dacă-i cazul, recunoști că nu te bagi, că te simți depășit. Că nu vrei să riști etc.

Nu ești dator să zici neapărat da, mai ales că și alții au refuzat oferta. Ești însă dator, părerea mea, să zici ceva. Pentru că nu-i elegant să încurci pe nimeni. Nu-i fair. 


Comentarii (34)
10218426943569564
Ioan Stiopei  •  16 Ianuarie 2022, 12:53

Mutu ar fi bun antrenor in Columbia sau Mexic, acolo e marfa buna.

10218426943569564
Ioan Stiopei  •  16 Ianuarie 2022, 12:52

Boloni este cel mai bun antrenor roman. Ca nu toti recunosc asta e alta treaba. Este mai profesionist si corect decat oricare antrenor roman. Nu face jocurile federatiei, al impresarilor sau a unor presedinti de club si aici este problema contractului asa ca d-le ziarist, ar trebui mai mulr respect din partea matale si a celorlalti gazetari.

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  15 Ianuarie 2022, 12:32

pare un sofism totul. nu are valabilitate in practica judecata lui boloni pentru ca nu stiti tot intregul. dece nu va legati de burleanu cel plecat la plaje pe nu stiu ce tarimuri? cum adica stoichitza spune ca boloni nu avea cereri absurde din contra. totul se impotmoleste. poate ca vrea acest boloni 4 ani . normal omul vrea job nu joaca dupa inteesele federatiei care l-ar aduce pe lucescu jr dupa doi ani. dece asa? meteahna veche romaneasca sa te faca pe la spate. boloni nu este un puber istovit. stie sa -si negocieze la singe contractul si asa se face. romanii nu prea stiu cum e cu negocierea si de aici multe probleme. traind afara de multi ani stiu bine ce inseamna sa casti bine ochii la un contract. ceri ei ofera sau nu. problema de patriotism a cazut cu lucescu batrin care spunea ca eset in etate sa preia nationala si fugea a doua zi la turci. sa ma lase... sau vine nastase sa se razbune pe boloni spunind ca vrea un roman. pai nu au fost destui si degeaba? romanii sa inteleaga ca boloni este scolit, citit si de factura germanica. sa speram ca se vor trezi papagalii de la frf si nu vor face jocurile politice pentru mutu si nicu gheara si edi iordanescu cel ce ar mai fi pe lista care il are pe tatuca si general si cinidva bagat in psd. lotzi nu este implicat politic. asa ca alegeti!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează